Πολιτική Υγείας

Χαρδαλιάς: Περιορισμός μετακινήσεων από την Παρασκευή

Χαρδαλιάς: Περιορισμός μετακινήσεων από την Παρασκευή

Στην ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιορίζοντας τις μετακινήσεις των πολιτών από την Παρασκευή 13/11 και από τις ώρες 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση ανακοίνωσε αυστηροποίηση και εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση και συγκεκριμένα:

Από την Παρασκευή και συγκεκριμένα στην χρονική περίοδο που αφορά τις ώρες 21:00 το βράδυ έως ο5:00 το πρωί θα ισχύσει περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια και οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνον σε περιπτώσεις:

  • εργασίας
  • εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας 
  • συνοδείας κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού (πάντοτε σε κοντινή απόσταση από την διεύθυνση κατοικίας) 

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δικαιολόγησε την λήψη νέων έκτακτων μέτρων επισημαίνοντας την παρατήρηση περιττών μετακινήσεων ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες σε όλη την επικράτεια και αφορούν κυρίως μετακινήσεις σε οικίες πολιτών, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Ατομική άθληση

Στο ζήτημα της ατομικής άθλησης, ο υφυπουργός τόνισε ότι το μέτρο εν αφορά την άθληση/προπόνηση αθλητικών σωματείων αλλά στην ατομική άθληση των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την διεύθυνση κατοικίας και σε συνθέσεις 3 ατόμων.

Κυνήγι και ψάρεμα

Όσον αφορά το ψάρεμα και το κυνήγι, αυτά εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Τηλεργασία

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου κάθε επαγγελματικός οργανισμός υποχρεούται να διαθέτει έκθεση που να δικαιολογεί την φυσική παρουσία των αναγκαίων εργαζομένων καθώς και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας

Τηλεοπτικοί σταθμοί

Ο υφυπουργός ολοκλήρωσε την έκτακτη ενημέρωση, κάνοντας σύσταση και στους τηλεοπτικούς σταθμούς από τους οποίους ζητά τον περιορισμό του αριθμού των παρουσιαστών και των προσκεκλημένων στο στούντιο στον απολύτως απαραίτητο αριθμό.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες - Μην χαλαρώνουν οι πολίτες εν αναμονή του εμβολίου

Τα κινητά προδίδουν ποιοι χώροι είναι "ένοχοι" για μεγαλύτερο συνωστισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]