Ρεπορτάζ Υγείας

Covid-19: Κρίσιμες αλλαγές στα πρότυπα περίθαλψης της νόαου που σχετίζονται με βελτιωμένα αποτελέσματα θνησιμότητας

Covid-19: Κρίσιμες αλλαγές στα πρότυπα περίθαλψης της νόαου που σχετίζονται με βελτιωμένα αποτελέσματα θνησιμότητας

Τα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 εξελίχθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνουν αλλαγές στις πρακτικές οξυγόνωσης, στη διαχείριση των αεραγωγών, στη χρήση της πρηνούς τοποθέτησης, στις πρακτικές αντιπηκτικής αγωγής και στη χρήση αντιϊκών φαρμάκων, κορτικοστεροειδών και άλλων ανοσοτροποποιητικών.

Aπό το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών

Covid-19: Μελέτη παρατήρησης των μέτρων του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) της COVID-19 διαπίστωσε βελτιώσεις στην ανάρρωση και τη θνησιμότητα με την πάροδο του χρόνου σε ενήλικες που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 και διερεύνησε τις αλλαγές των μέτρων του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) που μπορεί να εξηγούν αυτές τις βελτιώσεις. Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Ανακοινώσεις Εσωτερικής Ιατρικής’ (Annals of Internal Medicine). Τα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 εξελίχθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνουν αλλαγές στις πρακτικές οξυγόνωσης, στη διαχείριση των αεραγωγών, στη χρήση της πρηνούς τοποθέτησης, στις πρακτικές αντιπηκτικής αγωγής και στη χρήση αντιϊκών φαρμάκων, κορτικοστεροειδών και άλλων ανοσοτροποποιητικών. Αυτές οι παρεμβάσεις έχουν επηρεάσει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα των ασθενών με COVID-19, αλλά είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η σωρευτική τους επίδραση καθώς εξελίσσεται η πανδημία.

Ερευνητές από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και ερευνητές της Προσαρμοσμένης Δοκιμής Θεραπείας COVID-19 (ACTT) ανέλυσαν δεδομένα κλινικής έκβασης από διαδοχικές κοόρτες νοσηλευόμενων ασθενών στα πρώτα 4 στάδια της Προσαρμοσμένης Δοκιμής Θεραπείας COVID-19 (ACTT) (Adaptive COVID-19 Treatment Trial), μιας σειράς διπλών τυφλών τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών φάσης 3 για τις θεραπείες COVID-19, για να αξιολογήσουν κατά πόσον η ανάρρωση και η θνησιμότητα βελτιώθηκαν καθώς εξελίσσονταν τα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC). Αντί να συγκρίνουν τις ομάδες θεραπείας μέσα σε κάθε στάδιο, οι συγγραφείς συνέκριναν τις 3 ομάδες μόνο με ρεμδεσιβίρη από τα 3 πρώτα στάδια της Προσαρμοσμένης Δοκιμής θεραπείας COVID-19 (ACTT). Δεδομένου ότι η Προσαρμοσμένη Δοκιμή θεραπείας COVID-19 ACTT-4 δεν περιλάμβανε σκέλος μονοθεραπείας με ρεμδεσιβίρη, οι λήπτες ρεμδεσιβίρης + δεξαμεθαζόνης + SOC συγκρίθηκαν μεταξύ του ACTT-3 και του ACTT-4.

Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι μεταξύ των ACTT-1 και -2, οι αλλαγές στα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας SOC περιλάμβαναν δραματική μείωση της χρήσης υδροξυχλωροκίνης και σταδιακή μείωση της χρήσης εμπειρικών αντιβιοτικών. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι πιθανότητες βασικής διασωλήνωσης στο ACTT-2 ήταν κατά 25 % χαμηλότερες από ό,τι για τους συγκρίσιμους συμμετέχοντες στο ACTT-1. Ωστόσο, δεν βρήκαν στοιχεία ότι οι αλλαγές αυτές επηρέασαν την ανάρρωση 28 ημερών ή τη θνησιμότητα. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι η ανάρρωση και η θνησιμότητα βελτιώθηκαν από το ACTT-2 στο ACTT-3. Η κύρια παρατηρηθείσα αλλαγή στα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας SOC που μπορεί να εξηγήσει αυτές τις βελτιώσεις ήταν η μεγάλη αύξηση της χρήσης δεξαμεθαζόνης. Η χρήση αντιβιοτικών μειώθηκε επίσης σταδιακά μεταξύ αυτών των σταδίων, αλλά η χρήση αντιβιοτικών μειώθηκε επίσης σταθερά σε όλα τα άλλα στάδια χωρίς βελτίωση των αποτελεσμάτων. Οι συγγραφείς δεν αναφέρουν καμία βελτίωση μεταξύ των ομάδων ACTT-3 και -4. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα ευρήματά τους υποστηρίζουν τον αποκλεισμό των μη ταυτόχρονων ελέγχων κατά την ανάλυση δεδομένων από δοκιμές πλατφόρμας, ιδίως για τις θεραπείες COVID-19 και τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κιτ γρήγορης εξέτασης για τον προσδιορισμό της ανοσίας ενός ατόμου έναντι του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του

Το Νέο Μεξικό κινήθηκε για να παρατείνει τις υγειονομικές οδηγίες COVID-19 την Παρασκευή, λόγω μεγάλου κύματος όμικρον

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Το Hackensack Meridian Health στο Νιού Τζέρσεϋ, κάνει τους υπαλλήλους του να επιλέξουν: να εμβολιαστούν ή να απολυθούν

Πολλοί Αμερικανοί ελπίζουν να περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους στο σπίτι, αντί να μετακομίσουν σε μονάδα φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.