Πολιτική Υγείας

Υγεία Ελλάδα: Και πάλι προτεραιότητα της κυβέρνησης ο τομέας της υγείας

Υγεία Ελλάδα: Και πάλι προτεραιότητα της κυβέρνησης ο τομέας της υγείας

Υγεία Ελλάδα: Η δημόσια Υγεία παραμένει βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού

Μετά την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές, ένα από τα πρώτα πράγματα που ανέφερε ο πρωθυπουργός είναι ο τομέας της υγείας. Η δημόσια Υγεία παραμένει βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού. Στο νικητήριο μήνυμά του χθες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους της νέας διακυβέρνησης και επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι η Υγεία είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης για το άμεσο μέλλον.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Οι πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων για καλύτερους μισθούς, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για μία καλύτερη δημόσια Υγεία, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία Ελλάδα ισχυρή σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον».

Η Υγεία ψηλά και αυτή την τετραετία

Όπως φάνηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα, οι περισσότεροι πολίτες είδαν θετικά όλες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έκανε η κυβέρνηση στην Υγεία. Στην πρόσφατη παρουσίαση των πεπραγμένων της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει, μεταξύ άλλων: «Θα έχουμε μεγάλη στοχοπροσήλωση την δεύτερη 4ετία στην καταπολέμηση των παθογενειών, θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)».

Εξάλλου τη δραστική αναβάθμιση του ΕΣΥ σηματοδότησε η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, να τοποθετήσει στην πρώτη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η θετική άποψη των πολιτών, για τα όσα επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στον τομέα της δημόσιας Υγείας, παρά τα λάθη και τις όποιες παραλείψεις, αποτυπώθηκε και στη μάχη του σταυρού. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εκλέγεται με 32.693 ψήφους και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην Α’ Αθήνας. Στον βόρειο τομέα της Αθήνας η Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, εκλέγεται στην πέμπτη θέση με 42.310 σταυρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκλογές 2023: Ανοίγουν οι κάλπες στις 7 το πρωί και μέχρι τις 7 το βράδυ

Αισιοδοξία στο ΥΠΕΣ μετά το 48,76% των ψήφων στις 16:30

Συμφωνία Υπουργείου Υγείας και Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΥΠΕΣ Εκλογές 2023: Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα των αποτελεσμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.