Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Έχουμε αυξήσει τους ρυθμούς εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους: Έχουμε αυξήσει τους ρυθμούς εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους: Έχοντας εμβολιάσει περισσότερους από 69 χιλ. πολίτες άνω των 85 χρονών, περισσότερους από 88. χιλ. υγειονομικούς και 10.700 στους οίκους ευγηρίας, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην ΕΕ σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη. 

Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως δήλωσε ο κύριος Θεμιστοκλέους: “Σήμερα πραγματοποιήθηκαν από το πρωί μέχρι τις 5 η ώρα 16.271 εμβολιασμοί. Στο σύνολο έχουμε φτάσει 176.689 εμβολιασμούς. 168.809 αφορούν την πρώτη δόση, ενώ 7.880 συμπολίτες μας έχουν συμπληρώσει και τις δύο δόσεις.Έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 69 χιλ. πολίτες άνω των 85 χρονών, περισσότεροι από 88. χιλ. υγειονομικοί και 10.700 στους οίκους ευγηρίας. Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 649 χιλ. ραντεβού, 245 χιλ. ραντεβού αφορούν την πρώτη δόση και 404 χιλ. ραντεβού αφορούν τη δεύτερη δόση. Τα ραντεβού είναι 25 χιλ υγειονομικοί, 105 χιλ. πολίτες άνω των 85 χρονών και 115 χιλ. πολίτες άνω των 80 ετών.

Σήμερα παραλάβαμε από την Pfizer 100 χιλ. Ευελπιστούμε πως θα τηρηθεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων.  Συνολικά μέχρι τέλος Φλεβάρη αναμένουμε 815 χιλ. δόσεις και μέχρι το τέλος Μαρτίου 1.415.000 δόσεις. Σε επικοινωνία με την AstraZeneca ενημερωθήκαμε πως μέχρι τέλος Φλβάρη θα παραλάβουμε 410 χιλ. δόσεις και μέχρι τέλος Μαρτίου άλλες 330 χιλ. δόσεις. Από την εταιρεία Moderna υα παραλάβουμε 20 χιλ. δόσεις τον Ιανουάριο, 115 χιλ. δόσεις τον Φεβρουάριο και 105 χιλ. δόσεις τον Μάρτιο.

Έχουμε αυξήσει τη δυναμικότητα του συστήματος και τον ρυθμό εμβολιασμού. Ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών ξεπερνάει τις 16 χιλ. εμβολιασμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην ΕΕ στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων εφτά ημερών. Λειτουργούμε αυτή τη στιγμή 390 εμβολιαστικά κέντρα και στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Από τις 20/1 αναπτύξαμε 143 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αναπτύσσουμε άλλα 70 από τις 8/2 και επίσης σε καθημερινή βάση έχουμε περισσότερες από 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό. Τα εμβολιαστικά κέντρα αναπτύσσονται ανάλογα της διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Υπάρχει ευταξία στα εμβολιαστικά κέντρα. Όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξαιρετικά. Λίγα λεπτά πριν τα ραντεβού είναι αρκετά για την άφιξη των πολιτών. Είναι εξαιρετικής σημασίας να τηρούμε τα μέτρα. Η δεύτερη δόση είναι απολύτως απαραίτητη για την πλήρη αποτελεσματικότητα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς

Θεμιστοκλέους: Αύριο ανοίγει η επόμενη ηλικιακή ομάδα

Κικίλιας: Δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση που περιμέναμε μετά τις γιορτές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.