Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Νέο σχέδιο για τις λίστες αναμονής των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία

Υπουργείο Υγείας: Νέο σχέδιο για τις λίστες αναμονής των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία

Με μέλημα την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς ταλαιπωρία αλλά και την εξασφάλιση μιας διαφανούς διαδικασίας κατά την οποία ο ασθενής θα γνωρίζει τον χρόνο επέμβασης, το Υπουργείο Υγείας μελετά τα εξής:

Υπουργείο Υγείας: Ολοένα και μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, αφού χιλιάδες ασθενείς περιμένουν επί μήνες μέχρι και ολόκληρο χρόνο για να χειρουργηθούν. Ένα νέο σχέδιο, προκειμένου να μειωθούν αυτές οι αναμονές, εξετάζει πλέον το Υπουργείο Υγείας. Ενδεικτικό αυτής της αναμονής για τα μη επείγοντα χειρουργεία είναι τα στοιχεία για τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

  • Στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαϊα Κυριακού βρίσκονται 3.111 παιδιά στη λίστα αναμονής.
  • Στον Ευαγγελισμό 4.817 ασθενείς στη λίστα
  • Στο νοσοκομείο Γεννηματάς 1.393 ασθενείς
  • Στο ΚΑΤ 4.061 ασθενείς

Με μέλημα την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς ταλαιπωρία αλλά και την εξασφάλιση μιας διαφανούς διαδικασίας κατά την οποία ο ασθενής θα γνωρίζει τον χρόνο επέμβασης, το Υπουργείο Υγείας μελετά τα εξής:

  • Τη δημιουργία, άμεσα, στις αρχές της νέας χρονιάς, μιας ενιαίας βάσης ασθενών για χειρουργείο, η οποία θα υπάγεται και θα παρακολουθείται από το ίδιο το υπουργείο
  • Την επέκταση του ωραρίου για τα χειρουργεία και το απόγευμα
  • Τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να προωθούνται εκεί περιστατικά για επέμβαση, χωρίς να έχει καμία απολύτως επιβάρυνση ο ασθενής
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθηματικό μοντέλο στοχεύει στη μείωση των λιστών αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις

Σε δίλημμα στη Νέα Ζηλανδία σχετικά με την εθνικότητα και τα χειρουργεία

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός επέλεξε να επισκεφθεί πρώτα ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.