Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Υιοθεσία παρένθετη μητρότητα: Ξεκινούν αύριο οι διαβουλεύσεις για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Υιοθεσία παρένθετη μητρότητα: Ξεκινούν αύριο οι διαβουλεύσεις για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Υιοθεσία παρένθετη μητρότητα: Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως ο διάλογος που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κρατικό κανάλι,

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως ο διάλογος που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κρατικό κανάλι, προκειμένου να ορίσει το γενικό πλαίσιο των διατάξεων που θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια συζήτηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες, καθώς στα τέλη Φεβρουαρίου, το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, αναμένεται το νομοσχέδιο να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι αντιδράσεις για τον γάμο και κυρίως για την τεκνοθεσία προέρχονται κατά βάση από βουλευτές, ακόμη και υπουργούς της κυβερνητικής παράταξης, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη συζήτηση, την ίδια στιγμή που διαιρεμένη είναι και η κοινή γνώμη, όπως αποτυπώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός την Τετάρτη αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να προωθήσει την τεκνοθεσία, με τη μορφή της υιοθεσίας, αλλά όχι την παρένθετη μητέρα, καθώς πρόκειται για μία διάταξη που προκαλεί συνολικότερες αντιδράσεις και αντιρρήσεις.

Οι αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και εντός του υπουργικού σχήματος, είναι σημαντικές, καθώς, μεταξύ άλλων, την αντίρρησή τους έχουν εκφράσει δημοσίως τόσο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όσο και οι κ.κ. Μηταράκης, Πλεύρης, Καραγκούνης, Βορίδης, Κατσανιώτης και Λαζαρίδης. Προκειμένου, λοιπόν, να κατευναστούν οι αντιδράσεις, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τους υπουργούς και τους βουλευτές που αντιδρούν στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Τη δύσκολη αποστολή του «πολιτικού μασάζ» έχουν αναλάβει ο κ. Μπρατάκος και η κυρία Συρεγγέλα, ώστε να περιοριστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι απώλειες κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Επαφές αναμένεται να γίνουν και με την Αρχιεπισκοπή, χωρίς ωστόσο, προς το παρόν, να έχει οριστεί κάποιο ραντεβού ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού με δύο μητέρες, σε χωριό της Ιταλίας, σοκάρει

Νέα τεχνολογία για τα αναπαραγωγικά προβλήματα στα ομόφυλα ζευγάρια

Παρένθετη Μητρότητα - Tι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαδικασία

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η βοήθεια στην Ουκρανία και οι φιλοδοξίες την Κίνα στην ατζέντα των G7

G7 Ιταλία: Εκτός από την Μελόνι, οι ηγέτες των άλλων έξι εθνών -Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Καναδάς- αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά δεινά που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.

Γεωργιάδης: "Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Υγεία είναι αδιανόητη"

Γεωργιάδης: Είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα πιστεύω ότι είναι σε κατάσταση πολύ πάνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου ως προς την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας.

Ο ΠΟΥ κατηγορεί 4 μεγάλες βιομηχανίες για 2,7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν προτεραιότητα πριν από το κέρδος, πάντα», είπε ο Kluge. Η έκθεση, "Εμπορικοί καθοριστικοί παράγοντες των μη μεταδοτικών ασθενειών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ", είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΠΟΥ.

Έκθεση του ECDC για την απειλή της αυξανόμενης μικροβιακής αντοχής της γονόρροιας

Ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και η έγκαιρη θεραπεία είναι επίσης υψίστης σημασίας. Επιπλέον, η συνετή χρήση αντιμικροβιακών ουσιών είναι απαραίτητη για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και εξάπλωσης ανθεκτικών στελεχών.

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 274 ανθρώπους σε επιχείρηση διάσωσης ομήρων

Γάζα: Η επιχείρηση βαθιά στην κεντρική Γάζα ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς και άλλοι μαχητές εισέβαλαν στα σύνορα, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και κρατώντας ομήρους περίπου 250.

ΗΠΑ: Η ασφαλής πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό μειώνεται για τα παιδιά

ΗΠΑ: Σχεδόν ένα στα 10 παιδιά αντιμετώπιζε οικιακή επισιτιστική ανασφάλεια και απέφευγε το νερό της βρύσης του μέχρι το 2020, και γνωρίζουμε ότι η πανδημία του COVID-19 έκανε την επισιτιστική ανασφάλεια πιο διάχυτη.

Close Icon