Ρεπορτάζ Υγείας

Δύο νέες απάτες εντοπίστηκαν στον ΕΟΠΥΥ

Δύο νέες απάτες εντοπίστηκαν στον ΕΟΠΥΥ

Νέες απάτες  του ΕΟΠΥΥ βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε υπερσυνταγογράφηση αλλά και παράνομη χρήση βιβλιαρίων υγείας καθώς και καταχρηστικές χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών σε ασφαλισμένους για την νοσηλεία τους σ΄ αυτές.

Οι παραπάνω υποθέσεις παραβατικότητας εις βάρος του ΕΟΠΥΥ εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ έριξε φως σε δύο περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης και παράνομης χρήσης βιβλιαρίων υγείας. Η πρώτη αφορά στην χρησιμοποίηση από ‘’άγνωστο’’ άτομο το όποιο χρησιμοποιούσε το βιβλιάριο υγείας ασφαλισμένης χωρίς να το γνωρίζει με αποτέλεσμα να εκδοθούν 48 συνταγές, με 102 εμβαλάγια ενός σκευάσματος με δραστική για χρονικό διάστημα από 1/2013 έως 1/2014. Η συνταγογράφηση διενεργήθηκε από 32 γιατρούς και οι συνταγές εκτελέστηκαν από 35 φαρμακεία σε περιοχές της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας. Η ασφαλισμένη δεν επαιρνε το σκεύασμα και δεν έπασχε από τις αναγραφόμενες στις συνταγές παθήσεις.

Στην δεύτερη ”πρωταγωνιστεί ” ένας νεφροπαθής ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ ο οποίος δεν είχε μόνο ένα βιβλιάριο υγείας και έκανε υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων υψηλού κόστους και όχι μόνο , οι ενδείξεις των οποίων φαρμάκων δεν άπτονται των παθήσεών του, για χρονικό διάστημα από 1/2013 έως 2/2014.

Οι συνταγές έχουν εκδοθεί από 15 γιατρούς της Αττικής και η διαφορά κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σε σχέση με την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελο και τον θεράποντα νεφρολόγο γιατρό, προσεγγίζει τις 148.000 ευρώ.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ συνεχίζει την έρευνα ώστε να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να αποδοθούν ευθύνες . Ενώ, εξετάζει έναν μεγάλο αριθμό καταγγελιών ασφαλισμένων για υπερχρεώσεις κατά την νοσηλεία τους σε Ιδιωτικές Κλινικές και ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών.

Παράλληλα, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ διερευνά ένα σύνολο καταγγελιών ασφαλισμένων για υπερχρεώσεις κατά την νοσηλεία τους σε Ιδιωτικές Κλινικές. Μεταξύ άλλων, πρόσφατα έχουν καταλογιστεί από την ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. για επιστροφή σε επτά ασφαλισμένους ποσά ύψους 80.000 ευρώ για καταχρηστικές χρεώσεις σε νοσηλείες και ειδικότερα σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα. Ο έλεγχος της παραβατικότητας και η επιβολή ποινών σε αυτούς τους λίγους που τεκμηριωμένα παραβαίνουν τους κανόνες, διασφαλίζει το κύρος των πολλών λειτουργών της Υγείας αλλά και των παρόχων που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

25/1: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

25/01: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/01: 98 νεκροί - 17.409 νέα κρούσματα - 653 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/01: 17.409 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 653, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 98 νέοι θάνατοι.

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και άλλων χωρών με πολιτικές «μηδενικής COVID». Το κύμα θα αφήσει πίσω του υψηλά επίπεδα ανοσίας - τόσο από μόλυνση όσο και από εμβολιασμό - που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα μετάδοσης για πολλές εβδομάδες ή μήνες.

Γονείς και μαθητές στο σχολείο New West Charter School του Λος Άντζελες υπέβαλαν μήνυση για να σταματήσουν την εντολή εμβολιασμού covid

"Ενώ είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις ενέργειες μιας μικρής ομάδας οικογενειών που δεν υποστηρίζουν την πολιτική εμβολιασμού, το συμβούλιο και οι γονείς του NWC πιστεύουν ότι είναι το σωστό για όλους τους μαθητές μας", πρόσθεσε το συμβούλιο.

Nα ξεκινήσουν απόψε οι εφημερίες του "Παίδων Πεντέλης" ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Παίδων Πεντέλης: Εάν κινδυνέψουν παιδιά είναι έκθετοι, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ και ερωτά: «Τα παιδάκια της περιοχής που θα χρειασθούν Νοσοκομείο σήμερα βράδυ πως θα φθάσουν στο κέντρο;»