Tεχνολογία

ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ : Ημερίδα για την διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας

ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ : Ημερίδα για την διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας

Η σύγχρονη τεχνολογική έρευνα και η καινοτομία καθώς και την εκπαίδευση αλλά και την εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας θα βρεθούν  στο επίκεντρο της ενδιαφέρουσας επιστημονικής ημερίδας υπό τον τίτλο «Υγεία και Τεχνολογία: Διασύνδεση Πανεπιστημίου – καινοτομίας – βιομηχανίας – ποιότητας», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15.00 – 20.00 στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

Διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων και στελέχη της βιομηχανίας υγείας, μέσα από τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις τους θα εστιάσουν σε θέματα που αφορούν στην σύγχρονη τεχνολογική έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση, καθώς και την εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και χρηστικές πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.ekapty.gr. Η εγγραφή και η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν όλες οι παράμετροι σχετικά με την προαγωγή και διασφάλιση της ποιότητας, τις βιομηχανικές προόδους και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στο σύγχρονο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας, επαγγελματιών και υπηρεσιών υγείας – πεδία που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες και την αποστολή του ΕΚΑΠΤΥ.

  • Το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία είναι διαπιστευμένος φορέας από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και χορηγεί πιστοποιητικά ποιότητας για τη συμμόρφωση διαδικασιών και συστημάτων ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις διεθνών προτύπων αλλά και της εθνικής νομοθεσίας. Παράλληλα είναι ο μοναδικός ελληνικός κοινοποιημένος φορέας για την αξιολόγηση συμμόρφωσης και πιστοποίησης ιατροτεχνολογικών προιόντων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ενωσιακής νομοθεσίας από το 1998.
  • Στελεχωμένο με έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, το ΕΚΑΠΤΥ διασφαλίζει την εφαρμογή και τήρηση των απαιτητικών προτύπων λειτουργίας του και τη γόνιμη συνεργασία του με άλλους φορείς, μέσα από τις αυστηρές διαδικασίες που τηρούν οι ομάδες εργασίας του σε όλα τα στάδια αξιολόγησης της συμμόρφωσης για την πιστοποίηση τόσο των συστημάτων ποιότητας όσο και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, είτε αφορά επιθεωρήσεις είτε τεχνικές – κλινικές αξιολογήσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το ΕΚΑΠΤΥ τηρεί μέχρι κεραίας την εχεμύθεια και την εμπιστευτικότητα έναντι των πελατών του, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του. Σύντομα, το ΕΚΑΠΤΥ θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης και πιστοποίησης συστημάτων ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Συστήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος ΕΝ ISO 14001 για την αναγνώριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιχειρήσεων υγείας και τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσής τους.

Παράλληλα, το ΕΚΑΠΤΥ έχει προετοιμαστεί για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης του υφιστάμενου συστήματος ποιότητας του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου πλαισίου που έχει θέσει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2017/745 σχετικά με τους κανόνες και τις κοινές προδιαγραφές σχετικά με την αξιολόγηση,
πιστοποίηση, κυκλοφορία, διάθεση και χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κονοποίησής του, το ΕΚΑΠΤΥ θα αποτελέσει ένα φορέα, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται ένα δίκτυο προστασίας του Έλληνα πολίτη σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, τα διαθέσιμα ιατρικά υλικά, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα θα χορηγούνται, θα επαναξιολογούνται και θα επικυρώνονται οι απαραίτητες πιστοποιήσεις σε ιατρικά μηχανήματα, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, βάσει των αυστηρών πρακτικών της ευρωπαϊκής αγοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γ. Λειβαδάς στο Healthweb: Οι παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κυρίως στο ‘Ιπποκράτειο’ και ’ Ευαγγελισμό ‘

Κατεπείγουσα απόφαση Κικίλια για άρση αναστολής αδειών των γιατρών μετά το ρεπορτάζ του healthwebgr

Ξεκίνησε το ενιαίο ευρωπαϊκό μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Η εμμονή του ΕΟΦ στην δημιουργία δικού του μητρώου ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Δίκαιες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του ΕΟΦ για νέο μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Παρασκήνιο : Ο Χάρρυ Κλυνν ζει !!

Παρασκήνιο: Μόνο τέσσερις οι γραμματείς στην επιτροπή ΗΤΑ αντί δέκα

Γιατί δεν έγινε ανατιμολόγηση στα είδη πρόσθετης περίθαλψης του άρθρου 15 του ΕΚΠΥ-ΕΟΠΥΥ ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.