Αποκλειστικά

Boehringer Ingelheim Ellas: Με θετικό πρόσημο στις εξαγωγές & νέο εργοστάσιο στο Κορωπί

Boehringer Ingelheim Ellas: Με θετικό πρόσημο στις εξαγωγές & νέο εργοστάσιο στο Κορωπί

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Παρά την πολιτική αστάθεια στην χώρας μας και των πολεμικών συρράξεων στη μέση Ανατολή η Boehringer Ingelheim Ellas , με παρουσία πάνω από 50 χρόνια στην Ελλάδα , συνεχίζει να έχει έντονη και ανοδική πορεία στην εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο όγκος εξαγωγών της Boehringer Ingelheim Ellas ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια Ευρώ για το 2016 ένα έτος κρίσιμο για τις εξαγωγές. Παράλληλα , συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την φάση της υλοποίησης επέκτασης του εργοστασίου παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στο Κορωπί, όπως προβλέπεται από τα πλάνα της εταιρείας. Ενώ, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι ΗΠΑ στο πλάνο των εξαγωγών , η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει επίσημα αίτημα ελέγχου & αξιολόγησης από τον FDA.

Το εργοστάσιο παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στο Κορωπί,της Boehringer Ingelheim Ellas .

Η επέκταση της φαρμακευτικής εταιρίας αποτελεί απόρροια της πρόσφατης επένδυσης ύψους 40 εκατομμυρίων της εταιρείας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη του 70% της παγκόσμιας αγοράς με τα καινοτόμα αντιδιαβητικά της φάρμακα. Η θεμελίωση του κτηρίου βρίσκεται σε φάση αποπεράτωσης, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο χώρος της ποιοτικής ανάλυσης. Ταυτόχρονα έχει παραληφθεί μεγάλο τμήμα του υπερμοντέρνου εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή.

Για την ολοκλήρωση της  επέκτασης του εργοστασίου της Boehringer Ingelheim Ellas στο Κορωπί μίλησε ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης στο www.healthweb.gr  τονίζοντας ότι ‘’ Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε τη νέα μας μονάδα η οποία θα φέρει νέα standards στην παραγωγή καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα. Το ίδιο είχαμε πράξει και το 1975, έτος που λειτούργησε για πρώτη φορά το εργοστάσιο μας στην Ελλάδα . ‘’

Ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ellas κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Φιλοδοξία μας , σημειώνει ο Πρόεδρος της εταιρίας , είναι ‘’ να αποτελέσουμε μέσα σε 5 χρόνια το 2,5% των συνολικών εξαγωγών της χώρας από το 1% που βρισκόμαστε σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα στα δύο προς εξαγωγή φάρμακα από την Ελλάδα, θα προέρχονται από το εργοστάσιο μας στο Κορωπί. ‘’

‘’ Είμαστε ένα παράδειγμα προς μίμηση” ,  λέει ο κ. Αναγνωστάκης , γιατί καταφέρνουμε να φέρνουμε επενδύσεις στη χώρα και να συμβάλλουμε στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Αυτό το παράδειγμα θα θέλαμε να χρησιμοποιήσει η πολιτεία προκειμένου να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα στις φαρμακευτικές εταιρείες για να μεταφέρουν παραγωγή των καινοτόμων φαρμάκων και στην Ελλάδα . ‘’

Για το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα μας , τονίζει ο Πρόεδρος της Boehringer Ingelheim Ellas κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ότι ‘’ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δραστηριοποιούμαστε σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο και αποτρεπτικό για το καινοτόμο φάρμακο ‘’

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει επίσημα αίτημα ελέγχου & αξιολόγησης από τον FDA για να συμπεριληφθούν οι ΗΠΑ στο πλάνο των εξαγωγών της Boehringer Ingelheim Ellas. Η αξιολόγηση αυτή αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τα Standards του εργοστασίου , το οποίο έτσι, θα είναι έτοιμο να εξάγει καινοτόμα φάρμακα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέα σενάρια επενδύσεων από την εταιρεία στην Ελλάδα εφόσον το περιβάλλον το επιτρέψει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλειστικό Ηealthweb: Φάνης Ροΐδης ο νέος διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Χρήστος Δάκας στο healthweb : Γονιδιακή θεραπεία: Νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με SMA

Συνέντευξη παραχώρησε στην Νικολέτα Ντάμπου και το healthweb.gr ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και για την προληπτική εξέταση screening στα νεογνά και πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η εξέταση αυτή.  

Αποκλειστικό : Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Ο Hardo Fischer αποκλειστικά στο healthweb: Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική

‘’ Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει ένα νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική και  ακολούθως στις πολιτικές αποζημίωσής της από τα συστήματα υγείας. ‘’ λέει ο Hardo Fischer, Medical Director Novartis Gene Therapies, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο healthweb και την Νικολέτα Ντάμπου .

Ερώτηση 30 βουλευτών για αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Healthweb.gr

Τριάντα βουλευτές κατέθεσαν ερωτήσεις στην Βουλή για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του healthweb τα οποία αφορούν στην αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».