Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το χαμένο ραντεβού μπορεί να αναπληρωθεί [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το χαμένο ραντεβού μπορεί να αναπληρωθεί [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Μόνο για πέντε ημέρες αντέχει το εμβόλιο σε θερμοκρασία δωματίου. Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις σε χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων παγκοσμίως.

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι “84. 831 πολίτες έχουν εμβολιαστεί από τις 27 Δεκεμβρίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,77% εμβολιαστικής κάλυψης. Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και μέχρι στιγμή έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6 χιλ. συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. Από την προηγούμενη Δευτέρα ανοίξαμε τα ραντεβού για τους πολίτες και μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372. 243 ραντεβού και για την πρώτη και για την δεύτερη δόση. Τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού που είναι για τους υγειονομικούς.

Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας μας. Όταν ένας πολίτης θέλει να κλείσει ραντεβού είτε στην πλατφόρμα είτε στο φαρμακείο, το νωρίτερο που μπορεί να κλείσει το ραντεβού είναι μετά από πέντε μέρες. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για τον προγραμματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το Σάββατο είχαμε 3.777 ραντεβού και εμφανίστηκαν 3.585 πολίτες, ποσοστό 95% που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών όσοι δεν προσήλθαν και θα ήθελαν να ξανακλείσουν ραντεβού θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να μεσολαβήσει το διάστημα του ενός μήνα.

Σήμερα λάβαμε από την Pfizer 49.160 δόσεις, μειωμένες σε σχέση με την αναμενόμενη ποσότητα. Οι μειωμένες παραδόσεις αφορούν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά όλες ανεξαίρετα τις χώρες της ΕΕ. Η εταιρεία μας διαβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος πολίτης που εμβολιάστηκε να μην λάβει και τη δεύτερη δόση. Από τις 20/01 λειτουργούμε επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα. Θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τα χίλια εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσουμε μέσα εμβολιαστικά κέντρα και αν απαιτηθεί θα ενισχυθούμε με δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα.

Αν ο πολίτης είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει μήνυμα για ραντεβού, τότε για να ισχύσει το ραντεβού θα πρέπει να επιβεβαιώσει, απαντώντας στο μήνυμα. Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού είτε μέσω της πλατφόρμας είτε στο φαρμακείο είτε στο ΚΕΠ. Αλλάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα μπορεί ο πολίτη να επιλέξει τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχή που προτιμά. Το ραντεβού μπορεί να αλλάξει αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο έως και 72 ώρες πριν. Αν κάποιος δεν προσέλθει στο ραντεβού του, μπορεί να ξανακλείσει μετά από έναν μήνα. Θέλουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο την πιθανότητα να χαθούν πολύτιμες δόσεις του εμβολίου.

Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό στα νησιά τηρείται κανονικά. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε εφοδιάσει 31 μεγάλα νησιά και εντός Φεβρουαρίου θα μεταφερθούν εμβόλια σε όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Ανακοινώνουμε πρόσθετο μέτρο για νησιά με μόνιμους κατοίκους κάτω των χιλίων. Εκεί θα έχουν όλοι οι κάτοικοι τη δυνατότητα ταυτόχρονου εμβολιασμού”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Το εμβόλιο δεν θετικοποιεί τα τεστ [vid]

Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων θα αναπληρώνουν τα χαμένα ραντεβού εμβολιασμού

Τα βήματα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λογοκρίθηκε ιατρικό portal στην Κίνα που κατέκρινε φυτικό φάρμακο κατά της COVID-19

Κίνα: Ένας δημοφιλής κινεζικός ιστότοπος ιατρικής πληροφόρησης λογοκρίθηκε από τις αρχές μήνες μετά την κριτική του για μια θεραπεία με βότανα για την COVID-19 που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.