Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Τεκνοθεσία: Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τεκνοθεσία: Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τεκνοθεσία: Η χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών της νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία δημιούργησε νέες διαφωνίες, ενστάσεις και προβληματισμούς επί του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών της νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία δημιούργησε νέες διαφωνίες, ενστάσεις και προβληματισμούς επί του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κατά την ενημέρωση του πρώτου γκρουπ των εξήντα και πλέον βουλευτών της ΝΔ που βρέθηκαν στην οδό Πειραιώς και ενημερώθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη που ανέλαβαν τη σχετική “αποστολή”.

Όπως φάνηκε και από την συζήτηση που διήρκεσε πέραν των 2,5 ωρών, στο γαλάζιο στρατηγείο, στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφορτίσει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εντός και εκτός της ΝΔ, με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο και να κάμψει ή να ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο δυνατό, τις επίμονες αντιδράσεις που αυτό εγείρει. Αντιδράσεις που φτάνουν και σε επίπεδο κορυφής στο εσωτερικό του κόμματος, μετά και τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Το κλίμα στην οδό Πειραιώς από την έλευση κιόλας των βουλευτών και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, επιβεβαίωσε την εικόνα που αποτυπώνεται όλο το τελευταίο διάστημα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, με τα γαλάζια στελέχη να εμφανίζονται μοιρασμένα και την πλειοψηφία να εμφανίζεται ανοιχτή στις εξηγήσεις και τις διευκρινήσεις, ώστε στη συνέχεια να κατασταλάξει για τη στάση της. Εκείνοι ωστόσο, που όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν κάθετη διαφωνία -κυρίως για λόγους συνείδησης- με το νομοσχέδιο, δεν φαίνεται να πείθονται να αλλάξουν στάση, δηλώνοντας αμετακίνητοι.

Όμως, όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές, που παραβρέθηκαν χθες στο στρατηγείο της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για έναν εποικοδομητικό διάλογο, κατά τον οποίο ακούστηκαν με σεβασμό όλες οι απόψεις, λύθηκαν πολλές απορίες και το σημαντικότερο για όλους τους παρευρισκόμενους, ότι η παράταξη παραμένει ενωμένη παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υφίστανται ακόμη. Από την αρχή της κυβερνητικής ενημέρωσης, οι παριστάμενοι Υπουργοί που σηκώνουν το βάρος της “επιχείρησης” για την άρση των προβληματισμών, φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι το νομοσχέδιο αφορά τη θέσπιση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων και συνεπώς ένα καθαρά δικαιωματικό ζήτημα.

Ένα ζήτημα ισότητας που πρέπει να διορθωθεί ως προς το θέμα της ισότητας στον πολιτικό γάμο και ως προς το θέμα της ρύθμισης ζητημάτων που αφορούν παιδιά που ζουν σε οικογένειες ομόφυλων. “Γνώμονας μας το συμφέρον των παιδιών” φέρεται να τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της υιοθεσίας. Μάλιστα παρούσα στην ενημέρωση ήταν και η καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Κατερίνα Φουντεδάκη η οποία άκουσε και απάντησε στις απορίες που διατύπωσαν οι παριστάμενοι βουλευτές και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις που ζητήθηκαν σχετικά με τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν.

Άλλωστε, πολλές φορές η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι το επικείμενο νομοσχέδιο αφορά τον πολιτικό γάμο και μόνο, όπως και ότι δεν πρόκειται να εισάγει το “γονέας 1 και γονέας 2” – όπως εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νομοθεσία που ισχύει στη χώρα από το 1946 για την υιοθεσία ισχύει όλους όσοι έχουν δικαίωμα, δηλαδή είτε ένα ετερόφυλο ζευγάρι, είτε για έναν άνδρα, είτε για μία γυναίκα και με βάση αυτή τη νομοθεσία κρίνονται όσοι αιτούνται να υιοθετήσουν ένα παιδί με βάση τα κριτήρια αυτά. Μέχρι τώρα, κρίνονται το ζευγάρι το ετερόφυλο και ο άνδρας ή η γυναίκα κατά μόνας που θέλουν να υιοθετήσουν. Με την νέα νομοθετική ρύθμιση θα κρίνονται και θα αξιολογούνται από τον νόμο και οι δύο. “Ρυθμίζει μια αδικία. Αποκαθιστά το γεγονός ότι υπήρχαν παιδιά δύο ταχυτήτων, δύο κατηγοριών. Ρυθμίζει κάτι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Και το κυριότερο δεν αφαιρεί τίποτα από κανέναν άλλο συμπολίτη μας” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κατανόηση σε όσους διατυπώνουν επιφυλάξεις ακόμη και διαφωνία, εξέφρασε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα εισηγηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε στην “ανοιχτή” παράταξη της ΝΔ από τότε που ο Καραμανλής είπε ότι “ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά.

Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο” φέρεται να σχολίασε, σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Σκέρτσος στους παριστάμενους βουλευτές της ΝΔ. Λίγο αργότερα δε, με τη λήξη της ενημέρωσης, ο Υπουργός Επικρατείας περιέγραψε μία εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία όπως είπε τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και “νομίζω όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση” εκτίμησε. Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, υπερθεματίζοντας για την πρωτοβουλία ενημέρωσης, κατά την οποία, όπως είπε, πήραν όλοι το λόγο, απαντήθηκαν όλες οι απορίες ενώ και οι όποιες διαφωνίες “πήραν απάντηση” κατά τον ίδιο, δηλώνοντας πως η ΝΔ βγαίνει 100% πιο ενωμένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια - Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ομόφυλα Ζευγάρια - Επισημάνσεις καθηγήτριας που συμμετείχε στη σύνταξη τη νομοθετικής πρότασης

Μητσοτάκης: Νομοθετούμε την ισότητα στον γάμο - "ΟΧΙ" στην παρένθετη μητρότητα [vid]

Συμπεράσματα από έρευνες 40 χρόνων φωτίζουν το θολό τοπίο της ευημερίας των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon