Πολιτική Υγείας

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητα απέναντι στην Όμικρον, οι δύο δόσεις δεν είναι αρκετές

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητα απέναντι στην Όμικρον, οι δύο δόσεις δεν είναι αρκετές

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητα απέναντι στην Όμικρον, οι δύο δόσεις δεν είναι αρκετές

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (03/01) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, αλλά πολλαπλασιάζεται με βραδύτερους ρυθμούς στους πνεύμονες. Όπως δήλωσε και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, η Όμικρον αποτελεί μια ευοίωνη προοπτική για την πανδημία.

Αναμφίβολα η επικράτηση του Όμικρον έχει προκαλέσει αναταράξεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ όμως δήλωσε αισιόδοξος. Παρά τις διαφορές, όλες οι μελέτες συγκλίνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σχέση με την Όμικρον αποδεικνύεται μειωμένη. Οι δύο δόσεις εμβολίου κρίνονται ανεπαρκείς, αλλά η τρίτη δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα απέναντι στον ιό. Η Όμικρον ενδεχομένως να είναι θετική για την πορεία της πανδημίας.

Τα παιδιά 5-11 ετών είναι εκείνα που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα. Με την συμπλήρωση αρκετών στοιχείων, μπορούμε να πούμε πως στα 8,7 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν τα εμβόλια επιβεβαιώνεται πως είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά. Ανάμεσα στα συμπτώματα που εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό, πιο κοινά αποδεικνύονται τα εξής:

  • πόνος
  • πυρετός
  • κόπωση
  • κεφαλαλγία (κυρίως μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου)

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται Δέλτα και Όμικρον. Οι συλλοιμώξεις μπορούν να συμβούν και να επιβαρύνουν τα ευάλωτα άτομα. Αντί για τη θεωρητική πιθανότητα που προκαλεί άγχος, μάλλον θα έπρεπε να αποτελεί μια υπενθύμιση για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης. Κάθε χώρα θα πρέπει να φροντίζει να προστατεύει τον κόσμο με την χορήγηση των εμβολίων. Ο τελικός στόχος είναι η ενδημικότητα του ιού, με την επίδειξη της παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Δείτε την ενημέρωση εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοδωρίδου για Όμικρον: Η γ' δόση εξακολουθεί να είναι ο παράγων επιτυχούς αντιμετώπισης της νόσου

Θεοδωρίδου για Όμικρον: Αυξημένος κίνδυνος επαναλοίμωξης - 76% προστασία μετά την 3η δόση

Θεοδωρίδου: Μόλις 8 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε πάνω από 7 εκατομμ. παιδικούς εμβολιασμούς

Θεοδωρίδου - Παπαευαγγέλου: Καμία μυοκαρδίτιδα σε ηλικίες 5-11 ετών από το εμβόλιο έναντι της Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.