Πολιτική Υγείας

Ταξίδια ΗΠΑ: Θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους ξένους επισκέπτες που είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid

Ταξίδια ΗΠΑ: Θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους ξένους επισκέπτες που είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid

Αναμένεται ότι οι νέοι κανόνες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου.

Ταξίδια ΗΠΑ: Η χαλάρωση των περιορισμών ακολουθεί την κριτική για το περίπλοκο κυβερνητικό σύστημα «φανάρι» για τους ταξιδιώτες – Οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για διεθνείς επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με τον Jeff Zients, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών του έθνους για την αντιμετώπιση της Covid στον Λευκό Οίκο, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δείξουν αποδείξεις εμβολιασμού και αρνητικό τεστ Covid που ελήφθη εντός τριών ημερών από την αναχώρηση, σύμφωνα με το CNBC News.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton συναντιέται με τον Zients στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα και οι δύο πλευρές αναμένεται να κάνουν τη δημόσια ανακοίνωση αργότερα σήμερα. Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες και η Επιτροπή πιέζουν τις ΗΠΑ εδώ και μήνες να άρουν την απαγόρευση, την οποία θεωρούν αδικαιολόγητη, σύμφωνα με το Politico.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύουν επί του παρόντος τους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που τις τελευταίες 14 ημέρες βρίσκονταν στη Βρετανία, τις 26 χώρες Σένγκεν στην Ευρώπη χωρίς συνοριακό έλεγχο, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία. Αναμένεται ότι οι νέοι κανόνες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για εκείνους από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο ισχύουν από τον Μάρτιο του 2020 και επεκτάθηκαν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά την ορκωμοσία του.

Η απαγόρευση εισόδου ξένων ταξιδιωτών στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχε ευρείες επιπτώσεις σε βιομηχανίες, όπως αεροπορικές εταιρείες, λιανική και εστιατόρια. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να συλλέγουν και να παρέχουν πληροφορίες επιβατών για να βοηθήσουν στην ανίχνευση κρουσμάτων σύμφωνα με τους νέους κανόνες. “Τις επόμενες εβδομάδες, τα CDC θα εκδώσουν εντολή εντοπισμού επαφών που θα απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέγουν τρέχουσες πληροφορίες για κάθε ταξιδιώτη με προορισμό τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους”, δήλωσε ο Zients.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς ταξιδιώτες βάζει η Γαλλία

Επικαιροποίηση των οδηγιών που σχετίζονται με τα ταξίδια ανά χώρα σε πραγματικό χρόνο από τα CDC

Άνοιγμα συνόρων Καναδά - ΗΠΑ στα μέσα Αυγούστου υπό προϋποθέσεις

Πόσο ευάλωτα είναι τα μικρότερα παιδιά στην παραλλαγή δέλτα;

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις από Γεωργιάδη - Γεραπετρίτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό-Προς έγκριση β’ δόση της J&J

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.  

Πλεύρης: Από τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, μίλησε αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και για το εάν θα επιτραπούν φέτος οι παρελάσεις. Τι είπε για τα νέα φάρμακα κατά του ιού.

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.