Πολιτική Υγείας

Βόρεια Κορέα ΠΟΥ: Εξελέγη στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Βόρεια Κορέα ΠΟΥ: Εξελέγη στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Βόρεια Κορέα ΠΟΥ: Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εξελέγη στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εξελέγη στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ο Δρ. Γιονγκ Μιν Πακ του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Βόρειας Κορέας βρίσκεται στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ με θητεία που θα διαρκέσει έως το 2026. Η νέα θέση του κομμουνιστικού κράτους στο διοικητικό συμβούλιο τους επιτρέπει να λένε στον καθορισμό της ατζέντας και των πολιτικών της οργάνωσης.

Η απόφαση προκάλεσε άμεση κριτική από την κυβέρνηση της γειτονικής Νότιας Κορέας, η οποία επισήμανε την ιστορία της Βόρειας Κορέας να αγνοεί τις πολιτικές που προτείνει ο ΠΟΥ και η μητρική του οργάνωση, τα Ηνωμένα Έθνη. «Είναι αμφίβολο εάν η Βόρεια Κορέα, η οποία συνέχισε να παραβαίνει τα ψηφίσματα του [Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών] και να αγνοεί την εξουσία του ΟΗΕ, πληροί τα πρότυπα για ένα μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ, το οποίο θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανόνες, που επιδιώκονται από τον ΟΗΕ. και συμβάλλουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας υγείας», δήλωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας της Νότιας Κορέας σχετικά με την απόφαση.

Άλλοι εκπρόσωποι που εξελέγησαν πρόσφατα στο συμβούλιο περιλαμβάνουν ειδικούς από την Αυστραλία, τα Μπαρμπάντος, το Καμερούν, το Κατάρ, την Ελβετία και την Ουκρανία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λειτουργεί ως εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, που υπάγεται στην Ομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ο οργανισμός δημιουργήθηκε το 1948 σε συνδυασμό με τη δημιουργία του ΟΗΕ και έχει ευρεία εντολή ως το διεθνές κυβερνητικό όργανο που παρακολουθεί τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και επιβλέπει τις αντιδράσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Με έδρα τη Γενεύη, ο ΠΟΥ έχει 194 κράτη μέλη και λειτουργεί με ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορεατικά Beauty Hacks: 5 tips για να αποκτήσετε υγιές δέρμα

ΟΟΣΑ: Μείωση του πραγματικού μισθού 7,4% στην Ελλάδα το 2022

Η Νότια Κορέα αυξάνει τις πτήσεις από Κίνα μέχρι το τέλος του μήνα

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγώνες Δρόμου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Δήμους της Αττικής για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα - Περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στον νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε σειρά συναντήσεων.

Ζαχαράκη: "Επεκτείνεται ο προσωπικός βοηθός για ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα"

Ζαχαράκη: "Συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματος και 1.250 συμπολίτες μας τώρα και στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό, στηρίζοντας έτσι όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη".

Νέες ευέλικτες μορφές απασχόλησης προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή - Τι αλλάζει

Επιπλέον, πλέον θα υπάρχει μια διαρκής σύνδεση της επιχείρησης με τον εργαζόμενο, έτσι ώστε αφενός να απαγορεύονται καταχρήσεις (π.χ. στελέχη της επιχείρησης να καλούν συγκεκριμένους και μόνο εργαζομένους), αφετέρου, ο εργαζόμενος να έχει προβάδισμα πρόσληψης με σύμβαση αορίστου χρόνου αν η επιχείρηση χρειαστεί πρόσθετο μόνιμο προσωπικό.