Πολιτική Υγείας

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Βρετανία:

Ένας νέος νόμος που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προσφέρουν εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για την ψυχική υγεία παρουσιάστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ο βουλευτής των Τόρις Ντιν Ράσελ είπε στα Commons ότι η κίνηση θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να εντοπίσουν τα πρώιμα σημάδια προβλημάτων ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας. Πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν ήδη εκπαίδευση ψυχικής υγείας σε άτομα που βοηθούν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποτελεί νομική απαίτηση.

Ο κ. Russell είπε στους βουλευτές ότι η απαίτηση εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας θα σώσει ζωές. «Οι άνθρωποι δεν φοράνε πάντα επιδέσμους για να δείξουν πού έχουν άγχος και κατάθλιψη», είπε στους βουλευτές. «Αυτό το νομοσχέδιο θα σημαίνει απλώς ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα άτομο που θα τους υποδεικνύει τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται».

Η άνοδος των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας

Η ιδέα συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2018, μια αίτηση για το “Where’s Your Head At!” Η εκστρατεία για υποχρεωτική παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε κάθε χώρο εργασίας συγκέντρωσε περισσότερες από 200.000 υπογραφές. Η επιπλέον εκπαίδευση θα είχε κόστος για τις επιχειρήσεις, αλλά οι υπεύθυνοι της εκστρατείας τονίζουν τον αυξανόμενο αριθμό των εργάσιμων ημερών που χάνονται λόγω κακής ψυχικής υγείας. Η Εκτελεστική Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας εκτιμά ότι οι ψυχικές ασθένειες αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ όλων των περιπτώσεων αναρρωτικής άδειας πέρυσι.

«Αποτρέψτε την απώλεια άλλων»

Ο κ. Russell πιστεύει ότι η αλλαγή θα μπορούσε να περιορίσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και στο NHS και τελικά να σώσει ζωές. «Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω αυτούς που χάσαμε», είπε. «Αλλά με την έγκαιρη παρέμβαση και τη διασφάλιση της σωστής σήμανσης την κατάλληλη στιγμή, μέσω αυτού του νομοσχεδίου θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την απώλεια άλλων στο μέλλον». Ο κ. Ράσελ πρότεινε τον νέο νόμο ως νομοσχέδιο για τον κανόνα δέκα λεπτών την Τετάρτη.

Σπάνια υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν νόμοι τα νομοσχέδια δέκα λεπτών. Αντιπροσωπεύουν μια λεωφόρο για τους βουλευτές να ευαισθητοποιήσουν τα ζητήματα. Ο κ. Russel προσπάθησε να παρουσιάσει παρόμοια νομοθεσία το 2021, αλλά το νομοσχέδιο απέτυχε να προχωρήσει περαιτέρω. Η υπουργός Υγείας Μαρία Κόλφιλντ παρακολούθησε την ομιλία του από τα κυβερνητικά έδρανα. Απευθυνόμενος ευθέως σε εκείνην, ο κ. Ράσελ είπε: “Αυτό δεν είναι ένα αίτημα που θα φύγει και θα επιστρέψω αν χρειαστεί. Είναι μια απλή αλλαγή που θα κάνει τεράστια διαφορά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρουσίαση της "Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων"

Ποια είναι η σημασία της ψυχικής ευεξίας;

Τέσσερις στους δέκα φοιτητές περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως κακή

Περιπτώσεις παιδικής υποθερμίας στο Γιορκ σύμφωνα με επικεφαλής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.