Πολιτική Υγείας

Θεοδωρίδου: Μόλις 8 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε πάνω από 7 εκατομμ. παιδικούς εμβολιασμούς [vid]

Θεοδωρίδου: Μόλις 8 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε πάνω από 7 εκατομμ. παιδικούς εμβολιασμούς [vid]

Θεοδωρίδου: Η συχνότητα της μυοκαρδίτιδας είναι μία στο εκατομμύριο και επιβεβαιώνει την τοποθέτηση ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια είναι υπαρκτή αλλά σπάνια. Καμία από τις καταγραφείσες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν ήταν επιπλέον των ανεπιθυμήτων ενεργειών που είχαν καταγραφεί στις κλινικές μελέτες, διευκρίνισε η καθηγήτρια.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (20/12) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μόλις πριν 48 ώρες δημοσιεύτηκαν από το CDC – Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ –  τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιατρικών εμβολίων. Ειδικότερα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σημείωσε η καθηγήτρια, έχουν γίνει πάνω από 7 εκατομμ. εμβολιασμοί παιδιών 5 ως 11 ετών με το σκεύασμα της Pfizer στις ΗΠΑ. Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου, καταγράφηκαν 3.233 αναφορές. Η μέση ηλικία των παιδιών ήταν τα 9 έτη και τα παιδιά ήταν ισάριθμα αγόρια και κορίτσια.

Τα δημοσιευμένα δεδομένα από το CDC για τα παιδιατρικά εμβόλια

  • το 97% των περιπτώσεων εμφάνισαν μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες,
  • τα συνήθη συμπτώματα ήταν: πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός, κόπωση, κεφαλαλγία και μυαλγία
  • οι αντιδράσεις ήταν ήπιες και παροδικές ανεξάρτητα από τη δόση του εμβολίου που χορηγήθηκε
  • λιγότερο από το 10% των παιδιών που εμβολιάστηκαν απουσίασε από το σχολείο
  • και λιγότερο από 1% των παιδιών ζήτησε τη βοήθεια ιατρών
  • καταγράφηκαν μόλις 8 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, εκ των οποίων οι 6 μετά τη δεύτερη δόση
  • και τα συμπτώματα ήταν ήπια και υποχώρησαν σύντομα με πλήρη αποκατατάσταση της υγείας των παιδιών
  • Συνεπώς, είναι υπαρκτή αλλά σπάνια η περίπτωση μυοκαρδίτιδας μετά το παιδιατρικό εμβόλιο και δεν θα πρέπει να επηρεάζει την απόφαση του εμβολιασμού των παιδιών, σημείωσε η κα Θεοδωρίδου.

 

Η συχνότητα της μυοκαρδίτιδας είναι μία στο εκατομμύριο

Ειδικότερα, όπως είπε, η συχνότητα της μυοκαρδίτιδας είναι μία στο εκατομμύριο και επιβεβαιώνει την τοποθέτηση ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια είναι υπαρκτή αλλά σπάνια. Καμία από τις καταγραφείσες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν διέφερε των ανεπιθυμήτων ενεργειών που είχαν καταγραφεί στις κλινικές μελέτες.

Τα παιδιά συμμετέχουν στην προσπάθεια προστασίας έναντι της Covid-19

«Τα παιδιά συμμετέχουν στην προσπάθεια προστασίας έναντι της Covid-19» επεσήμανε η κα Θεοδωρίδου, συμπληρώνοντας ότι προσέρχονται με υποδειγματική τάξη και πειθαρχία στα εμβολιαστικά κέντρα. Η γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία, μαζί με τους υποστηρικτικούς γονείς, τα κάνει να φεύγουν χαρούμενα, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

20/12: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 20/12 -3.689 νέα κρούσματα – 85 νεκροί – 670 διασωληνωμένοι

Εγκρίθηκε το Covovax από τον EMA σήμερα για την ΕΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.