Πολιτική Υγείας

Βουλή πανδημία: Κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με Μητσοτάκη και Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Βουλή πανδημία: Κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με Μητσοτάκη και Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Βουλή πανδημία: Σήμερα διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την πορεία της πανδημίας, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα πολιτικά τους ξίφη.

Την προηγούμενη Παρασκευή στην προκαθορισμένη “Ώρα του Πρωθυπουργού”, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα είχε προγραμματίσει επίκαιρη ερώτηση ως προς την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, η Ώρα του Πρωθυπουργού αναβλήθηκε. Συνεπώς, σήμερα στις 10:00 π.μ. ξεκινώντας η Βουλή ήρθε η ώρα για τη συνέχιση της συζήτησης. Ο κύριος Τσίπρας επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, στηλιτεύοντας τις στρατηγικές που ακολούθησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν μπορούν να ακούγονται από το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ανυπόστατα επιχειρήματα”.

Μεγάλη κόντρα στη Βουλή με φόντο τον εμβολιασμό

Ο κύριος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, συμφωνώντας πως η κατάσταση δεν είναι θετική. Από την άλλη μεριά, επεσήμανε τα ακόλουθα:

  • Η Ελλάδα έχει 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού
  • Την ίδια στιγμή, αρκετές άλλες χώρες βρίσκονται σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, όπως Ιταλία, Βέλγιο, αλλά και Βουλγαρία και Ρουμανία.
  • Σύμφωνα με τα στατιστικά, 9 στους 10 διασωληνωμένους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Αυτή είναι η πιο εύγλωττη απόδειξη πως τα εμβόλια αποτελούν πρωτεύον όπλο στην καταπολέμηση της Covid-19. Αναφορικά με τα επόμενα βήματα στον εμβολιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη μάχη που δίνει σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό να πειστούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε αυτό που ήταν αναμενόμενο, ως προς την πορεία της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομία δεν θα ξανακλείσει γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να συμβεί κάτι τέτοιο. Με την ύπαρξη του εμβολίου, εξάλλου, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Κατηγορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση

Μια ακόμη μομφή για τον Πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα σχετίζεται με την διαχείριση των νοσοκομειακών δομών εν γένει. Καθώς τα νοσοκομεία ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τον κορωνοϊό, αυξήθηκαν οι θάνατοι από άλλες ασθένειες. Σαφώς και ένα μεγάλο αγκάθι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στο εξής σχόλιο του κυρίου Τσίπρα:

“Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς στην ενημέρωση”.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη διαφάνεια των στατιστικών δεδομένων, με τα κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά και με την επικοινωνία από τους υπεύθυνους να είναι διαρκής, άμεση και στοχευμένη.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται μέχρι και αυτή την στιγμή, με την κατάσταση να είναι τεταμένη και τον εκνευρισμό να μη λείπει από τις ομιλίες. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για παταγώδη αποτυχία, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την ομόνοια σε μία συστράτευση δυνάμεων μπροστά σε μία ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει την ισότητα της υγείας η φυλετική μεροληψία

Τροπολογία με σχετικά μηνύματα του Υπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της covid-19

"Ναι" στο νομοσχέδιο για την παιδική κακοποίηση είπαν οι βουλευτες της ΝΔ

Θάνος Πλεύρης: Ενημέρωση για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.

Τροπολογία: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 έτη γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο 

Τροπολογία: Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης προωθείται διάταξη με σκοπό την αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αντέντεινε ο Πλεύρης στην ΕΕ

Πλεύρης πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός έκανε ακόμη λόγο για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στους 3 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες 18 και άνω - που ήρθε μετά από σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών -  ενώ υποστήριξε την σύντμηση των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, σημειώνοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Πώς διαχειρίστηκαν οι χώρες της Ευρώπης την πανδημία;

Ευρώπη κορωνοϊός: Η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις, τα μικτά μηνύματα και η αυξημένη αμφισβήτηση της νομιμότητας και της τεχνικής ικανότητας της κυβέρνησης τροφοδότησε τη δυσπιστία των πολιτών.

Η Ιταλία κάνει τη ζωή πιο άβολη για τα μη εμβολιασμένα άτομα αυτές τις γιορτές

Αποδίδουν το σχετικά υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης της Ιταλίας ως έναν από τους λόγους που η καμπύλη μόλυνσης δεν είναι τόσο απότομη όσο τον περασμένο χειμώνα, όταν επιβλήθηκαν μεγάλοι περιορισμοί με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

Θάνος Πλεύρης: Απέκλεισε το σενάριο ενός νέου lockdown ακόμη και σε τοπικό επίπεδο

Θάνος Πλεύρης: Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννεάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού και πως υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να επισπεύσουν την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Που θα πραγματοποιούνται οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά της Covid

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις από τη Δέλτα

Μαρία Θεοδωρίδου: Η τελική επίδραση της Όμικρον θα διαμορφωθεί από τα εξής 3 σημαντικά θέματα: Πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός; Πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει αντισώματα και ανοσκύτταρα και να διαταράσσει τον ανοσιακό μηχανισμό; Πόσο επιβαρυντικός στην κλινική έκφραση της νόσου;