Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Επεξεργάζεται τον νέο Υγειονομικό Χάρτη – Τι θα περιλαμβάνει

Υπουργείο Υγείας: Επεξεργάζεται τον νέο Υγειονομικό Χάρτη – Τι θα περιλαμβάνει

Μετά τον διορισμό των νέων Διοικήσεων στα Νοσοκομεία θα μπει σταδιακά σε εφαρμογή ο πρώτος σχεδιασμός, ώστε να αλλάξουν οι ακραίες περιπτώσεις των νοσοκομείων τα οποία βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη των 10 λεπτών μεταξύ τους. Πάντως, στο υπουργείο Υγείας τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπουργείο Υγείας: Υγειονομικός χάρτης με τη δημιουργία ολοκληρωμένων μονάδων υγείας που θα διαθέτουν όλες τις υπηρεσίες για τους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους σχεδιάζουν τον νέο υγειονομικό χάρτη που θα περιλαμβάνει αλλαγές στα υπάρχοντα νοσοκομεία, μετακινήσεις κλινικών και εργαζομένων, καθώς και αλλαγή χρήσης σε ορισμένες μονάδες υγείας. Μάλιστα, με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος των Σχετικών Ομάδων Διάγνωσης (Diagnosis Related Groups) (DRG’ s) που αναμένεται τους επόμενους μήνες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να έχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πληρότητα και την αποδοτικότητα του κάθε νοσοκομείου ξεχωριστά, καθώς και για τις δαπάνες του ώστε να μπορεί να κατευθύνει αντίστοιχα και τα κονδύλια ή να περιορίσει τις σπατάλες.

Ο υγειονομικός χάρτης και οι αλλαγές

Πάντως, ήδη, στο υπουργείο Υγείας έχουν πλήρη εικόνα για το ποια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα που δεν ξεπερνά το 30% με 40%, όσο και για τα νοσοκομεία που είναι ασφυκτικά γεμάτα. Υπό το πρίσμα αυτό, τα νοσοκομεία εκείνα που έχουν χαμηλή πληρότητα και δίπλα τους σε κοντινή απόσταση υπάρχει κι άλλη αντίστοιχη υγειονομική μονάδα, θα συγχωνευτούν και οι κλινικές θα συγκεντρωθούν σε ένα νοσοκομείο. Έτσι, ένα νοσοκομείο θα διαθέτει όλες τις ειδικότητες των γιατρών ώστε να μη χρειάζεται οι πολίτες να μετακινούνται.

Ο νέος Υγειονομικός Χάρτης προ των πυλών

Βέβαια, μία τέτοια ρύθμιση περιλαμβάνει και μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού, κάτι που δεν θα γίνει ευχάριστα αποδεκτό από τους μετακινούμενους. Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, γι αυτό άλλωστε και καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν το έχει επιχειρήσει. Μετά τον διορισμό των νέων Διοικήσεων στα Νοσοκομεία θα μπει σταδιακά σε εφαρμογή ο πρώτος σχεδιασμός, ώστε να αλλάξουν οι ακραίες περιπτώσεις των νοσοκομείων τα οποία βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη των 10 λεπτών μεταξύ τους. Πάντως, στο υπουργείο Υγείας τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

ΕΑΕ: Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας

Χρυσοχοΐδης Βουλή: Αυτή θα είναι η τετραετία της Υγείας με επίκεντρο τον Πολίτη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει τις αλλαγές που θα γίνουν στην Υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων