Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Από αύριο εμβολιάζονται οι 80 έως 84 χρονών

Θεμιστοκλέους: Από αύριο εμβολιάζονται οι 80 έως 84 χρονών

Θεμιστοκλέους: 123.077 εμβολιασμοί έχουν γίνει συνολικά φτάνοντας στο 1,13 τοις εκατό του πληθυσμού, ενώ χτες χτυπήσαμε το ημερήσιο ρεκόρ μέχρι σήμερα με 15.290 εμβολιασμούς.

Ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιασμών στη νησιωτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής. 

Όπως δήλωσε ο κύριος Θεμιστοκλέους, “Από το πρωί μέχρι τις 5 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν 13.318 εμβολιασμοί και από τις 17 Δεκεμβρίου έως σήμερα 123.077 εμβολιασμοί έχουν γίνει συνολικά φτάνοντας στο 1,13 τοις εκατό του πληθυσμού, ενώ χτες χτυπήσαμε το ημερήσιο ρεκόρ με 15.290 εμβολιασμούς. Έχουν προγραμματιστεί 400 χιλ. ραντεβού και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησαν και τα εμβολιαστικά κέντρα στις δημόσιες υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας και έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής 32.801 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας. Από αύριο 6 η ώρα το απόγευμα θα ανοίξουν τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με την προτεραιοποίηση από 80 έως 84 ετών.

Οι πολίτες μπορούν να να κλείσουν ραντεβού με του εξής τρόπους:

  • Αν είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρθει αυτόματο μήνυμα στο κινητό του. Θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί εισάγοντας το ΑΜΚΑ στην πλατφόρμα να να κλείσει άλλο ραντεβού.
  • Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ μπορεί να κλείσει ραντεβού. Αν η περιοχή δεν είναι της προτίμησης του, μπορεί αλλάζοντας τον ΤΚ να επιλέξει άλλη περιοχή.
  • Στα φαρμακεία της γειτονίας, ζητώντας από τον φαρμακοπειό να κλείσει το ραντεβού για τον ίδιο ή στα ΚΕΠ.

Οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τα ραντεβού 72 πριν, και αν δεν προσέλθουν αναπληρώνουν έναν μήνα αργότερα. Αυτό δεν γίνεται για να τιμωρήσουμε αλλά στην προσπάθεια μείωσης χαμένων δόσεων. Το εμβόλιο είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του, λόγω της ημερομηνίας λήξης και της θερμοκρασίας διατήρησης”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κικίλιας: Δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση που περιμέναμε μετά τις γιορτές

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του ΑΧΕΠΑ 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να αλλάξει [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καθολικό lockdown στην Αρκαδία

Κορωνοϊός: Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Κικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ με πληρότητα 90%

Κικίλιας: «Καμπανάκι» για την πίεση στο σύστημα υγείας έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 90%.

Προειδοποιεί η Κομισιόν για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές τράπεζες

Κομισιόν πανδημία: Στην επισκόπηση των επιπτώσεων της πανδημίας στους τραπεζικούς ισολογισμούς και αναφορές για τους δυνητικούς κινδύνους προχωρεί η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κικίλιας: Τα καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα

Κορωνοϊός Κικίλιας: Τη βεβαιότητα ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα περιορίζεται η διασπορά του κορονοϊού και θα βελτιώνεται η κατάσταση, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Μητσοτάκης: Χάνει έδαφος η 1η Μαρτίου για σταδιακό άνοιγμα

Μητσοτάκης κορωνοϊός: Μήνυμα κατά της χαλάρωσης και του εφησυχασμού έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, απομακρύνει ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

Μέλη των Επιτροπών Δημόσιας Υγείας θα συζητήσουν με φαρμακευτικές βιομηχανίες για το εμβόλιο

Εμβόλια COVID-19: Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιτρόπους Breton και Κυριακίδου, τρόπους βελτίωσης της ικανότητας παραγωγής και παράδοσης εμβολίων COVID-19.

Αναμένεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στις 11π,μ

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδρίαση- Στα "σκαριά" νομοσχέδιο για τηλεργασία στο Δημόσιο. Συνεδριάζει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.