Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Τζιλ Μπάιντεν: Ξεκινά την εκστρατεία εμβολίων COVID-19 για μικρά παιδιά

Τζιλ Μπάιντεν: Ξεκινά την εκστρατεία εμβολίων COVID-19 για μικρά παιδιά

«Η γονεϊκότητα και η ανησυχία πάνε χέρι-χέρι - αυτό ακριβώς κάνουμε», είπε η Μπάιντεν στους γονείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολείο τη Δευτέρα. "Οπότε δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι οι κίνδυνοι του κόσμου θα γίνουν λιγότερο τρομακτικοί. Απλώς περιμένετε μέχρι τα παιδιά σας να αρχίσουν να οδηγούν!" είπε. "Αλλά με αυτό το εμβόλιο μπορούμε να αφαιρέσουμε τουλάχιστον μία από αυτές τις ανησυχίες. Μία μεγάλη."

Τζιλ Μπάιντεν: Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία για να πείσει γονείς και κηδεμόνες να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα, η Μπάιντεν και ο γενικός χειρουργός Vivek Murthy, MD, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Franklin Sherman στη Βιρτζίνια, το οποίο έγινε το πρώτο μέρος όπου υγιή παιδιά από την Αμερική εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας ως μέρος μιας πανεθνικής κλινικής δοκιμής το 1954, σύμφωνα με τους New York Times. Η Μπάιντεν και ο Μέρθι επισκέφτηκαν ενώ το σχολείο λειτουργούσε μια κλινική εμβολίων για την COVID-19, όπου γονείς και παιδιά παρατάχθηκαν για να λάβουν εμβόλια, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Μπάιντεν θα επισκεφθεί τις παιδιατρικές κλινικές εμβολιασμού σε όλη τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. «Αυτό το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα παιδιά σας από την COVID-19», είπε η Μπάιντεν στους γονείς κατά την επίσκεψή της. “Έχει ελεγχθεί διεξοδικά και έχει δοκιμαστεί αυστηρά. Είναι ασφαλές”, είπε. “Είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμο για κάθε παιδί σε αυτή τη χώρα.” Το σχολείο γνώρισε μεγάλη ζήτηση για ραντεβού τη Δευτέρα, ανέφεραν οι Times. Το σχολείο έχει 355 μαθητές και γέμισε γρήγορα και τις 260 θέσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της κλινικής. Η Μπάιντεν και ο Μέρθι μοίρασαν αυτοκόλλητα σε μαθητές που δέχτηκαν εμβολιασμούς και μίλησαν με οικογένειες.

«Η αλήθεια είναι ότι η COVID δεν είναι αβλαβής στα παιδιά», είπε ο Murthy. «Έχουμε χάσει τραγικά εκατοντάδες παιδιά από την πανδημία». Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στείλει 15 εκατομμύρια παιδιατρικές δόσεις σε όλη τη χώρα σε ιατρεία, νοσοκομεία για παιδιά, κοινοτικά κέντρα υγείας, φαρμακεία και σχολεία. Στόχος είναι να εμβολιαστούν τα 28 εκατομμύρια παιδιά της χώρας μεταξύ 5-11 ετών, σύμφωνα με τους Times. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 360.000 παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του CDC, τα οποία προέρχονται κυρίως από κλινικές δοκιμές.

Το CDC θα δημοσιεύσει νέα δεδομένα την Τετάρτη που περιλαμβάνουν πόσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά την πρόσφατη κυκλοφορία της εκστρατείας, ανέφερε η εφημερίδα. Ο FDA ενέκρινε το παιδιατρικό εμβόλιο χαμηλότερης δόσης της Pfizer-BioNTech για ηλικίες 5-11 ετών στα τέλη Οκτωβρίου και το CDC το ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα.

Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας θεωρούν τον εμβολιασμό μικρών παιδιών ως ένα κρίσιμο βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας προστατεύοντας τις οικογένειες, ιδιαίτερα τα ευάλωτα μέλη της οικογένειας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει ότι τα σχολεία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίων στα παιδιά, σύμφωνα με το Associated Press. Τη Δευτέρα, ο Xavier Becerra, ο γραμματέας υγείας και ανθρωπίνων υπηρεσιών, και ο Miguel Cardona, ο υπουργός Παιδείας, έστειλαν επιστολή στους διευθυντές σχολείων και τους διευθυντές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα για να τους προτρέψουν να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό και να δημιουργήσουν κλινικές. Υπενθύμισαν στις σχολικές περιφέρειες ότι μπορούν να αξιοποιήσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά κεφάλαια ανακούφισης από τον κορωνοϊό για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες εμβολιασμού, ανέφερε το AP.

Στη Νέα Υόρκη, τα δημόσια σχολεία έχουν ήδη ανοίξει χώρους εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τους Times. Η ζήτηση ήταν υψηλή το πρωί της Δευτέρας, με τους γονείς μερικές φορές να περιμένουν για ώρες για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Η πόλη φιλοξένησε κλινικές μισής ημέρας σε 200 σχολεία και συνεχίζει μια εβδομαδιαία προσπάθεια να φέρει κλινικές εμβολίων σε καθένα από τα 1.000 σχολεία της που εξυπηρετούν μαθητές δημοτικού.

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι έμειναν απρόσεκτοι από την υψηλή ζήτηση, η οποία ξεπέρασε το ενδιαφέρον στις σχολικές κλινικές εμβολίων για εφήβους νωρίτερα φέτος. Δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν στα σχολεία όπου τα παιδιά απομακρύνθηκαν όταν τελείωσαν οι προμήθειες, ανέφερε η εφημερίδα. «Διαθέτουμε προσφορά και προσωπικό για την ποσότητα της ζήτησης που περιμέναμε», δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ειδήσεων.

«Αν βλέπουμε μεγαλύτερη ζήτηση, αυτό είναι καλό», είπε. «Αλλά πρέπει να την προλάβουμε γρήγορα». Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις παιδιατρικού εμβολίου για κάθε παιδί των ΗΠΑ μεταξύ 5-11 ετών και σχεδιάζει να αυξήσει τη διανομή αυτή την εβδομάδα σε ιατρεία, φαρμακεία και σχολικές κλινικές, σύμφωνα με την Washington Post.

Αν και ορισμένες πολιτείες έχουν θέσει τις βάσεις για την επιβολή εμβολίων στα παιδιά, αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί μέχρι κάποια στιγμή του χρόνου, αν δεν συμβεί καθόλου, ανέφερε η εφημερίδα. Επιπλέον, τα σχολεία δεν θα επιβάλλουν εμβόλια έως ότου το FDA και το CDC δώσουν την πλήρη έγκριση.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, τουλάχιστον 94 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έχουν πεθάνει από COVID-19, ανέφερε το AP. Περισσότερα από 8.300 έχουν νοσηλευτεί και περισσότερα από 5.000 έχουν αναπτύξει μια σοβαρή φλεγμονώδη κατάσταση που συνδέεται με τον κορωνοϊό.

«Η γονεϊκότητα και η ανησυχία πάνε χέρι-χέρι – αυτό ακριβώς κάνουμε», είπε η Μπάιντεν στους γονείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολείο τη Δευτέρα. “Οπότε δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι οι κίνδυνοι του κόσμου θα γίνουν λιγότερο τρομακτικοί. Απλώς περιμένετε μέχρι τα παιδιά σας να αρχίσουν να οδηγούν!” είπε. “Αλλά με αυτό το εμβόλιο μπορούμε να αφαιρέσουμε τουλάχιστον μία από αυτές τις ανησυχίες. Μία μεγάλη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν προσφέρουν ανακούφιση στις οικογένειες των αγνοουμένων στη Φλόριντα

Μια σειρά δεσμεύσεων για την πολιτική υγείας στη σύνοδο κορυφής των G7

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Στον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης στη χώρα μας είμαστε μαζί»

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν σε επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συνολικής αξίας 1.045.240 ευρώ και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Τεράστια μείωση βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο στις αιτήσεις για βίζα υγειονομικής περίθαλψης

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο αριθμός των μεταναστών που υποβάλλουν αίτηση για εργασία στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης στη Βρετανία έχει πέσει κατακόρυφα μετά την αυστηροποίηση των κανονισμών για τις βίζες.

Close Icon