Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Από αύριο εμβολιάζονται οι 80 έως 84 χρονών

Θεμιστοκλέους: Από αύριο εμβολιάζονται οι 80 έως 84 χρονών

Θεμιστοκλέους: 123.077 εμβολιασμοί έχουν γίνει συνολικά φτάνοντας στο 1,13 τοις εκατό του πληθυσμού, ενώ χτες χτυπήσαμε το ημερήσιο ρεκόρ μέχρι σήμερα με 15.290 εμβολιασμούς.

Ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιασμών στη νησιωτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής. 

Όπως δήλωσε ο κύριος Θεμιστοκλέους, “Από το πρωί μέχρι τις 5 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν 13.318 εμβολιασμοί και από τις 17 Δεκεμβρίου έως σήμερα 123.077 εμβολιασμοί έχουν γίνει συνολικά φτάνοντας στο 1,13 τοις εκατό του πληθυσμού, ενώ χτες χτυπήσαμε το ημερήσιο ρεκόρ με 15.290 εμβολιασμούς. Έχουν προγραμματιστεί 400 χιλ. ραντεβού και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησαν και τα εμβολιαστικά κέντρα στις δημόσιες υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας και έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής 32.801 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας. Από αύριο 6 η ώρα το απόγευμα θα ανοίξουν τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με την προτεραιοποίηση από 80 έως 84 ετών.

Οι πολίτες μπορούν να να κλείσουν ραντεβού με του εξής τρόπους:

  • Αν είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρθει αυτόματο μήνυμα στο κινητό του. Θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί εισάγοντας το ΑΜΚΑ στην πλατφόρμα να να κλείσει άλλο ραντεβού.
  • Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ μπορεί να κλείσει ραντεβού. Αν η περιοχή δεν είναι της προτίμησης του, μπορεί αλλάζοντας τον ΤΚ να επιλέξει άλλη περιοχή.
  • Στα φαρμακεία της γειτονίας, ζητώντας από τον φαρμακοπειό να κλείσει το ραντεβού για τον ίδιο ή στα ΚΕΠ.

Οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τα ραντεβού 72 πριν, και αν δεν προσέλθουν αναπληρώνουν έναν μήνα αργότερα. Αυτό δεν γίνεται για να τιμωρήσουμε αλλά στην προσπάθεια μείωσης χαμένων δόσεων. Το εμβόλιο είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του, λόγω της ημερομηνίας λήξης και της θερμοκρασίας διατήρησης”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κικίλιας: Δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση που περιμέναμε μετά τις γιορτές

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του ΑΧΕΠΑ 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να αλλάξει [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.