Πολιτική Υγείας

Βιταμίνη D: Πολλοί Ινδονήσιοι παρουσιάζουν έλλειψη σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Βιταμίνη D: Πολλοί Ινδονήσιοι παρουσιάζουν έλλειψη σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Βιταμίνη D: "Υπάρχουν πολλοί Ινδονήσιοι που, παραδόξως, παρόλο που το ηλιακό φως είναι άφθονο, αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, κάτι που τους οδηγεί να εμφανίσουν οστεοπόρωση", τόνισε ο Υπουργός Υγείας της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας Budi Gunadi Sadikin δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στην Ινδονησία που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια βιταμίνης D και υπενθύμισε στο κοινό να ασκείται ενεργά και να εκτίθεται στο φως του ήλιου για να αποφύγει την πάθηση. Υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι στην Ινδονησία που παρουσίασαν ανεπάρκεια βιταμίνης D, παρόλο που ήταν απαραίτητο να αποφευχθεί η απώλεια οστικής μάζας, σημείωσε μετά από εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Οστεοπόρωσης. «Υπάρχουν πολλοί Ινδονήσιοι που, παραδόξως, παρόλο που το ηλιακό φως είναι άφθονο, αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, κάτι που τους οδηγεί να εμφανίσουν οστεοπόρωση», παρατήρησε.

Τι είναι η οστεοπόρωση;

Η οστεοπόρωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα έχει χαμηλή οστική μάζα που συνοδεύεται από μείωση της ποιότητας του οστικού ιστού που μπορεί να προκαλέσει ευθραυστότητα των οστών. Αυτή η κατάσταση μπορεί να βιωθεί από όλα τα άτομα, τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Ωστόσο, η οστεοπόρωση εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Η βιταμίνη D παίζει ρόλο στη διατήρηση του ασβεστίου και του φωσφόρου που μπορούν να διατηρήσουν την οστική πυκνότητα. Ως αποτέλεσμα, η ανεπάρκεια της βιταμίνης D οδηγεί σε ανεπάρκεια αυτών των δύο μετάλλων που μπορεί να κάνει τα οστά να γίνουν πιο εύθραυστα και σε κίνδυνο οστεοπόρωσης.

«Για τον σκοπό αυτό, ασκείστε πιο συχνά και κάντε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συγκεκριμένα πριν από τις εννιά το πρωί», σημείωσε. Τα δεδομένα από τη Βασική Έρευνα Υγείας του 2018 (Riskesdas) δείχνουν ότι περίπου το 36,4 τοις εκατό των ανδρών και το 30,7 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας άνω των 10 ετών στερούνται σωματικής δραστηριότητας. Κατά την περίσταση, ο Sadikin ενημέρωσε ότι συνολικά 26 φιαλίδια φαρμάκου Fomepizole για τη θεραπεία άτυπης προοδευτικής οξείας νεφρικής βλάβης θα έρθουν στη χώρα σήμερα. Η Ινδονησία έλαβε 10 φιαλίδια φαρμάκου Fomepizole από τη Σιγκαπούρη και 16 από την Αυστραλία που θα παραδοθούν απευθείας σήμερα από τις δύο χώρες, ενημέρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία

Η βιταμίνη D και το ιχθυέλαιο βοηθούν τους ηλικιωμένους;

Έρευνα αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι τα συμπληρώματα βιταμίνης D για την ψυχολογία μας

Θα μπορούσε ένας τύπος τυριού να βοηθήσει στην ενίσχυση των οστών σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κορυφαίοι οργανισμοί της χώρας για τη φροντίδα της παχυσαρκίας αναπτύσσουν δήλωση συναίνεσης για τη νόσο

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλιστές έχουν υιοθετήσει πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για τον καθορισμό των θεραπευτικών υπηρεσιών που καλύπτονται για τα μέλη τους, με αποτέλεσμα μεγάλες ανισότητες στη φροντίδα, και γι' αυτόν τον λόγο το προτεινόμενο από την STOP Ολοκληρωμένο Επίδομα Φροντίδας θα πρέπει να καθοδηγήσει τους ασφαλιστές κατά την ανάπτυξη των σχεδίων κάλυψης στο μέλλον

Δωρεάν εξετάσεις για την καρδιά για 5,5 εκατομμύρια Έλληνες – Συνέχεια στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής

Σημειώνεται ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του παχέος εντέρου που αφορά 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-70 ετών.

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για τον τερματισμό του Covid-19 ως έκτακτη ανάγκη

ΗΠΑ: Παρά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι δηλώσεις έκτακτης ανάγκης σχετικά με τον COVID-19 θα λήγουν τον Μάιο, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ψήφισαν τον άμεσο τερματισμό της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Απογευματινά Χειρουργεία: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο μέτρο και πού – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Όσο για τις αμοιβές των γιατρών, του προσωπικού αλλά και τα νοσήλια, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ). Έτσι, ο ασθενής θα επιβαρύνεται μόνο με την αμοιβή του γιατρού. Τα ποσά θα καθορίζονται με βάση τον τιμοκατάλογο των ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες πληρώνουν τις ιδιωτικές κλινικές ξεχωριστά και διαφορετικά για κάθε πράξη.

Μετά τις κάλπες ο προσωπικός γιατρός – Στον «πάγο» πρόστιμα και κίνητρα

Ο θεσμός αυτός δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί στην τύχη του αν ανανεωθεί η λαϊκή εντολή στην παρούσα κυβέρνηση. Μεταξύ των κινήτρων που σκοπεύουν να δώσουν θα περιλαμβάνεται ένα επιπλέον ποσό στους γιατρούς για έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων κατ΄οίκον στους εγγεγραμμένους πολίτες, ώστε να έχουν ένα κίνητρο να εγγραφούν

Η Σκωτία αλλάζει την πολιτική της για την αποστολή τρανσέξουαλ κρατουμένων σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες

Το AFP ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κιθ Μπράουν διέταξε την επανεξέταση των υφιστάμενων πρακτικών, καθώς το θέμα είναι "εξαιρετικά συναισθηματικό" και ότι "η ανησυχία του κοινού είναι κατανοητή". Ο Μπράουν προειδοποίησε κατά του στιγματισμού των διαφυλικών γυναικών ως εγγενή απειλή για τις γυναίκες.