Πολιτική Υγείας

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση HΠΑ: Προστασία ανοσίας COVID-19

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση HΠΑ: Προστασία ανοσίας COVID-19

Κολλέγιο Saint Vincent (3 Μαΐου) Λόγω της αύξησης του αριθμού των θετικών κρουσμάτων COVID-19 στην πανεπιστημιούπολη, αυτό το πανεπιστήμιο διέταξε τη διεξαγωγή των μαθημάτων όλων των τάξεων από απόσταση.

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Έχει καταστρέψει την οικονομία, έχει θέσει τις δυνατότητές μας στην υγεία επί τόπου και άλλαξε ακόμη και τις μεθόδους εκπαίδευσης. Τα περισσότερα πανεπιστήμια και κολέγια έχουν ακυρώσει τα προσωπικά τους μαθήματα και έχουν μεταφερθεί σε διαδικτυακές οδηγίες. Επιπλέον, η πανδημία έχει απειλήσει να αλλάξει και όλες τις άλλες πτυχές της ζωής στο κολέγιο, από την εγγραφή και την είσοδο στο συλλογικό αθλητισμό και πολλά άλλα.

Μερικά σημαντικά νέα για τον Μάιο του 2021

Οι απαιτήσεις και οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19 αποτέλεσαν το αντικείμενο πολλών ειδήσεων σε πανεπιστήμια σε όλην τη χώρα. Ορισμένες καλύτερες στιγμές για αυτόν τον μήνα περιλαμβάνουν: Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ (12 Μαΐου) Το πανεπιστήμιο θα μετακινηθεί από τους κίτρινους περιορισμούς σε πορτοκαλί στην πανεπιστημιούπολη, από το Σάββατο 15 Μαΐου.

Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (11 Μαΐου) Το πανεπιστήμιο του Amherst δέχτηκε απειλές από τους γονείς των φοιτητών που τέθηκαν σε αναστολή λόγω συμμετοχής σε πάρτι χωρίς να φορούν τις μάσκες τους τον Μάρτιο. Οι μαθητές πιάστηκαν όταν κάποιος δημοσίευσε την εικόνα τους στους διαχειριστές.

Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (11 Μαΐου) Εκατοντάδες μέλη της σχολής αυτού του πανεπιστημίου υπέγραψαν μια αναφορά κατά του σχεδίου εμβολίων του πανεπιστημίου, το οποίο θεωρούν «παράλογο». Το πανεπιστήμιο απαιτεί να εμβολιαστούν μόνον οι μαθητές που ζουν στην πανεπιστημιούπολη.

Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (10 Μαΐου) Το πανεπιστήμιο έχει αλλάξει τους κανόνες της μάσκας προσώπου. Τώρα, «συνιστούν» μόνο να φορούν μάσκες αντί να απαιτούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Πανεπιστήμιο Rowan (7 Μαΐου) Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την απαίτηση εμβολίου για φοιτητές που σπουδάζουν ή ζουν στην πανεπιστημιούπολη, καθώς και τα κίνητρα που θα δώσουν σε φοιτητές που θα λάβουν το εμβόλιο.

Πανεπιστήμιο Nova Southeastern (6 Μαΐου) Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την 1η Απριλίου ότι θα απαιτήσει εμβόλια για όλους τους υπαλλήλους και τους φοιτητές μέχρι το φθινόπωρο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, η Φλόριντα ψήφισε νόμο που απαγορεύει αυτές τις απαιτήσεις, έτσι το πανεπιστήμιο ανέστρεψε τη θέση του.

Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (6 Μαΐου) Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από όλους τους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη αυτό το φθινόπωρο να εμβολιαστούν για να επιτύχουν τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού που απαιτούνται για να διατηρηθεί η κοινότητα προστατευμένη.

Πανεπιστήμιο του Όρεγκον (5 Μαΐου) Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι φοιτητές του πανεπιστημίου πραγματοποίησαν πάρτι στην αυλή, όπου εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν χωρίς μάσκες. Η διοίκηση του πανεπιστημίου απογοητεύτηκε όταν είδε τη φωτογραφία αυτής της συγκέντρωσης στα πάρτι εκτός πανεπιστημιούπολης. Πανεπιστήμιο Μεθοδιστών (4 Μαΐου) Αυτό το πανεπιστήμιο απαιτεί από τους ηλικιωμένους να κάνουν τεστ COVID-19 για να παρακολουθήσουν την αποφοίτηση.

Το πανεπιστήμιο έχει «νομική και ηθική υποχρέωση» να απαιτήσει αυτό το τεστ και μόνο οι φοιτητές που έχουν αρνητικό τεστ για την COVID-19 θα λάβουν εισιτήρια για την αποφοίτησή τους.

Κολλέγιο Saint Vincent (3 Μαΐου) Λόγω της αύξησης του αριθμού των θετικών κρουσμάτων COVID-19 στην πανεπιστημιούπολη, αυτό το πανεπιστήμιο διέταξε τη διεξαγωγή των μαθημάτων όλων των τάξεων από απόσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός εμβόλιο ανοσία: Η διεθνής κοινότητα και η επιδημιολογική καμπύλη

Επιστήμονες εξηγούν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε ανοιχτούς χώρους

Τα αποδοτικότερα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.