Ρεπορτάζ Υγείας

Candida auris: Σε απομόνωση βρίσκεται γυναίκα ασθενής στα Χανιά

Candida auris: Σε απομόνωση βρίσκεται γυναίκα ασθενής στα Χανιά

Candida auris: Η ασθενής από την αρχή νοσηλευόταν στην απομόνωση και στις καλλιέργειες που ελήφθησαν ανιχνεύτηκε ο συγκεκριμένος μύκητας candida auris.

Γυναίκα ασθενής διακομίστηκε πρόσφατα στα Χανιά, ύστερα από μακρά νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η ασθενής από την αρχή νοσηλευόταν στην απομόνωση και στις καλλιέργειες που ελήφθησαν ανιχνεύτηκε ο συγκεκριμένος μύκητας candida auris. Ευτυχώς, το στέλεχος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα φαίνεται να είναι πιο ήπιο και να ανταποκρίνεται στις αντιμυκητιασικές θεραπείες. Το σχετικό πρωτόκολλο τέθηκε άμεσα σε ισχύ και ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Candida auris: Τι είναι αυτός ο μύκητας;

Ο Candida auris είναι ένας αναδυόμενος μύκητας που αποτελεί σοβαρή παγκόσμια απειλή για την υγεία. Το CDC ανησυχεί για το C. auris για τρεις κύριους λόγους:

  • Συχνά είναι πολυανθεκτικό, που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό σε πολλαπλά αντιμυκητιακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία λοιμώξεων από Candida. Ορισμένα στελέχη είναι ανθεκτικά και στις τρεις διαθέσιμες κατηγορίες αντιμυκητιασικών.
  • Είναι δύσκολο να εντοπιστεί με τυπικές εργαστηριακές μεθόδους και μπορεί να αναγνωριστεί εσφαλμένα σε εργαστήρια χωρίς συγκεκριμένη τεχνολογία. Η εσφαλμένη αναγνώριση μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη διαχείριση.
  • Έχει προκαλέσει εστίες σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να εντοπιστεί γρήγορα το C. auris σε έναν νοσηλευόμενο ασθενή, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να μπορούν να λαμβάνουν ειδικές προφυλάξεις για να σταματήσουν την εξάπλωσή του.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα υπερμικρόβια απειλούν να καταστήσουν αδύνατη τη θεραπεία λοιμώξεων στα νοσοκομεία

Τι πρέπει να ξέρετε για την καντιντίαση και ποιοι οι τύποι της;

Απαιτούνται καλύτερες δοκιμές για τον προσδιορισμό της ευαισθησίας του Candida auris

Candida auris: Τα ποσοστά μόλυνσης από Candida auris συνεχίζουν να αυξάνονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.

Γάζα - Ελπίδες για παράταση της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρεις ημέρες

Υπέρ της παράτασης της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρείς ημέρες τάσσεται και η Χαμάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ενώ οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, ο Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε στους Financial Times ότι η Χαμάς πρέπει να εντοπίσει 40 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από άλλες ομάδες σε διάφορα σημεία στη Γάζα.