Ρεπορτάζ Υγείας

COVID-19: Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές

COVID-19: Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

COVID-19: Ένα καλοκαίρι αθλητισμού και φεστιβάλ έχει δώσει τη θέση του σε έναν «πυρετό» ανησυχιών για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μια πανεθνική έρευνα. Έρευνα από τον προμηθευτή δοκιμών COVID-19 Ιατρικό Όμιλο Innova διαπιστώνει ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να χρησιμοποιεί πιο τακτικά τεστ πλευρικής ροής αυτό το καλοκαίρι, μετά από πρόσφατες μαζικές συγκεντρώσεις.Εδώ, το 28 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό ήταν κάτι που σχεδίαζαν να κάνουν. Με τα φεστιβάλ Pride και το Edinburgh Fringe να βρίσκονται σε εξέλιξη, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει περισσότερα τεστ αυτόν τον μήνα επειδή πιστεύει ότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, με το 57% να δηλώνει ότι ανησυχεί για την πρόσφατη, απροσδόκητη, καλοκαιρινή κορύφωση των λοιμώξεων στον Ιούνιο 2022 (οδηγείται από τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυτή τη στιγμή ανοδική τάση.

Ένα κίνητρο για πολλούς να αναζητήσουν εξετάσεις σε μεγαλύτερους αριθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επειδή πιστεύουν ότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά (το 30% των ερωτηθέντων το ανέφερε αυτό).

Η υιοθέτηση του τεστ εξακολουθεί να γίνεται κυρίως με όσους αισθάνονται αδιαθεσία και όχι ως μέρος μιας γενικής διαδικασίας προσυμπτωματικού ελέγχου.

Με αυτό, ο κύριος παράγοντας για όσους αγοράζουν τεστ είναι επειδή θέλουν να προστατεύσουν άλλους, όπως ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους (το 85 τοις εκατό των ερωτηθέντων το αναφέρει).

Μετά από αυτό, τα τρία τέταρτα προτείνουν ότι θέλουν ψυχική ηρεμία, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα σωστά (77 τοις εκατό).

Οι ανησυχίες για τη σύσπαση του SARS-CoV-2 είναι υψηλότερες μεταξύ των ηλικιωμένων (σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω).

Παρά τις ανησυχίες αυτές, είναι επίσης ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποδεικνύουν ότι είναι απίθανο να αγοράσουν ένα τεστ αυτόν τον μήνα, καθώς εξακολουθούσαν να αποχωρούν από τις ελεύθερες δοκιμές τους (45 τοις εκατό). Υπήρχε μια χρονική περίοδος κατά την οποία η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) έκανε ελεύθερα διαθέσιμα τα τεστ για την COVID-19.

Αυτό έληξε μετά από απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση Τζόνσον.

Μια πιθανή τάση είναι ότι τα προσωπικά αποθέματα μειώνονται και οι καταναλωτές μετακινούνται για να αγοράσουν τα δικά τους τεστ σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Ο Robert Kasprzak Διευθύνων Σύμβουλος της Innova λέει στην Digital Journal:

«Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η πρόβλεψη ήταν σωστή.

Στις συνομιλίες μας με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουμε τονίσει την ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας ενάντια στην αύξηση των μολύνσεων ή, χειρότερα, σε μια πιο επικίνδυνη παραλλαγή.

Καθώς πλησιάζουν οι μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, πιστεύουμε ότι αυτή η ανάγκη αυξάνεται».

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν μέρος των ανθρώπων που σκέφτονται περισσότερο για θέματα υγείας και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα αποτελέσματα της υγείας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

  Οι κυβερνήσεις προετοιμάζονται για μελλοντικά κύματα COVID

Πόσο καιρό μπορεί να επιμείνει η γνωστική εξασθένηση μετά τη νοσηλεία λόγω COVID-19;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εβδομαδιαία αποτελέσματα κρουσμάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80  (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Οι γυναίκες γιατροί σπάνια κερδίζουν τις υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών

"Η επιβάρυνση των γυναικών με τα βάρη της ανισότητας επέτρεψε τη συνέχιση αυτού του φαινομένου", λέει ο Jafari. "Οι γυναίκες απλά δεν καλούνται στο τραπέζι και δικαιολογίες όπως η γονιμότητα πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν μέρος της συζήτησης. Και οι άνδρες έχουν παιδιά".

Δύο εμβόλια είναι διαθέσιμα για την ευλογιά των πιθήκων

Ο πραγματικός ιός που χρησιμοποιείται στα εμβόλια για την προστασία από τους ιούς της ευλογιάς των πιθήκων ονομάζεται ιός της εμβολίας. Αυτός ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την ευλογιά. Είναι απλώς ένας άλλος ιός του γένους των Orthopoxvirus που μπορεί να μετατραπεί σε εμβόλιο.

Παιδιά και COVID: Η επιβράδυνση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται

"Το αναμνηστικό της Pfizer θα είναι για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών [και] τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά της Moderna θα είναι για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών", ανέφερε το WebMD.

Ο ρόλος του ΔΜΣ στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Παρότι η μικρότερη απώλεια βάρους έχει μικρότερο όφελος, εξακολουθεί να έχει σημασία, σύμφωνα με την Carroll. «Κάθε απώλεια μετράει», είπε. Για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε, η άσκηση είναι μόνο μέρος της εξίσωσης: Το «κλειδί» είναι οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη ΒΑ Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.