Πολιτική Υγείας

Twitter Τραμπ μάσκα: Μπλόκο σε ανάρτηση ιατρικού συμβούλου του

Twitter Τραμπ μάσκα: Μπλόκο σε ανάρτηση ιατρικού συμβούλου του

Ο Τραμπ έχει υποτιμήσει τακτικά την αποτελεσματικότητα των μασκών μέχρι να μολυνθεί ο ίδιος από τον ιό

Twitter Τραμπ μάσκα: Το Twitter απέκλεισε ένα tweet από έναν ιατρικό σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η χρήση μάσκας δεν βοηθάει αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. «Οι μάσκες λειτουργούν; ΟΧΙ», έγραψε ο Σκοτ Άτλας σε ένα tweet το οποίο και αφαιρέθηκε  από την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση, η οποία συνδέεται με ένα άρθρο στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, το οποίο αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα των μασκών, παραβιάζει τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με τη διάδοση ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών, όπως δήλωσε το Twitter στο CNN.

Ο Τραμπ έχει υποτιμήσει τακτικά την αποτελεσματικότητα των μασκών μέχρι να μολυνθεί ο ίδιος από τον ιό. Εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Άντονι Φάουσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, έχουν δηλώσει ότι η χρήση τους βοηθάει στο να μην εξαπλωθεί ο ιός, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 220.000 Αμερικανούς.

Ο Άτλας είναι νευροραδιολόγος χωρίς ιστορικό στην επιδημιολογία. Υποστηρίζει επανειλημμένα ότι το lockdown ήταν υπερβολικό, πίεσε για το άνοιγμα της οικονομίας και έχει υποστηρίξει ότι είναι προτιμότερο να εκτίθενται οι νέοι υγιείς άνθρωποι στον ιό, ώστε να αναπτύξουν ανοσία.

Μπήκε στην ειδική ομάδα δράσης για τον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου τον Αύγουστο και έγινε ο αγαπημένος του Τραμπ μετά από εμφανίσεις στο Fox News και σε άλλα συντηρητικά μέσα, όπου υποτιμούσε τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Άλλα μέλη της ειδικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Φάουσι και της Ντέμπορα Μπιρξ, ήταν πρωταγωνιστές στις συνεντεύξεις Τύπου του Τραμπ στις αρχές της πανδημίας, αλλά έκτοτε έχουν τεθεί στο περιθώριο. Ο Τραμπ πραγματοποίησε τελευταία επίσημη συνέντευξη Τύπου μαζί τους τον Απρίλιο και στις 30 Ιουλίου ήταν η τελευταία φορά που ο Τραμπ πραγματοποίησε δράση οποιουδήποτε είδους, με τους Φάουσι και Μπιρξ.

Ο Άτλας εμφανίζεται συχνά χωρίς μάσκα στον Λευκό Οίκο. Σε γενικές γραμμές, το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ο οποίος έχει μολύνει τον πρόεδρο Τραμπ, την Πρώτη Κυρία, τον έφηβο γιο τους και αρκετούς από το προεδρικό επιτελείο, δεν έχει προκαλέσει αλλαγές στις συνήθειες των παροικούντων τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H επιτάχυνση έγκρισης εμβολίων εγκυμονεί κινδύνους

Ο "πορτοκαλί" Τραμπ δηλώνει ευλογημένος που κόλλησε κορωνοϊό και το twitter φλέγεται

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει προκλητικός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Ανοικτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων με Προσωπικούς Ιατρούς

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Δείτε την ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με Προσωπικούς Ιατρούς. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων των ιατρικών ειδικοτήτων που αφορά η πρόσκληση.

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το δικαίωμα των Αμερικανών στην ιδιωτική ζωή προέρχεται από πολλά μέρη του Συντάγματος, αλλά εξελίχθηκε από το δικαίωμα πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.