Πολιτική Υγείας

Βόρεια Κορέα: Άμβλυνση των περιορισμών εν μέσω αμφιβολιών για τον αριθμό των κρουσμάτων COVID

Βόρεια Κορέα: Άμβλυνση των περιορισμών εν μέσω αμφιβολιών για τον αριθμό των κρουσμάτων COVID

Η χώρα εξακολουθεί να επιτρέπει βασικές γεωργικές, κατασκευαστικές και άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες, αλλά οι αυστηρότεροι περιορισμοί έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την επισιτιστική της ανασφάλεια και μια εύθραυστη οικονομία που έχει ήδη πληγεί σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων που προκαλείται από την πανδημία.

Βόρεια Κορέα: Εξωτερικοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι η Βόρεια Κορέα έχει υποτιμήσει το ποσοστό θνησιμότητας για να μετριάσει οποιαδήποτε πολιτική ζημιά Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι συζήτησαν την αναθεώρηση των αυστηρών αντιεπιδημικών περιορισμών κατά τη διάρκεια συνάντησης την Κυριακή, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς διατήρησαν έναν ευρέως αμφισβητούμενο ισχυρισμό ότι η πρώτη επιδημία COVID-19 της χώρας επιβραδύνεται.

Η συζήτηση στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Βορρά υποδηλώνει ότι σύντομα θα χαλαρώσει μια σειρά από δρακόντειους περιορισμούς που επιβλήθηκαν μετά την παραδοχή της επιδημίας Omicron αυτόν τον μήνα λόγω ανησυχίας για την επισιτιστική και οικονομική της κατάσταση.

Ο Κιμ και άλλα μέλη του Πολιτικού Γραφείου «έκαναν μια θετική αξιολόγηση της κατάστασης της πανδημίας που ελέγχεται και βελτιώνεται σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εξέτασαν επίσης το ζήτημα του αποτελεσματικού και γρήγορου συντονισμού και επιβολής των αντιεπιδημικών κανονισμών και κατευθυντήριων γραμμών, δεδομένης της τρέχουσας σταθερής κατάστασης κατά της επιδημίας», ανέφερε το KCNA. Την Κυριακή, η Βόρεια Κορέα ανέφερε 89.500 περισσότερους ασθενείς με συμπτώματα πυρετού, ανεβάζοντας το σύνολο της χώρας σε 3,4 εκατομμύρια. Δεν ανέφερε αν υπήρξαν επιπλέον θάνατοι.

Ο τελευταίος απολογισμός θανάτων της χώρας που αναφέρθηκε την Παρασκευή ήταν 69, θέτοντας το ποσοστό θνησιμότητας στο 0,002%, έναν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό που καμία άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων οικονομιών, δεν έχει αναφέρει στη μάχη κατά της COVID-19.

Πολλοί εξωτερικοί ειδικοί λένε ότι η Βόρεια Κορέα σαφώς υποτιμά το ποσοστό θνησιμότητας για να αποτρέψει οποιαδήποτε πολιτική ζημιά στον Κιμ στο εσωτερικό. Λένε ότι η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να έχει υποστεί πολλούς περισσότερους θανάτους, επειδή τα 26 εκατομμύρια άνθρωποί της είναι σε μεγάλο βαθμό ανεμβολίαστοι κατά της COVID-19 και δεν έχει την ικανότητα να θεραπεύσει ασθενείς με κρίσιμες καταστάσεις.

Άλλοι υποπτεύονται ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει μεγαλοποιήσει τις προηγούμενες περιπτώσεις πυρετού για να προσπαθήσει να ενισχύσει τον εσωτερικό έλεγχο του πληθυσμού της. Από την αποδοχή της επιδημίας όμικρον στις 12 Μαΐου, η Βόρεια Κορέα ανακοινώνει μόνο τον αριθμό των ασθενών με συμπτώματα πυρετού καθημερινά, αλλά όχι αυτούς με COVID-19, προφανώς λόγω έλλειψης κιτ δοκιμών για την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε μεγάλους αριθμούς.

Ωστόσο, πολλοί εξωτερικοί ειδικοί στον τομέα της υγείας θεωρούν τις περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις πυρετού ως COVID-19, λέγοντας ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας θα γνωρίζουν πώς να διακρίνουν τα συμπτώματα από τους πυρετούς που προκαλούνται από άλλες επικρατούσες μολυσματικές ασθένειες.

Το ξέσπασμα ανάγκασε τη Βόρεια Κορέα να επιβάλει lockdown σε εθνικό επίπεδο, να απομονώσει όλες τις μονάδες εργασίας και κατοικιών η μία από την άλλη και να απαγορεύσει τις μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή.

Η χώρα εξακολουθεί να επιτρέπει βασικές γεωργικές, κατασκευαστικές και άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες, αλλά οι αυστηρότεροι περιορισμοί έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την επισιτιστική της ανασφάλεια και μια εύθραυστη οικονομία που έχει ήδη πληγεί σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων που προκαλείται από την πανδημία.

Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι η Βόρεια Κορέα πιθανότατα θα κηρύξει σύντομα τη νίκη επί της COVID-19 και θα το πιστώσει στην ηγεσία του Κιμ.

Ο Yang Un-chul, αναλυτής στο ιδιωτικό Ινστιτούτο Sejong στη Νότια Κορέα, είπε ότι οι πρόσφατα αυξημένοι περιορισμοί του Βορρά πρέπει να επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στον άνθρακα, τη γεωργία και άλλους βιομηχανικούς κλάδους έντασης εργασίας.

Ωστόσο, είπε ότι αυτές οι δυσκολίες δεν θα εξελιχθούν πιθανότατα σε επίπεδο που να απειλεί την εξουσία του Κιμ, καθώς το ξέσπασμα της COVID-19 και οι ενισχυμένοι περιορισμοί του έδωσαν την ευκαιρία να ενισχύσει τον έλεγχο του λαού του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Καθώς η ύποπτη εξάπλωση της COVID συνεχίζεται στη Βόρεια Κορέα, ο ΠΟΥ ανησυχεί για τα δεδομένα που λείπουν

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.