Πολιτική Υγείας

Τζιλ Μπάιντεν: Ξεκινά την εκστρατεία εμβολίων COVID-19 για μικρά παιδιά

Τζιλ Μπάιντεν: Ξεκινά την εκστρατεία εμβολίων COVID-19 για μικρά παιδιά

«Η γονεϊκότητα και η ανησυχία πάνε χέρι-χέρι - αυτό ακριβώς κάνουμε», είπε η Μπάιντεν στους γονείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολείο τη Δευτέρα. "Οπότε δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι οι κίνδυνοι του κόσμου θα γίνουν λιγότερο τρομακτικοί. Απλώς περιμένετε μέχρι τα παιδιά σας να αρχίσουν να οδηγούν!" είπε. "Αλλά με αυτό το εμβόλιο μπορούμε να αφαιρέσουμε τουλάχιστον μία από αυτές τις ανησυχίες. Μία μεγάλη."

Τζιλ Μπάιντεν: Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία για να πείσει γονείς και κηδεμόνες να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα, η Μπάιντεν και ο γενικός χειρουργός Vivek Murthy, MD, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Franklin Sherman στη Βιρτζίνια, το οποίο έγινε το πρώτο μέρος όπου υγιή παιδιά από την Αμερική εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας ως μέρος μιας πανεθνικής κλινικής δοκιμής το 1954, σύμφωνα με τους New York Times. Η Μπάιντεν και ο Μέρθι επισκέφτηκαν ενώ το σχολείο λειτουργούσε μια κλινική εμβολίων για την COVID-19, όπου γονείς και παιδιά παρατάχθηκαν για να λάβουν εμβόλια, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Μπάιντεν θα επισκεφθεί τις παιδιατρικές κλινικές εμβολιασμού σε όλη τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. «Αυτό το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα παιδιά σας από την COVID-19», είπε η Μπάιντεν στους γονείς κατά την επίσκεψή της. “Έχει ελεγχθεί διεξοδικά και έχει δοκιμαστεί αυστηρά. Είναι ασφαλές”, είπε. “Είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμο για κάθε παιδί σε αυτή τη χώρα.” Το σχολείο γνώρισε μεγάλη ζήτηση για ραντεβού τη Δευτέρα, ανέφεραν οι Times. Το σχολείο έχει 355 μαθητές και γέμισε γρήγορα και τις 260 θέσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της κλινικής. Η Μπάιντεν και ο Μέρθι μοίρασαν αυτοκόλλητα σε μαθητές που δέχτηκαν εμβολιασμούς και μίλησαν με οικογένειες.

«Η αλήθεια είναι ότι η COVID δεν είναι αβλαβής στα παιδιά», είπε ο Murthy. «Έχουμε χάσει τραγικά εκατοντάδες παιδιά από την πανδημία». Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στείλει 15 εκατομμύρια παιδιατρικές δόσεις σε όλη τη χώρα σε ιατρεία, νοσοκομεία για παιδιά, κοινοτικά κέντρα υγείας, φαρμακεία και σχολεία. Στόχος είναι να εμβολιαστούν τα 28 εκατομμύρια παιδιά της χώρας μεταξύ 5-11 ετών, σύμφωνα με τους Times. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 360.000 παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του CDC, τα οποία προέρχονται κυρίως από κλινικές δοκιμές.

Το CDC θα δημοσιεύσει νέα δεδομένα την Τετάρτη που περιλαμβάνουν πόσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά την πρόσφατη κυκλοφορία της εκστρατείας, ανέφερε η εφημερίδα. Ο FDA ενέκρινε το παιδιατρικό εμβόλιο χαμηλότερης δόσης της Pfizer-BioNTech για ηλικίες 5-11 ετών στα τέλη Οκτωβρίου και το CDC το ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα.

Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας θεωρούν τον εμβολιασμό μικρών παιδιών ως ένα κρίσιμο βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας προστατεύοντας τις οικογένειες, ιδιαίτερα τα ευάλωτα μέλη της οικογένειας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει ότι τα σχολεία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίων στα παιδιά, σύμφωνα με το Associated Press. Τη Δευτέρα, ο Xavier Becerra, ο γραμματέας υγείας και ανθρωπίνων υπηρεσιών, και ο Miguel Cardona, ο υπουργός Παιδείας, έστειλαν επιστολή στους διευθυντές σχολείων και τους διευθυντές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα για να τους προτρέψουν να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό και να δημιουργήσουν κλινικές. Υπενθύμισαν στις σχολικές περιφέρειες ότι μπορούν να αξιοποιήσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά κεφάλαια ανακούφισης από τον κορωνοϊό για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες εμβολιασμού, ανέφερε το AP.

Στη Νέα Υόρκη, τα δημόσια σχολεία έχουν ήδη ανοίξει χώρους εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τους Times. Η ζήτηση ήταν υψηλή το πρωί της Δευτέρας, με τους γονείς μερικές φορές να περιμένουν για ώρες για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Η πόλη φιλοξένησε κλινικές μισής ημέρας σε 200 σχολεία και συνεχίζει μια εβδομαδιαία προσπάθεια να φέρει κλινικές εμβολίων σε καθένα από τα 1.000 σχολεία της που εξυπηρετούν μαθητές δημοτικού.

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι έμειναν απρόσεκτοι από την υψηλή ζήτηση, η οποία ξεπέρασε το ενδιαφέρον στις σχολικές κλινικές εμβολίων για εφήβους νωρίτερα φέτος. Δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν στα σχολεία όπου τα παιδιά απομακρύνθηκαν όταν τελείωσαν οι προμήθειες, ανέφερε η εφημερίδα. «Διαθέτουμε προσφορά και προσωπικό για την ποσότητα της ζήτησης που περιμέναμε», δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ειδήσεων.

«Αν βλέπουμε μεγαλύτερη ζήτηση, αυτό είναι καλό», είπε. «Αλλά πρέπει να την προλάβουμε γρήγορα». Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις παιδιατρικού εμβολίου για κάθε παιδί των ΗΠΑ μεταξύ 5-11 ετών και σχεδιάζει να αυξήσει τη διανομή αυτή την εβδομάδα σε ιατρεία, φαρμακεία και σχολικές κλινικές, σύμφωνα με την Washington Post.

Αν και ορισμένες πολιτείες έχουν θέσει τις βάσεις για την επιβολή εμβολίων στα παιδιά, αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί μέχρι κάποια στιγμή του χρόνου, αν δεν συμβεί καθόλου, ανέφερε η εφημερίδα. Επιπλέον, τα σχολεία δεν θα επιβάλλουν εμβόλια έως ότου το FDA και το CDC δώσουν την πλήρη έγκριση.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, τουλάχιστον 94 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έχουν πεθάνει από COVID-19, ανέφερε το AP. Περισσότερα από 8.300 έχουν νοσηλευτεί και περισσότερα από 5.000 έχουν αναπτύξει μια σοβαρή φλεγμονώδη κατάσταση που συνδέεται με τον κορωνοϊό.

«Η γονεϊκότητα και η ανησυχία πάνε χέρι-χέρι – αυτό ακριβώς κάνουμε», είπε η Μπάιντεν στους γονείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολείο τη Δευτέρα. “Οπότε δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι οι κίνδυνοι του κόσμου θα γίνουν λιγότερο τρομακτικοί. Απλώς περιμένετε μέχρι τα παιδιά σας να αρχίσουν να οδηγούν!” είπε. “Αλλά με αυτό το εμβόλιο μπορούμε να αφαιρέσουμε τουλάχιστον μία από αυτές τις ανησυχίες. Μία μεγάλη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν προσφέρουν ανακούφιση στις οικογένειες των αγνοουμένων στη Φλόριντα

Μια σειρά δεσμεύσεων για την πολιτική υγείας στη σύνοδο κορυφής των G7

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.