Πολιτική Υγείας

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Βρετανία:

Ένας νέος νόμος που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προσφέρουν εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για την ψυχική υγεία παρουσιάστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ο βουλευτής των Τόρις Ντιν Ράσελ είπε στα Commons ότι η κίνηση θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να εντοπίσουν τα πρώιμα σημάδια προβλημάτων ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας. Πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν ήδη εκπαίδευση ψυχικής υγείας σε άτομα που βοηθούν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποτελεί νομική απαίτηση.

Ο κ. Russell είπε στους βουλευτές ότι η απαίτηση εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας θα σώσει ζωές. «Οι άνθρωποι δεν φοράνε πάντα επιδέσμους για να δείξουν πού έχουν άγχος και κατάθλιψη», είπε στους βουλευτές. «Αυτό το νομοσχέδιο θα σημαίνει απλώς ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα άτομο που θα τους υποδεικνύει τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται».

Η άνοδος των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας

Η ιδέα συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2018, μια αίτηση για το “Where’s Your Head At!” Η εκστρατεία για υποχρεωτική παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε κάθε χώρο εργασίας συγκέντρωσε περισσότερες από 200.000 υπογραφές. Η επιπλέον εκπαίδευση θα είχε κόστος για τις επιχειρήσεις, αλλά οι υπεύθυνοι της εκστρατείας τονίζουν τον αυξανόμενο αριθμό των εργάσιμων ημερών που χάνονται λόγω κακής ψυχικής υγείας. Η Εκτελεστική Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας εκτιμά ότι οι ψυχικές ασθένειες αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ όλων των περιπτώσεων αναρρωτικής άδειας πέρυσι.

«Αποτρέψτε την απώλεια άλλων»

Ο κ. Russell πιστεύει ότι η αλλαγή θα μπορούσε να περιορίσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και στο NHS και τελικά να σώσει ζωές. «Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω αυτούς που χάσαμε», είπε. «Αλλά με την έγκαιρη παρέμβαση και τη διασφάλιση της σωστής σήμανσης την κατάλληλη στιγμή, μέσω αυτού του νομοσχεδίου θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την απώλεια άλλων στο μέλλον». Ο κ. Ράσελ πρότεινε τον νέο νόμο ως νομοσχέδιο για τον κανόνα δέκα λεπτών την Τετάρτη.

Σπάνια υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν νόμοι τα νομοσχέδια δέκα λεπτών. Αντιπροσωπεύουν μια λεωφόρο για τους βουλευτές να ευαισθητοποιήσουν τα ζητήματα. Ο κ. Russel προσπάθησε να παρουσιάσει παρόμοια νομοθεσία το 2021, αλλά το νομοσχέδιο απέτυχε να προχωρήσει περαιτέρω. Η υπουργός Υγείας Μαρία Κόλφιλντ παρακολούθησε την ομιλία του από τα κυβερνητικά έδρανα. Απευθυνόμενος ευθέως σε εκείνην, ο κ. Ράσελ είπε: “Αυτό δεν είναι ένα αίτημα που θα φύγει και θα επιστρέψω αν χρειαστεί. Είναι μια απλή αλλαγή που θα κάνει τεράστια διαφορά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρουσίαση της "Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων"

Ποια είναι η σημασία της ψυχικής ευεξίας;

Τέσσερις στους δέκα φοιτητές περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως κακή

Περιπτώσεις παιδικής υποθερμίας στο Γιορκ σύμφωνα με επικεφαλής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς.