Ρεπορτάζ Υγείας

CDC: Προειδοποίηση: 23 βρέφη νοσηλεύονται στο Τενεσί για παρεχοϊό

CDC: Προειδοποίηση: 23 βρέφη νοσηλεύονται στο Τενεσί για παρεχοϊό

Από τις 23 περιπτώσεις στο νοσοκομείο παίδων του Νάσβιλ, 22 βρέφη παρουσίασαν συμπτώματα στην κοινότητά τους, ενώ ένα - ένα πρόωρο βρέφος - ξεκίνησε συμπτώματα στη ΜΕΘ, ανέφερε το CDC στην έκθεσή του.

CDC: Τα σημεία και τα συμπτώματα του παρεχοϊού (ιογενής λοίμωξη) μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, φασαρία και κακή σίτιση, σύμφωνα με το CDC Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποιούν τους γιατρούς για την εξάπλωση του παρεχοϊού, μιας κοινής ιογενούς λοίμωξης που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε βρέφη μικρότερα των τριών μηνών.

Από τις 12 Απριλίου έως τις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους, 23 βρέφη εισήχθησαν στο Παιδικό Νοσοκομείο Monroe Carell Jr. στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ του Τενεσί, για να υποβληθούν σε θεραπεία για παρεχοϊό, σύμφωνα με έκθεση του CDC. Στις 12 Ιουλίου, το CDC εξέδωσε μια συμβουλή υγείας προς τους κλινικούς ιατρούς και τα τμήματα δημόσιας υγείας για να τους ενημερώσει για τον κυκλοφορούντα παρεχοϊό.

Αν και ο παρεχοϊός (ή PeV) είναι κοινός σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 5 ετών, μπορεί να είναι πιο σοβαρός για τα βρέφη, προκαλώντας ασθένειες που μοιάζουν με σήψη, επιληπτικές κρίσεις και μηνιγγίτιδα ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ανέφερε το CDC. Στην υγειονομική του συμβουλή, το CDC είπε ότι ο παρεχοϊός δεν έχει καθορισμένη θεραπεία, αλλά η σωστή διάγνωση μπορεί να αλλάξει τις στρατηγικές διαχείρισης των γιατρών για την ασθένεια στα βρέφη.

Τα σημεία και συμπτώματα του παρεχοϊού μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, φασαρία και κακή σίτιση, ανέφερε το CDC. Μέσα σε έξι εβδομάδες, 23 βρέφη στο Τενεσί νοσηλεύτηκαν για παρεχοϊό νωρίτερα φέτος.

Σε απάντηση, το CDC εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τους κλινικούς γιατρούς σχετικά με το «ασυνήθιστα μεγάλο σύμπλεγμα λοιμώξεων».

Στην έκθεσή του της 29ης Ιουλίου, το CDC χαρακτήρισε τα 23 βρεφικά κρούσματα παρεχοϊού στο Νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr. ως «ασυνήθιστα μεγάλο σύμπλεγμα λοιμώξεων». Μεταξύ των 23 περιπτώσεων, 21 βρέφη ανάρρωσαν χωρίς επιπλοκές, ανέφερε το CDC. Από τα υπόλοιπα δύο, το ένα παιδί θα μπορούσε να κινδυνεύει με απώλεια ακοής και θρόμβους αίματος, ενώ το άλλο μπορεί να κινδυνεύει από σοβαρή αναπτυξιακή καθυστέρηση, σύμφωνα με την έκθεση του CDC.

Τα σημάδια του παρεχοϊού – που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο για βρέφη μικρότερα των 3 μηνών – περιλαμβάνουν πυρετό, φασαρία και κακή σίτιση, σύμφωνα με το CDC. Τα βρέφη ήταν όλα ηλικίας μεταξύ 5 ημερών και 3 μηνών, με διάμεση ηλικία τις 24 ημέρες.

Δέκα ασθενείς ήταν άνδρες και 13 γυναίκες.

Από τις 23 περιπτώσεις στο νοσοκομείο παίδων του Νάσβιλ, 22 βρέφη παρουσίασαν συμπτώματα στην κοινότητά τους, ενώ ένα – ένα πρόωρο βρέφος – ξεκίνησε συμπτώματα στη ΜΕΘ, ανέφερε το CDC στην έκθεσή του.

Για την πρόληψη του παρεχοϊού, οι γιατροί συνιστούν το πλύσιμο των χεριών, την αποφυγή επαφής με άτομα που είναι άρρωστα και την απολύμανση των επιφανειών του σπιτιού, σύμφωνα με το kidshealth.org.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρεχοϊοί: Συμπτώματα και παράγοντες κινδύνου του ιού που μολύνει βρέφη

Το CDC προειδοποιεί για επικίνδυνους ιούς που μολύνουν βρέφη στις ΗΠΑ

Το CDC προειδοποιεί για τον δυνητικά θανατηφόρο ιό στα βρέφη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.