Ρεπορτάζ Υγείας

Ασθένεια Οστά: Κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης προκαλούν σοβαρή βλάβη και στους άνδρες

Ασθένεια Οστά: Κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης προκαλούν σοβαρή βλάβη και στους άνδρες

Το Κογκρέσο θα πρέπει να αναθέσει και να χρηματοδοτήσει μια εθνική πρωτοβουλία εκπαίδευσης και δράσης με στόχο τη μείωση των καταγμάτων μεταξύ ηλικιωμένων γυναικών και ανδρών»  

Ασθένεια Οστά: Η οστεοπόρωση, μια ασθένεια των οστών που αυξάνει τον κίνδυνο για κατάγματα και σπασίματα, αποτελεί σοβαρή βλάβη και για τους άνδρες, λέει το Εθνικό Foundation Ίδρυμα Οστεοπόρωσης μετά από ευρήματα πάνω από 90.000 θανάτων που σχετίζονται με ασθένειες σε ένα δεδομένο έτος. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την αναλογιστική εταιρεία Milliman με έδρα το Σιάτλ διαπίστωσε ότι 381.000 άνδρες στο Medicare υπέστησαν κατάγματα οστών, 91.000 από τους οποίους πέθαναν εντός ενός έτους από το κάταγμα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το 2016.

“Αυτή η μελέτη επαληθεύει ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες που κινδυνεύουν από οστεοπορωτικά κατάγματα”, δήλωσε η Claire Gill, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, που ανέθεσε τη μελέτη, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. «Θέλουμε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μεταξύ των ανδρών και των επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης για τα βήματα που μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία των οστών».

Ο Gill ζήτησε μια εθνική εκστρατεία εκπαίδευσης και δράσης για την ενθάρρυνση των προληπτικών εξετάσεων και της θεραπείας για τη μείωση του φόρτου υγείας που οφείλεται στην οστεοπόρωση.

Πρόσθετα ευρήματα μελέτης ανέφεραν συνολικά 1,3 εκατομμύρια Αμερικανούς στο Medicare που υπέστησαν κατάγματα, συμπεριλαμβανομένων των 381.000 ανδρών και 912.000 γυναικών.

Όταν λαμβάνεται υπόψη το Medicare Advantage, ο αριθμός των οστεοπορωτικών καταγμάτων μεταξύ 1,8 εκατομμυρίων δικαιούχων αυξήθηκε σε περίπου 2,1 εκατομμύρια το 2016, σύμφωνα με το ίδρυμα. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης σημαντικά κενά στον έλεγχο, καθώς μόνο το 5% των ανδρών και το 9% των γυναικών στο παραδοσιακό Medicare έλαβαν εξέταση οστικής πυκνότητας (BMD) στους έξι μήνες μετά από κάταγμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, το ίδρυμα εξέδωσε τις ακόλουθες συστάσεις: «Το Κογκρέσο και το CMS θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στις πληρωμές του Medicare για να ενθαρρύνουν τη ευρεία χρήση προτύπων δευτερογενούς πρακτικής πρόληψης/συντονισμού φροντίδας για δικαιούχους που έχουν υποστεί κάταγμα που σχετίζεται με την οστεοπόρωση και έτσι κινδυνεύουν για άλλο κάταγμα

Οι περικοπές στα ποσοστά πληρωμής Medicare για έλεγχο οστεοπόρωσης που έχουν μειωμένη πρόσβαση θα πρέπει να αντιστραφούν είτε διοικητικά είτε με νομοθεσία

Το Κογκρέσο θα πρέπει να αναθέσει και να χρηματοδοτήσει μια εθνική πρωτοβουλία εκπαίδευσης και δράσης με στόχο τη μείωση των καταγμάτων μεταξύ ηλικιωμένων γυναικών και ανδρών»

Η μελέτη εκτιμά ότι το 15% των ασθενών με κάταγμα θα υποστούν επιπλέον κατάγματα, ωστόσο η πρόληψη του ενός πέμπτου των δεύτερων καταγμάτων αναμένεται να εξοικονομήσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες Medicare εντός τριών ετών μετά το κάταγμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η υγεία των οστών σχετίζεται με πολλά παραπάνω από το γάλα

Γιατί είναι σημαντικό να ασκείστε κατά την εμμηνόπαυση

Ποιά η συμβολή των προβιοτικών στην υγεία των οστών σύμφωνα με έρευνα

Νέα τεχνική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Ηλικία, μυϊκή απώλεια και μείωση ύψους

Η πρόληψη είναι η καλύτερη προσέγγιση για την οστεοπενία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εμφάνιση της μετάλλαξης "Όμικρον" πυροδότησε εικασίες ανά την υφήλιο για την ανθεκτικότητά της έναντι του εμβολίου covid-19

Κι όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να είναι αναμφίβολα ένα πισωγύρισμα στο δρόμο εξόδου από την πανδημία, αλλά από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται απίθανο να μας στείλει πίσω εκεί που ήμασταν πριν από ένα χρόνο. Κι όσο περισσότεροι είναι διπλά εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει και τρίτη δόση, τόσο πιο σίγουροι θα είναι για αυτό.

Ο Ramy Sedhom, MD, ιατρός ογκολόγος, θα αναρωτιέται πάντα εάν οι αρνήσεις προηγούμενης άδειας οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς του.

Ελπίζω πραγματικά να αποδείξουν ότι τα χρήματα που μπορούν να εξοικονομήσουν για τη διαχείριση όλων των προσφυγών και τα έγγραφα προηγούμενης εξουσιοδότησης μπορούν πραγματικά να διατεθούν για τη φροντίδα των ασθενών."