Πολιτική Υγείας

Βρετανία: Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά-νέα δεδομένα

Βρετανία: Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά-νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Βρετανία: Οι αστυνομικές δυνάμεις του Λονδίνου, που υποδέχονται πυρά, έκαναν έρευνα σε περισσότερα από 600 παιδιά σε διάστημα δύο ετών, τα περισσότερα από τα οποία ήταν μαύρα αγόρια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Η επίτροπος της Αγγλίας για τα παιδιά, Ρέιτσελ ντε Σόουζα, είπε ότι ήταν «βαθιά σοκαρισμένη» από τα στοιχεία αφού τα πήρε από τη Μητροπολιτική αστυνομία.

Το αίτημα της Ντε Σόουζα ήρθε αφού η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Βρετανίας αναγκάστηκε να απολογηθεί τον Μάρτιο για την υπόθεση του «Child Q», η οποία πυροδότησε έρευνα για βαρύ παράπτωμα σε τέσσερις αστυνομικούς.

Η 15χρονη μαύρη μαθήτρια τέθηκε υπό έρευνα από γυναίκες αξιωματικούς το 2020, αφού εσφαλμένα υποψιάστηκαν ότι μετέφερε κάνναβη, παρόλο που γνώριζαν ότι είχε έμμηνο ρύση.

Έγινε έρευνα χωρίς την παρουσία «κατάλληλου ενήλικα» και ούτε ενήλικας παρευρέθηκε στο 23 τοις εκατό των περιπτώσεων που ανακαλύφθηκαν από την de Souza. Συνολικά, 650 ανήλικοι ηλικίας 10-17 ετών υποβλήθηκαν σε έρευνα strip από αξιωματικούς της Met μεταξύ 2018 και 2020, διαπίστωσε. Περισσότερο από το 95 τοις εκατό ήταν αγόρια και το 58 τοις εκατό από τα 650 περιγράφηκαν από τον αξιωματικό ως μαύροι.

Η Ντε Σόουζα είπε ότι «ανησυχεί εξαιρετικά» για την εθνοτική ανισορροπία και είπε ότι η Child Q μπορεί να αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου «συστημικού προβλήματος σχετικά με την προστασία των παιδιών» στο Met. Τα στοιχεία αυξάνονταν κατακόρυφα χρόνο με το χρόνο, είπε, και έδειξαν ότι ένας σημαντικός αριθμός παιδιών «υπόκειται σε αυτήν την παρεμβατική και τραυματική πρακτική κάθε χρόνο».

Η δύναμη του Λονδίνου συγκλονίστηκε τα τελευταία χρόνια από μια σειρά περιστατικών που αφορούσαν αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένου του περασμένου έτους, όταν ένα μέλος της ομάδας διπλωματικής προστασίας φυλακίστηκε για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της Sarah Everard.

Μια κρίση εμπιστοσύνης του κοινού στην αστυνομία οδήγησε την Cressida Dick να παραιτείται από την επίτροπο Met τον Φεβρουάριο.

Σε απάντηση στα ευρήματα της de Souza, η Met είπε ότι είχε ήδη θεσπίσει αλλαγές «για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά που υπόκεινται σε παρεμβατικές έρευνες αντιμετωπίζονται κατάλληλα και με σεβασμό». Ορισμένα παιδιά μπορεί να είναι τα ίδια «ευάλωτα θύματα εκμετάλλευσης» από γκάνγκστερ και εγκληματίες ναρκωτικών, παραδέχτηκε.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» από τις έρευνες της αστυνομίας σε παιδιά

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

«Και εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά ευρύτερα ζητήματα σχετικά με τη δυσαναλογία και τη χρήση της στάσης και αναζήτησης σε νεαρά μαύρα αγόρια», είπε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανανεωμένη νομοθετική προσπάθεια στην Αγγλία για αλλαγή της ελάχιστης ηλικίας γάμου στα 18 και ποινικοποίηση όσων οργανώνουν συνδικάτα ανηλίκων

Συστημικά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο η επιβολή του νόμου αντιμετωπίζει τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης

Ο ιός αυξάνει τους φόβους του πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο την «Ημέρα της Ελευθερίας»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.