Ρεπορτάζ Υγείας

Άνοιγμα σχολείων: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων- Πότε ανοίγουν

Άνοιγμα σχολείων: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων- Πότε ανοίγουν

Άνοιγμα σχολείων: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρού lockdown εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι.

Μετά την χθεσινή (7/01) έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν  οι λοιμωξιολόγοι τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και σε περιοχές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά και βρίσκονται υπό αυστηρούς περιορισμούς. Μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων αναμένεται να επιστρέψουν ξανά στα θρανία την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης από αύριο Παρασκευή 8/1. Το υπουργείο Παιδείας επεσήμανε ότι η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη με βάση της εισηγήσεις των ειδικών, ενώ υπενθυμίζει ότι με εγκύκλιο που εστάλη στις μονάδες γνωστοποιείται ότι «οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1».

Τι SMS θα πρέπει να στέλνουν οι γονείς
Και σε αυτή τη περίπτωση για τη μετακίνηση μας απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, για τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία. O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο». Επιπλέον, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για παράταση και click away

Το "πείραμα" της Σουηδία με τα ανοικτά σχολεία και η θνησιμότητα

Έρευνα για τις αλλεργικές αντιδράσεις από τον εμβολιασμό

Έξαρση κρουσμάτων στο Ντουμπάι

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας.  Η εικόνα που διοχετευόταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή ενός παράλληλου σύμπαντος. Ενώ η πανδημία έχει ήδη στοιχίσει εκατομμύρια ζωές, το Ντουμπάι διατηρούσε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του απαξιώνοντας την παγκόσμια πραγματικότητα. Σαμπάνιες, πάρτυ, κόσμος χωρίς μάσκες (αν και σε εξωτερικούς χώρους γινόταν χρήση τους) και όλα όσα βλέπαμε πριν την πανδημία συνέχισαν κανονικά και εν μέσω αυτής. 

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μετάλλαξης στην Ελλάδα- Τι λένε Βασιλακόπουλος και Σαρηγιάννης

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα- τι λένε Βασιλακόπουλος- Σαρηγιάννης. Για την πορεία της πανδημίας ειδικά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού μίλησαν ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». 

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του ΑΧΕΠΑ 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του

ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός, 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του. Ειδικευόμενος στρατιωτικός γιατρός σε κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, 35 ετών, παρουσίασε βήχα και πυρετό, 2 εβδομάδες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξε την περασμένη Κυριακή ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και από τότε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.