Ρεπορτάζ Υγείας

Αμερικανοί Πλειονότητα: Θέλει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων από το Κογκρέσο

Αμερικανοί Πλειονότητα: Θέλει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων από το Κογκρέσο

Η δημοσκόπηση με 1.085 ενήλικες διεξήχθη από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου χρησιμοποιώντας ένα δείγμα που προέρχεται από το AmeriSpeak Panel του NORC το οποίο βασίζεται σε πιθανότητες και έχει σχεδιαστεί για να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού των ΗΠΑ. Το περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος για όλους τους ερωτηθέντες είναι συν ή πλην 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Αμερικανοί Πλειονότητα: Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, το εξήντα τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει ότι το Κογκρέσο πρέπει να ψηφίσει νόμο που να εγγυάται την πρόσβαση σε νόμιμες αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade που καθιστούσε νόμιμη την άμβλωση για 50 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η άμβλωση δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα και παρέδωσε στις πολιτείες την εξουσία να περιορίζουν αυστηρά ή να απαγορεύουν τις αμβλώσεις.

Αυτή η απόφαση οδήγησε πολλές πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών να εγκρίνουν πολύ σκληρούς νόμους για τις αμβλώσεις, από τις άμεσες απαγορεύσεις μέχρι τους λεγόμενους νόμους για τον καρδιακό παλμό του εμβρύου διάρκειας έξι εβδομάδων. Πολλά από αυτά τα μέτρα έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, και με πολλά από τα άτομα που ζουν σε αυτά.

Η δημοσκόπηση του Associated Press-NORC Κέντρο Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων Center for Public Affairs Research δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί υποστηρίζουν ορισμένους περιορισμούς στις αμβλώσεις, ειδικά μετά το πρώτο τρίμηνο. Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς αναφέρουν ότι αισθάνονται τουλάχιστον κάπως θυμωμένοι ή λυπημένοι για την απόφαση SCOTUS, ενώ περίπου το ένα τρίτο είναι τουλάχιστον κάπως ενθουσιασμένο, περήφανο ή ανακουφισμένο.

Η Faith Murphy, μια 41χρονη στο Coshocton του Οχάιο, είπε ότι ήταν «πολύ στενοχωρημένη» που το δικαστήριο απέρριψε την Roe και θέλει να δει την πρόσβαση στις αμβλώσεις να προστατεύεται ομοσπονδιακά.

«Δεν εμπιστεύομαι ποιους έχουμε στην κυβέρνηση εδώ στο Οχάιο… να διατηρήσουμε ανέπαφα τα δικαιώματα των γυναικών ή το δικαίωμα στην άμβλωση για οποιονδήποτε λόγο», είπε η Μέρφι.

Είναι ενδιαφέρον ότι η γνώμη για το εάν κάθε κυβέρνηση της πολιτείας ή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ευθύνη για τη θέσπιση νόμων που σχετίζονται με τις αμβλώσεις βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον κομματισμό:

οι περισσότεροι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να είναι πρωταρχικά υπεύθυνη, ενώ οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί θέλουν ευθύνη με κάθε πολιτειακή κυβέρνηση.

Η νέα δημοσκόπηση, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την απόφαση, διαπιστώνει ότι το 53 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνει ότι αποδοκιμάζει την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ το 30 τοις εκατό δηλώνει ότι την εγκρίνει.

Το 60% πιστεύει ότι το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει έναν νόμο που να εγγυάται την πρόσβαση σε νόμιμες αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Η δημοσκόπηση με 1.085 ενήλικες διεξήχθη από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου χρησιμοποιώντας ένα δείγμα που προέρχεται από το AmeriSpeak Panel του NORC το οποίο βασίζεται σε πιθανότητες και έχει σχεδιαστεί για να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Το περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος για όλους τους ερωτηθέντες είναι συν ή πλην 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η απόφαση των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις απειλεί την πρόσβαση σε φάρμακο για την αρθρίτιδα

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Η συζήτηση για το χάπι της επόμενης μέρας στην Ιαπωνία

Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην «κυβέρνηση της ακροδεξιάς μειοψηφίας», λέει αρθρογράφος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησιολόγοι: Η ειδικότητα είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων, των χώρων καταστολής, των ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας, αλλά και την αντιμετώπιση Επειγουσών καταστάσεων.

Το Σουδάν αναφέρει 5 ακόμη μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων, υποδαυλίζοντας τους φόβους για μεγαλύτερη επιδημία

Το Σουδάν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να θέσει υπό έλεγχο μια πρόσφατη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια μεγάλη επιδημία.

Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη φέτος; Οι γιατροί αποκαλύπτουν την απόφασή τους

Ο Zweig ελπίζει ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης θα μειωθεί, δεδομένου ότι η COVID βρίσκεται ακόμη στο μυαλό των ανθρώπων και πολλοί άνθρωποι είναι προσεκτικοί.