Ρεπορτάζ Υγείας

Ασφάλεια νερού: Ακατάλληλο το νερό στο Βόλο και τα Φάρσαλα – Δείτε τη λίστα

Ασφάλεια νερού: Ακατάλληλο το νερό στο Βόλο και τα Φάρσαλα – Δείτε τη λίστα

Ασφάλεια νερού: Με τον κίνδυνο σαλμονέλας, λεπτοσπείρωσης, γαστρεντερίτιδας και λοιπών λοιμώξεων, είναι σημαντικό η λίστα να ανανεώνεται και οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης.

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες νερού στην περιοχή της Θεσσαλίας, έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορούν οι κάτοικοι να καταναλώνουν και να χρησιμοποιούν το νερό που φτάνει στα σπίτια τους από το δίκτυο ύδρευσης.  Με τον κίνδυνο σαλμονέλας, λεπτοσπείρωσης, γαστρεντερίτιδας και λοιπών λοιμώξεων, είναι σημαντικό η λίστα να ανανεώνεται και οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης. Από το Υπουργείο Υγείας, δόθηκε στη δημοσιότητα η ανανεωμένη λίστα με την ποιότητα του νερού: “Αναφορικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, σας ενημερώνουμε ότι έως σήμερα 1/10/2023, 08:00 π.μ., έχουν πραγματοποιηθεί 1.284 λήψεις δειγμάτων. Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα είναι:

 • Στον Δήμο Καρδίτσας: Το νερό κρίνεται ακατάλληλο για την τοπική κοινότητα Καταφυγίου.
 • Στον Δήμο Κιλελέρ: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Μεγάλου Μοναστηρίου, Κιλελέρ, Δοξαρά, Νέας Λεύκης, Πλατυκάμπου και Γαλήνης, καθώς και για τους οικισμούς Αχιλλείου, Νίκης, Μέλισσας, Λοφίσκου, Αγροκηπίου, Μελίας, Αναγέννησης και Μοδέστου.

Οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν δειγματοληψίες καθημερινά. Ειδικότερα, από την αξιολόγηση ύδατος ανά Δήμο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκύπτει ότι το νερό είναι:

 • στον Δ. Βόλου – Ακατάλληλο
 • στον Δ. Νοτίου Πηλίου – Ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Καλών Νερών, Αφετών. Οικισμοί: Κάτω Γατζέα, Αργαλαστή, Λαύκος, Κορόπη που είναι Κατάλληλο)
 • στον Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου – Ακατάλληλο
 • στον Δ. Αλμυρού – Κατάλληλο
 • στον Δ. Ρήγα Φεραίου – Κατάλληλο
 • στον Δ. Σκιάθου – Κατάλληλο
 • στον Δ. Αλοννήσου – Κατάλληλο
 • στον Δ. Παλαμά – Ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Μάρκου, Γοργοβιτών, Προαστίου, Καλογριανών, Αγίας Τριάδος, Πεδινού που είναι Κατάλληλο)
 • στον Δ. Σοφάδων – Ακατάλληλο (εκτός της δημοτικής ενότητας Σοφάδων και των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Μελισσοχωρίου, Μαυραχάδων, Φίλιας, Αγίας Παρασκευής, Αμπέλου, Ανωγείου, Καρποχωρίου, Μασχολουρίου, Ματαράγκας, Ερμητσίου, Αηδονοχωρίου, Βαθυλάκκου, Θραψιμίου, Λουτροπηγής, Ρεντίνας, Ανάβρας, Αχλαδέας, Γραμματικού, Καππαδοκικού, Πασχαλίτσας, Νέου Ικονίου που είναι Κατάλληλο)
 • στον Δ. Καρδίτσας – Κατάλληλο (εκτός της τοπικής κοινότητας Καταφυγίου που είναι Ακατάλληλο)
 • στον Δ. Μουζακίου – Κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Αμυγδαλής, Ανθοχωρίου, Βατσουνιάς, Δρακότρυπας, Ελληνοκάστρου, Κρυοπηγής, Οξυάς, Πευκοφύτου, Πορτής, Αγίου Ακακίου που είναι Ακατάλληλο)
 • στον Δ. Αργιθέας – Kατάλληλο
 • στον Δ.Λίμνης Πλαστήρα – Kατάλληλο
 • στον Δ. Λάρισας – Κατάλληλο
 • στον Δ. Ελασσόνας – Κατάλληλο
 • στον Δ. Φαρσάλων – Ακατάλληλο (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας των Φαρσάλων και των τοπικών κοινοτήτων Μεγάλο Ευύδριο, Υπέρεια, Πολυνέρι, Πολυδάμειο που είναι Κατάλληλο)
  στον Δ. Τυρνάβου – Κατάλληλο (εκτός του οικισμού Μικρόλιθος ή Μαυρόλιθος που είναι Ακατάλληλο)
 • στον Δ. Κιλελέρ – Ακατάλληλο (Εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Νίκαια, Νέες Καρυές, Ομορφοχώρι, Μελισσοχώρι, Κραννώνας, Άγιοι Ανάργυροι, Κυπάρισσος, Μοσχοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Ψυχικό, Αρμένιο, Βούναινα, Ελευθέριο, Καλαμάκι, Μαυροβούνιο, Δίλοφο, Ζάππειο, Χαρά, Γλαύκη, Νάματα, Χάλκη, Μεγάλο Μοναστήρι, Κιλελέρ, Δοξαράς, Νέα Λεύκη, Πλατύκαμπος, Γαλήνη. και οικισμών: Αχίλλειο, Νίκη, Μέλισσα, Λοφίσκος, Αγροκήπιο, Μελία, Αναγέννηση, Μόδεστος που είναι Κατάλληλο )
 • στον Δ. Αγιάς – Κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Ομόλιο, Παλαιόπυργος που είναι Ακατάλληλο)
 • στον Δ. Τεμπών – Κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων Σπηλιά, Αμπελάκια, Τέμπη, Ιτέα, Καλλιπεύκη και οικισμών Γυρτώνη, Κάτω Αιγάνη, Καστρί-Λουτρό, ΣΣ Ραψάνη που είναι Ακατάλληλο)
 • στον Δ. Τρικκαίων – Κατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων: Ξυλοπάροικο, Γοργογύρι, Λόγγος, Μεγαλοχώρι, Γλίνος, Ελληνόκαστρο που είναι Ακατάλληλο)
 • στον Δ. Πύλης – Ακατάλληλο (εκτός των ακόλουθων τοπικών κοινοτήτων Φιλύρας, Ελευθεροχωρίου, Φήκης, Μουριάς, Αγίου Βησσαρίωνος, Δροσερού, Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πιαλείας που είναι Κατάλληλο)
 • στον Δ. Μετεώρων – Κατάλληλο από τις γεωτρήσεις ( εκτός των ακόλουθων δημοτικών ενοτήτων: Ασπροπόταμος, Καστανιά και των ακολούθων τοπικών κοινοτήτων Αηδώνα, Καλογριανή, Κλεινοβός, Παλαιοχώρι
 • στον Δ. Φαρκαδόνας – Κατάλληλο (εκτός της τοπικής κοινότητας Κεραμίδι που είναι Ακατάλληλο)

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λ.π.). Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά. Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας: Για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

Ειρήνη Αγαπηδάκη - Δύο κρούσματα σαλμονέλας - Ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση παραμένει το νερό στον Βόλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.