Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας – ΕΚΠΑ: Συμφωνία για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης

Υπουργείο Υγείας – ΕΚΠΑ: Συμφωνία για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης

Υπουργείο Υγείας - ΕΚΠΑ: Το ανθρώπινο δυναμικό αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας την Προγραμματική Συμφωνία για την υλοποίηση μέρους του έργου: «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Επανεκπαίδευση και Κατάρτιση Προσωπικού» στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.

 

Το έργο αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανεκπαίδευσης των εργαζομένων στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στις υποστηρικτικές δομές τους. Το ανθρώπινο δυναμικό αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Υγείας.

Σκοπός είναι να σχεδιαστεί και να παραδοθεί ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ιατρικού και λοιπού προσωπικό καθώς και ένα πλαίσιο ανάπτυξης πλήρως εναρμονισμένο με τις τελευταίες τάσεις στην ψηφιακή διάσταση και στις σύγχρονες τάσεις διοίκησης και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θέσεις της ΕΕΠΑΟ σχετικά με την ίδρυση ΝΠΙΔ Ογκολογικού Κέντρου Παίδων

Μόιρα Τζίτζικα στο healthweb: Οι Ασθενείς με ΣκΠ είναι αδικημένοι από την πολιτεία

Η υγειονομική περίθαλψη έχει αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή

Ν. Παπαευσταθίου στο Healthweb: Στόχος μας η διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής & εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.