Πολιτική Υγείας

Τορόντο: Προτροπές για το εμβόλιο της γρίπης καθώς τα ποσοστά αυξάνονται

Τορόντο: Προτροπές για το εμβόλιο της γρίπης καθώς τα ποσοστά αυξάνονται

Τορόντο: Με τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ γρίπης να έχουν αυξηθεί από 8,1% σε 10,5%, η πόλη του Τορόντο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της γρίπης 2022-2023 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με διαθεσιμότητα για άτομα ηλικίας έξι μηνών και άνω.

Η κορυφαία γιατρός του Τορόντο είπε ότι τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ γρίπης έχουν αυξηθεί από 8,1% σε 10,5% την τελευταία εβδομάδα, ωθώντας την να κάνει μια νέα κλήση την Τετάρτη για περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν. Η Δρ. Eileen de Villa ανέφερε ότι οποιοδήποτε ποσοστό θετικότητας σε τεστ πάνω από 5% δείχνει ότι υπάρχει εξάπλωση της γρίπης στην κοινότητα και ότι η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται. Ιστορικά, η γρίπη σε μια περιοχή έχει κορυφωθεί μέσα σε πέντε εβδομάδες αφού ξεπέρασε το όριο του πέντε%, δήλωσε η Δημόσια Υγεία του Τορόντο (TPH), σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Με αυτόν τον ρυθμό, ο ντε Βίλα, ο ιατρός της πόλης του Τορόντο, δήλωσε ότι αυτή η περίοδος γρίπης μπορεί να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο καθώς οι οικογένειες συγκεντρώνονται για τις διακοπές. “Αυτό σημαίνει ότι το Τορόντο πιθανότατα θα εισέλθει σε περίοδο αιχμής μόλυνσης από τη γρίπη καθώς ο κόσμος συγκεντρώνεται για τους εορτασμούς Χανουκά, Χριστουγέννων, Κουανζά και Πρωτοχρονιάς”, ανέφερε η TPH στη δήλωσή της. Η έκκληση για περισσότερους εμβολιασμούς έρχεται καθώς ο συνδυασμός της γρίπης, του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (κοινώς γνωστός ως RSV) και της COVID-19 συνεχίζουν να καταπονούν τα νοσοκομεία του Οντάριο.

Η αύξηση του RSV μεταξύ των παιδιών ασκεί επίσης πίεση στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Η πόλη βλέπει “αυξημένα επίπεδα αναπνευστικών ασθενειών” νωρίτερα μέσα στο έτος από ό,τι θα συνέβαινε συνήθως, δήλωσε η De Villa νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά λέει ότι η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με σταγονίδια που παράγονται από το βήχα, το φτέρνισμα ή την ομιλία. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να κολλήσουν τη γρίπη αγγίζοντας μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο που έχει τον ιό της γρίπης και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια τους.

Η πόλη του Τορόντο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της γρίπης 2022-2023 νωρίτερα αυτόν τον μήνα και είναι διαθέσιμη για άτομα ηλικίας έξι μηνών και άνω. Τα εμβόλια κατά της γρίπης διατίθενται κατόπιν ραντεβού ή κατόπιν συνεννόησης και δεν απαιτείται κάρτα υγείας. Οι κάτοικοι του Τορόντο μπορούν να εμβολιαστούν σε οποιαδήποτε από τις έξι κλινικές εμβολιασμού της πόλης. Άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν σε επιλεγμένα φαρμακεία Shopper’s Drug Mart ή Rexall.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις πνευμονικές λοιμώξεις

"Όποιος νοσήσει από κορωνοϊό είναι πιο ευάλωτος στο να κολλήσει γρίπη ή αντίστροφα", λέει η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα

Οδηγός επιβίωσης για να μείνετε μακριά από αλλεργίες και αυτές τις γιορτές

Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο γρίπης 20 υποτύπων mRNA για την προστασία από μελλοντικές πανδημίες γρίπης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 8/3 – Οι προϋποθέσεις της επιδότησης

Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών. Δύο είναι τα προαπαιτούμενα για να μπει κανείς στο πρόγραμμα Ανακαινίζω-Ενοικιάζω.

Νέες συστάσεις από EFSA και ECDC για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής

Αυτές περιλαμβάνουν την προώθηση της συνετής χρήσης των αντιμικροβιακών φαρμάκων -την υποστήριξη βελτιώσεων στις πρακτικές πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων-, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων αντιμικροβιακών φαρμάκων- και τη διασφάλιση της εφαρμογής πολιτικών και διαδικασιών σε εθνικό επίπεδο.

Οι μη καταγεγραμμένοι γάμοι του Ιράκ θέτουν σε κίνδυνο γυναίκες και παιδιά

Οι γάμοι που αψηφούν τους ιρακινούς νόμους παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών και μπορεί να τα αφήσουν σε επισφαλείς θέσεις χωρίς κοινωνική ή οικονομική υποστήριξη.

Μητσοτάκης: Σημαντικές εξελίξεις σε υγεία, ασφάλεια, ακρίβεια και εργασία

Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός συνόψισε τα όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε σε 4 βασικά πεδία: την ασφάλεια, τη στήριξη των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, την υγεία και την εργασία.

Σχέδιο επιτάχυνσης του ΠΟΥ για τον τερματισμό της παχυσαρκίας

«Υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις στην εφαρμογή πολιτικών που αποσκοπούν στην εξασφάλιση προσιτής πρόσβασης σε υγιεινές δίαιτες για όλους και στη δημιουργία περιβάλλοντος που προάγει τη σωματική άσκηση και συνολικά τον υγιεινό τρόπο ζωής για όλους» δήλωσε ο Δρ Φραντσέσκο Μπράνκα, διευθυντής του Τμήματος Διατροφής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΠΟΥ και ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άδεια στους γιατρούς του ΕΣΥ να ιδιωτεύουν - Απογευματινά χειρουργεία - Εξαγωγές φαρμάκων

Η δεύτερη μεταρρύθμιση που πάλι είχε ένα παρόμοιο κύκλο συζήτησης είναι ότι στο νομοσχέδιο που φέρνουμε την άλλη βδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, έχουμε άρθρο όπου θα επιτρέπουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ να εκτελούν και ιδιωτικό έργο, εάν το επιθυμούν, δηλαδή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών να μπορούν να κάνουν και ιδιωτική δουλειά, εφόσον έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους