Πολιτική Υγείας

Σύστημα Υγείας: Η «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επιβαρύνει τα πολυάσχολα νοσοκομεία των ΗΠΑ

Σύστημα Υγείας: Η «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επιβαρύνει τα πολυάσχολα νοσοκομεία των ΗΠΑ

Ωστόσο, είπε ότι τα νοσοκομεία ήταν ήδη απασχολημένα με άτομα που εμφανίζονταν σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης με πιο σοβαρές ασθένειες από ό,τι θα είχαν αν είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα νωρίτερα.

Σύστημα Υγείας: Η επιστροφή της COVID-19 στις ΗΠΑ ασκεί πίεση στα νοσοκομεία σε μια εποχή που μερικά από αυτά είναι απασχολημένα προσπαθώντας να παρακολουθήσουν χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες διαδικασίες που τέθηκαν σε αναστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα να εξαπλώνεται ραγδαία, οι περιπτώσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξήθηκαν περίπου 36% και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 26%, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Παρασκευή. Ορισμένα νοσοκομεία αναφέρουν ρεκόρ ή σχεδόν καταγεγραμμένο όγκο ασθενών. Αλλά ακόμη και για εκείνους που δεν είναι, αυτός ο γύρος της πανδημίας αποδεικνύεται σκληρότερος με κάποιους τρόπους, ανέφεραν αξιωματούχοι νοσοκομείων και υγείας.

Τα μέλη του προσωπικού είναι κουρασμένα και η εύρεση ταξιδιωτικών νοσοκόμων για την ενίσχυσή τους μπορεί να είναι δύσκολη.

“Το πιστεύω πραγματικά ως πόλεμο και πόσο καιρό μπορείς να μείνεις στην πρώτη γραμμή”, δήλωσε ο Δρ Mark Rosenberg, πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών Έκτακτης Ανάγκης.

“Και πόσες φορές θέλετε να επιστρέψετε για μια άλλη περιοδεία καθήκοντος. Τελικά απλά δεν θέλετε να το κάνετε.”

Επίσης, πολλά νοσοκομεία ήταν απασχολημένα ακόμη και πριν ξεκινήσει το κύμα, αντιμετωπίζοντας ένα καθυστερημένο έλεγχο καρκίνου, χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες διαδικασίες που αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμερινού κύματος για να ελευθερώσουν χώρο και μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με τους επικεφαλής της υγειονομικής περίθαλψης.

“Τελικά θα πρέπει να πληρώσετε το πιπέρι και αυτά τα πράγματα έχουν πλέον δημιουργηθεί”, δήλωσε ο Δρ. James Lawler του Παγκόσμιου Κέντρου για την Ασφάλεια Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα στην Ομάχα.

Ο φόβος τώρα σε ορισμένα νοσοκομεία είναι ότι θα πρέπει να αναβάλουν ξανά τη φροντίδα χωρίς COVID-19 – και να διακινδυνεύσουν τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία για τους ασθενείς.

Η Δρ Laura Makaroff, ανώτερη αντιπρόεδρος για την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση για την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου δήλωσε ότι ο έλεγχος του καρκίνου μειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιδημίας και δεν έχει ακόμη επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα σε πολλές κοινότητες. Προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις στις εξετάσεις μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό καρκίνων σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου.

Οι θάνατοι από την COVID-19 και οι πρόσφατα επιβεβαιωμένες λοιμώξεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι δραματικά χαμηλότεροι από ό, τι τον χειμώνα.

Αλλά για πρώτη φορά από τότε τα κρούσματα αυξάνονται και στις 50 πολιτείες.

Και η προσπάθεια εμβολιασμού του έθνους έχει επιβραδυνθεί σε ανίχνευση, με μόνο περίπου το 48% του πληθυσμού να προστατεύεται πλήρως.

Η διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις Η.Π.Α. γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επειδή σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Μία από τις πιο συγκλονισμένες περιοχές της χώρας είναι το Σπρίνγκφιλντ, στο Μισσούρι, όπου αξιωματούχοι δημόσιας υγείας παρακάλεσαν την πολιτεία αυτή την εβδομάδα να μετατρέψουν κοιτώνες, ξενοδοχεία ή άλλους μεγάλους χώρους για τη φροντίδα ασθενών με λιγότερο σοβαρή COVID-19, ώστε τα δύο νοσοκομεία της πόλης να μπορούν να επικεντρωθούν στους πιο άρρωστους.

Η Mercy Springfield και η Cox South έχουν σημειώσει επταπλάσια αύξηση στους ασθενείς με κορωνοϊό από τα τέλη Μαΐου, με τη Mercy να αντιμετωπίζει υψηλούς αριθμούς πανδημίας και την Cox να αναμένεται να σπάσει το δικό της ρεκόρ την επόμενη εβδομάδα.

Στις 13 Ιουνίου 2021, ένας υπάλληλος της Silver Dollar City παίρνει τη θερμοκρασία των επισκεπτών προτού τους επιτραπεί να εισέλθουν στο πάρκο ακριβώς δυτικά του Branson, Mo.

