Ρεπορτάζ Υγείας

Αμερική Ερυθρός Σταυρός: Κηρύσσει την πρώτη εθνική κρίση αίματος

Αμερική Ερυθρός Σταυρός: Κηρύσσει την πρώτη εθνική κρίση αίματος

Άτομα που έχουν λάβει εμβόλιο κατά της COVID-19 που είναι επί του παρόντος εξουσιοδοτημένοι για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, μπορούν να δωρίσουν αίμα και αιμοπετάλια, εφόσον δεν έχουν συμπτώματα και αισθάνονται καλά τη στιγμή της δωρεάς.

Αμερική Ερυθρός Σταυρός: Υπήρξε μείωση 62% στις αιμοδοσίες στο κολέγιο και στο γυμνάσιο λόγω της πανδημίας COVID-19 Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι αντιμετωπίζει μια «εθνική κρίση αίματος». Ο οργανισμός είπε ότι η “χειρότερη έλλειψη αίματος σε πάνω από μια δεκαετία” “ενέχει ανησυχητικό κίνδυνο για την περίθαλψη των ασθενών” και ότι οι γιατροί “αναγκάστηκαν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το ποιος λαμβάνει μεταγγίσεις αίματος και ποιος θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να γίνουν διαθέσιμα περισσότερα προϊόντα

Οι δωρεές αίματος και αιμοπεταλίων είναι εξαιρετικά απαραίτητες για να αποτραπούν περαιτέρω καθυστερήσεις σε ζωτικής σημασίας ιατρικές θεραπείες». Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην κρίση περιλαμβάνουν μείωση 10% στη συνολική προσέλευση αιμοδοτών από τον Μάρτιο του 2020, μείωση 62% στις αιμοδοσίες κολεγίων και γυμνασίων λόγω της πανδημίας COVID-19, συνεχιζόμενες ακυρώσεις αιμοδοσίας λόγω ασθένειας, περιορισμούς προσωπικού και Κλείσιμο λόγω καιρικών συνθηκών και αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και μια ενεργή περίοδος γρίπης που «μπορεί να επιδεινώσει την ήδη κακή κατάσταση». «Σε μια εποχή που πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν προκλήσεις πανδημίας, ο Ερυθρός Σταυρός δεν διαφέρει.

Όλοι μαθαίνουμε πώς να ζούμε σε αυτό το νέο περιβάλλον, πώς περνάμε τον χρόνο μας, πού εργαζόμαστε, πώς ανταποδίδουμε , πώς κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των άλλων – η αιμοδοσία πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί μέρος της», έγραψε ο Ερυθρός Σταυρός. Αξιωματούχοι λένε ότι οι αιμοδοσίες της τράπεζας αίματος της Μινεσότα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών και οι περιφερειακές αιμοδοσίες μειώθηκαν κατά 10%, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, Tonia Teasley.

Οι ειδήσεις του δημόσιου ραδιοφώνου της Μινεσότα ανέφεραν ότι ο Δρ. Jed Gorlin του Memorial Blood Centers επεσήμανε ότι τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και η βία είναι επίσης παράγοντες στην πρόσφατη έλλειψη στην πολιτεία. «Είχαμε περισσότερα διεισδυτικά τραύματα, τραύματα από πυροβολισμούς και τραύματα από μαχαίρι, από τα τέλη Αυγούστου από ό,τι σε όλο το 2019», είπε.

“Λοιπόν, δυστυχώς αυτό δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα μειωμένων δωρεών. Αυτό είναι επίσης αυξημένη χρήση.” «Ενώ ορισμένοι τύποι ιατρικής περίθαλψης μπορούν να περιμένουν, άλλοι δεν μπορούν», δήλωσε ο Δρ. Pampee Young, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού, σε μια δήλωση: «Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βλέπουν θύματα ατυχημάτων, ασθενείς με καρκίνο, άτομα με αιματολογικές διαταραχές όπως το δρεπάνι, κυτταρικές ασθένειες και άτομα που είναι σοβαρά άρρωστα και χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος για να ζήσουν, ακόμη και όταν τα κρούσματα όμικρον αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε τις αιμοδοσίες για να διασφαλίσουμε ότι κάθε ασθενής μπορεί να λάβει ιατρικές θεραπείες χωρίς καθυστέρηση, αλλά δεν μπορούμε χωρίς περισσότερους δωρητές. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του αμερικανικού λαού».

Ο Ερυθρός Σταυρός –ο οποίος προμηθεύει το 40% του αποθέματος αίματος της χώρας– χρειάστηκε να περιορίσει τη διανομή προϊόντων αίματος στα νοσοκομεία ως αποτέλεσμα της έλλειψης, και ορισμένα νοσοκομεία μπορεί να μην λαμβάνουν ένα στα τέσσερα προϊόντα αίματος που χρειάζονται.

Ο οργανισμός είπε ότι έχει υπάρξει λιγότερη από μία ημέρα προμήθεια κρίσιμων τύπων αίματος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ιανουάριος είναι ο Εθνικός Μήνας Αιμοδοτών και ο Ερυθρός Σταυρός, τα Κέντρα Αίματος της Αμερικής και o Σύλλογος για την Προώθηση Αίματος & Βιοθεραπειών AABB προειδοποίησαν ότι εάν η παροχή αίματος του έθνους δεν θα σταθεροποιηθεί σύντομα, «μπορεί να μην είναι διαθέσιμο σωτήριο αίμα για μερικούς ασθενείς όταν χρειάζεται».

Το αίμα μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις ημέρες για να ελεγχθεί, να υποβληθεί σε επεξεργασία και να διατεθεί στους ασθενείς. Περισσότερες από 16 εκατομμύρια μονάδες αίματος και προϊόντων αίματος μεταγγίζονται ετησίως με περισσότερες από 45.000 μονάδες που χρειάζονται καθημερινά.

Άτομα που έχουν λάβει εμβόλιο κατά της COVID-19 που είναι επί του παρόντος εξουσιοδοτημένοι για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, μπορούν να δωρίσουν αίμα και αιμοπετάλια, εφόσον δεν έχουν συμπτώματα και αισθάνονται καλά τη στιγμή της δωρεάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το AABB στο www.aabb.org ή να καλέσουν στο 1-301-907-6977, να βρουν τα America’s Blood Centers στο www.americasblood.org ή να καλέσουν στο 1-202-393-5725 και να βρουν τον Ερυθρό Σταυρό στο www.RedCrossBlood. org ή καλέστε το 1-800-RED-CROSS. Οι δότες όλων των τύπων αίματος – ιδιαίτερα του τύπου Ο – καλούνται να κλείσουν ένα ραντεβού τώρα για να δώσουν τις επόμενες εβδομάδες. Εκτιμάται ότι μόνο το 38% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι κατάλληλο για αιμοδοσία ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, λιγότερο από το 10% αυτού του επιλέξιμου πληθυσμού κάνει πραγματικά δωρεές κάθε χρόνο.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την Αναθεώρηση του εντύπου αιμοδοσίας

Η ροή αίματος βελτιώνει τα συμπτώματα της ινομυαλγίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ο νόμος "Γιατρός για όλους" θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού - Προσφυγή στο ΣτΕ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τη διενέργεια νομικών ενεργειών κατά του νομοσχεδίου και προσφυγή στο ΣτΕ με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/05: 2.235 νέα κρούσματα - 21 νεκροί - 151 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/05: 2.235 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 151, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

ΕΟΔΥ : Αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου για ύποπτο κρούσμα Ευλογιάς των πιθήκων

Δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox), όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.