Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμός ΗΠΑ: Νοσοκόμες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και άλλοι κάνουν εμβόλια covid-19 στο σπίτι

Εμβολιασμός ΗΠΑ: Νοσοκόμες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και άλλοι κάνουν εμβόλια covid-19 στο σπίτι

Οι οικιακοί άνθρωποι δεν ήταν στο προσκήνιο. "Αυτή είναι μια ομάδα ανθρώπων που, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πέρυσι, φοβόταν τη ζωή τους και ανησυχούσαν ότι θα μείνουν πίσω", δήλωσε η Δρ. Kathleen Clanon, ιατρική διευθύντρια του Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας της Κομητείας Alameda στην Περιοχή του Κόλπου του Φρανσίσκο.

Εμβολιασμός ΗΠΑ: Οι δικηγόροι λένε ότι ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος για άτομα που είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε βοηθούς που τα επισκέπτονται. Καθώς το ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς κορωνοϊού μειώνεται σε εθνικό επίπεδο, οι πάροχοι ενισχύουν τις προσπάθειές τους να βρουν και να προσεγγίσουν εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή που χρειάζονται βοήθεια με τη μεταφορά. Η διαδικασία είναι αργή και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά οι υποστηρικτές λένε ότι ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας για άτομα που είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε βοηθούς που τα επισκέπτονται – και ότι θα έπρεπε να είχαν εστιάσει νωρίτερα.

Ενώ η προσπάθεια συμβαίνει σε πολλές πολιτείες, οι ειδικοί λένε ότι η Καλιφόρνια διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά προγράμματα.

Εν τω μεταξύ, η Πενσυλβάνια εντείνει τις προσπάθειές της, δήλωσε ο κυβερνήτης Tom Wolf τον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης αγωνίζονται για εμβολιασμό ασθενών από τον Φεβρουάριο.

Και το Νιου Τζέρσεϋ, υπό την πίεση ομάδων υπεράσπισης, δημοσίευσε πρόσφατα έναν αριθμό τηλεφώνου και μια διαδικτυακή φόρμα για άτομα που χρειάζονται εμβολιασμούς στο σπίτι. Αλλού, η Ένωση Επισκεπτών Νοσοκόμων του Τέξας, η οποία προσφέρει ζεστά γεύματα σε χιλιάδες ανθρώπους στην κομητεία του Ντάλας, συνεργάζεται με την πυροσβεστική υπηρεσία για την παροχή περίπου 60 εμβολιασμών στο σπίτι την εβδομάδα.

Η Jennifer Atwood, διευθύνουσα σύμβουλος ανάπτυξης και επικοινωνιών για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Τέξας δήλωσε ότι μια γυναίκα που επέζησε από καρκίνο του εγκεφάλου φοβόταν μόνο την COVID-19 και  “σχεδόν έκλαιγε” για τη λήψη του εμβολίου.

Ένας άλλος πολίτης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 πείστηκε να δεχτεί εμβολιασμό αφού μίλησε με την Atwood και άλλους.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσα άτομα είναι στην ομάδα.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Dr. Christine Ritchie, δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια ενήλικοι κατ’ οίκον στις ΗΠΑ και άλλα 5 εκατομμύρια που έχουν πρόβλημα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή χρειάζονται βοήθεια για να το κάνουν.

Οι προσπάθειες εμβολιασμού είναι διάσπαρτες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους τοπικούς υπαλλήλους και τους ιατρούς.

“Η Καλιφόρνια είναι μια από τις λίγες πολιτείες που έχω ακούσει ότι κάνει οτιδήποτε σχετικά με αυτό, όπως στην πραγματικότητα να βγαίνει και να εμβολιάζει ανθρώπους στα σπίτια τους”, δήλωσε η Kelly Buckland, εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Συμβουλίου Ανεξάρτητης Διαβίωσης, μια ομάδα υπεράσπισης στην  Ουάσιγκτον.

Πολλοί είναι απογοητευμένοι που οι πάροχοι και η κυβέρνηση μόλις τώρα αρχίζουν να επικεντρώνονται σε αυτόν τον πληθυσμό.

“Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που ξέραμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε η Caitlin Donovan, εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος Εισαγγελέων Ασθενών. “Πώς δεν υπάρχουν σχέδια;” Στην κομητεία του Λος Άντζελες, το Ιατρικό Κέντρο Torrance Memorial άρχισε τον εμβολιασμό ανθρώπων στο σπίτι τον Μάρτιο, εντοπίζοντας ανθρώπους μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής πόλης, ενός τμήματος υγείας ανώτερων κέντρων και ιατρών, δήλωσε η Mei Tsai, μια φαρμακοποιός που συντονίζει το πρόγραμμα.

Η Socorro Franco-Martinez, 50 ετών και η αδερφή της, Barbara Franco, 47 ετών, εμβολιάστηκαν την Τετάρτη. Και οι δύο αδερφές έχουν εξασθενίσει τους πνεύμονες από μυϊκή δυστροφία και έχουν μείνει στο σπίτι για περισσότερο από ένα χρόνο, με την φροντίδα του συζύγου της Socorro, Martin Martinez.

Οι κοινωνικά ενεργές αδελφές δεν μπορούν να περιμένουν να επιστρέψουν στην παραλία, το εμπορικό κέντρο και το Sunday Mass, καθώς και να παρακολουθήσουν ιατρικές και οδοντιατρικές επισκέψεις. «Δεν θέλω να είμαι εδώ στο σπίτι για πάντα», είπε η Μπάρμπαρα Φράνκο.

“Μετά τη λήψη του εμβολίου της COVID-19, έχω λίγη ελευθερία.”

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές, οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία και οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη είχαν προτεραιότητα όταν η Καλιφόρνια ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο.

Οι οικιακοί άνθρωποι δεν ήταν στο προσκήνιο. “Αυτή είναι μια ομάδα ανθρώπων που, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πέρυσι, φοβόταν τη ζωή τους και ανησυχούσαν ότι θα μείνουν πίσω”, δήλωσε η Δρ. Kathleen Clanon, ιατρική διευθύντρια του Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας της Κομητείας Alameda στην Περιοχή του Κόλπου του Φρανσίσκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο καταγγέλλων του εμβληματικού ιατρικού κέντρου του Στρατού των ΗΠΑ ...Walter Reed θέλει να ενισχυθεί ο στρατός με εμβόλια covid-19

Eμβόλια Kορωνοϊός : Προστατεύουν τελικά από τις μεταλλάξεις

Πως εξελίσσεται ο εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό της Αγγλίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.