Πολιτική Υγείας

Βόρεια Καρολίνα: Ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού «δόσεις σε πόρτες»

Βόρεια Καρολίνα: Ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού «δόσεις σε πόρτες»

Η τελευταία ενημέρωση για την Κομητεία Mecklenburg  περιλαμβάνει δεδομένα έως τις 7 Ιουλίου, τα οποία ανέφεραν κατά μέσο όρο 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ημέρα.

Βόρεια Καρολίνα: Η κομητεία της Βόρειας Καρολίνας ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού «δόσεις σε πόρτες» Η εκστρατεία εμβολιασμού για τις δόσεις COVID-19 σε πόρτες αντιμετωπίστηκε με μικτές κριτικές στα κοινωνικά μέσα. Ο επικεφαλής της HHS Becerra ισχυρίζεται ότι το καθεστώς εμβολίου είναι «κυβερνητική επιχείρηση». Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας και οι ομάδες προσέγγισης της κοινότητας ξεκίνησαν μια εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 «δόσεις προς πόρτες» στην κομητεία Mecklenburg της Βόρειας Καρολίνας, όπου μόλις το 49% των κατοίκων έλαβαν τουλάχιστον μία δόση.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι λένε ότι προσφέρουν έναν βολικό τρόπο για τους κατοίκους να πάρουν το πλάνο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για μετακίνηση προς εμβολιαστικό κέντρο, αντιμετωπίστηκε με μικτή αντίδραση στο Twitter.

“Δεν κινούνται τόσο γρήγορα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους όταν γνωρίζουν ότι έρχεται ένας τυφώνας”, έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Το πρόγραμμα, το οποίο διαθέτει έναν επαγγελματία υγείας σε ετοιμότητα για τη χορήγηση εμβολίου σε επιλέξιμους κατοίκους που θέλουν ένα, ακολουθεί μια προσπάθεια συλλογικής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάιο.

Οι εθελοντές παρείχαν πληροφορίες για τα εμβόλια τις προηγούμενες εβδομάδες, εστιάζοντας κυρίως σε γειτονιές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Στην κοντινή Νότια Καρολίνα, ο κυβερνήτης Henry McMaster προσπάθησε να μπλοκάρει τέτοιες προσπάθειες από πόρτα σε πόρτα, αντλώντας μια επίπληξη από τον Λευκό Οίκο.

“Η αποτυχία παροχής ακριβών πληροφοριών για τη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και της προσβασιμότητάς τους σε άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Καρολίνας, κυριολεκτικά σκοτώνει ανθρώπους, οπότε ίσως πρέπει να το λάβουν υπόψη αυτό”, δήλωσε η γραμματέας Τύπου Jen Psaki την Παρασκευή.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο επιτυχημένο ήταν το πρόγραμμα «δόσεις προς πόρτες» από το πρόγραμμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο νομός έχει επίσης μια φόρμα αίτησης εμβολιασμού στο σπίτι στον ιστότοπό του.

Η τελευταία ενημέρωση για την Κομητεία Mecklenburg  περιλαμβάνει δεδομένα έως τις 7 Ιουλίου, τα οποία ανέφεραν κατά μέσο όρο 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ημέρα.

Από τις 7 Ιουλίου, το τμήμα υγείας είχε χορηγήσει 77.774 πρώτες δόσεις εμβολίου και 72.308 δεύτερες. “Δεν είμαστε αντιφατικοί, δεν είναι σαν να πρέπει να τους εμβολιάσετε”, δήλωσε ο Robert Dawkins, εθελοντής της Action NC, στο WBTV.com. «Αλλά η δουλειά μας είναι να διαλύσουμε τις φήμες και τα πράγματα. Παίρνουμε ανθρώπους που θα λένε «ναι θα κάνω τον εμβολιασμό», αλλά η συνέχεια ήταν πάντα το ζήτημα. Θα πάνε; Πώς μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να βγουν έξω; Λοιπόν, τώρα που το τμήμα υγείας είναι μαζί μας, μας λείπει αυτή η απορία”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός εμβόλιο : Ξεκινάει το πρόγραμμα εμβολιασμός κατοίκων

Μητσοτάκης: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων

Ο Kαθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος στο healthweb.gr : Μακροχρόνια η μεγαλύτερη πανδημία είναι ο καρκίνος

Άννα Μαστοράκου: Τα νοσοκομεία στην Πάτρα βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση

Ματίνα Παγώνη στο Opinion Health: Οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι δύσκολοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.