Στη Φλόριντα, η UF Health Jacksonville μιλάει για τη δημιουργία σκηνών στον χώρο στάθμευσης για να βοηθήσει στην υπερχείλιση αφού ο αριθμός των ασθενών COVID-19 διπλασιάστηκε σε 77 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Τσαντ Νίλσεν, διευθυντής πρόληψης λοιμώξεων, δήλωσε ότι το νοσοκομείο αναμένει να ξεπεράσει το υψηλό του Ιανουαρίου των 125 COVID-19 σε ασθενείς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πριν από την άνοδο, το νοσοκομείο είχε αρχίσει να πιέζει να επιστρέψει ασθενείς που είχαν καθυστερήσει τη φροντίδα εν μέσω της πανδημίας. Τώρα συζητά τις διαδικασίες ακύρωσης, είπε ο Neilsen.

Για να πούμε σε κάποιον,«συγγνώμη, πρέπει να καθυστερήσουμε τη χειρουργική επέμβαση του ισχίου ή τη διαδικασία σας, επειδή έχουμε πάρα πολλούς ασθενείς με COVID που σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν εμβολιαστεί», δεν είναι ακριβώς αυτό που εγγραφήκαμε να κάνουμε στην υγειονομική περίθαλψη», είπε.

Στη Γεωργία, το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Αουγκούστα «υπερχειλίζει» καθώς χειρίζεται τις ιατρικές διαδικασίες που αναβάλλονται λόγω της πανδημίας και ασχολείται με μια αύξηση των αναπνευστικών παθήσεων που συνήθως πλήττονται το χειμώνα, δήλωσε ο Δρ Phillip Coule, επικεφαλής ιατρός.

Τα νοσοκομεία COVID-19 έχουν επίσης αρχίσει να πλησιάζουν περίπου τους οκτώ ή 10 ασθενείς, από τα χαμηλά επίπεδα ενός ή δύο ημερησίως.

Ενώ οι αριθμοί παραμένουν πολύ κάτω από την κορυφή των 145 τον Ιανουάριο, ο Coule είπε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

«Με κάποιους τρόπους αισθάνομαι ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από ό,τι πριν», είπε, σημειώνοντας ότι το προσωπικό είναι ασφαλέστερο λόγω εμβολιασμών.

“Με άλλους τρόπους, ανησυχεί [εμάς] εάν πρέπει να αναβάλουμε τη φροντίδα ρουτίνας και πάλι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.”

Στην Καλιφόρνια, η κομητεία του Λος Άντζελες θα χρειαστεί και πάλι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τα περιστατικά COVID-19 διπλασιάστηκαν στα 36 νοσοκομεία της Kaiser Permanente, σε περισσότερα από 400.

Ο Δρ Stephen Parodi, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη των σχεδίων αύξησης των νοσοκομείων του Kaiser Permanente, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την εισροή, σημειώνοντας ότι το σύνολο εξακολουθεί να είναι λιγότερο από το 20% της αιχμής του Ιανουαρίου. Ωστόσο, είπε ότι τα νοσοκομεία ήταν ήδη απασχολημένα με άτομα που εμφανίζονταν σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης με πιο σοβαρές ασθένειες από ό,τι θα είχαν αν είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα νωρίτερα.

“Σε κάποιο σημείο, η ασθένεια δεν μας περιμένει”, είπε. “Η ικανότητα αναβολής πρόσθετης φροντίδας όταν έχετε ήδη αναβάλει για ένα χρόνο, ενάμιση χρόνο, απλά δεν είναι αποδεκτή επιλογή.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένο για την επόμενη πανδημία λένε ερευνητές

Οι εντολές εμβολίων από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπισαν αντίσταση

Η παραλλαγή Delta ενισχύει το χάσμα μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και εκείνων που δεν το κάνουν

Η παραλλαγή Delta έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 111 χώρες και είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως τους επόμενους μήνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκτάκτως Πλεύρης - Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη - Το εκρηκτικό επιδημιολογικό κοκτέιλ που τρομάζει τους ειδικούς

Βαρύ το ιικό φορτίο σε Μακεδονία και Θράκη - Έξι στους δέκα πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι - Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Θάνος Πλεύρης και Ασημίνα Γκάγκα

Το Ιατρικό Συμβούλιο του Όρεγκον ανακάλεσε την άδεια ενός γιατρού που δεν ακολούθησε τις οδηγίες της covid-19 στο γραφείο του

Το ιατρικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι ο LaTulippe συμμετείχε σε οκτώ περιπτώσεις αντιεπαγγελματικής ή παράνομης συμπεριφοράς, 22 περιπτώσεις αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής και πέντε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής.

Νοσοκομεία: Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr  από το υπουργείο Υγείας οι  δαπάνες των  νοσοκομείων  του 2020 ξεπέρασαν τα 2,4 δις ευρώ σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται  υπερωρίες και εφημερίες. Οι δαπάνες προέρχονται από το BI του υπουργείου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν το θεωρούσε κάνεις αξιόπιστο αφού οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και των ΥΠΕ καταχωρούσαν ότι […]

Οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια από τον Καναδά και το Μεξικό μέσω χερσαίων συνόρων θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 21 Οκτωβρίου

Όσο για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς - οι κανόνες θα είναι αυστηρότεροι, αναφέρει η Global News. Κάθε μη εμβολιασμένος Αμερικανός θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις μία ημέρα πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ ή φύγει.

Πρώτη συνάντηση Πλεύρη με τους φαρμακοβιομήχανους

Η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν το βασικό θέμα μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης της πρώτης συνάντησης του νέου υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους όλων των συνδέσμων του χώρου του φαρμάκου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.