Πολιτική Υγείας

Συνάντηση Κοντοζαμάνη με το ΔΣ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Συνάντηση Κοντοζαμάνη με το ΔΣ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Εποικοδομητική και ιδιαίτερα θετική για τις θέσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποδείχτηκε η συνάντηση του εκπροσώπου του Δ.Σ. της ΕΚΕ, Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Γιώργου Κοχιαδάκη, Γεν. Γραμματέα της ΕΚΕ, με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Συνολικά τέθηκαν σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την Καρδιολογική Κοινότητα, κάτι που καταδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ως σταθερό και θεσμοθετημένο συνομιλητή της Πολιτείας, σε θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας και της Ιατρικής ευρύτερα.

Θετική καταρχάς ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Υγείας σε πάγια αιτήματα των υπερηχοκαρδιολόγων, που αφορούν την εξειδίκευσή τους, όπως υποστηρίζει η ΕΚΕ.

Κατά τη συνάντηση επίσης τέθηκε το θέμα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων της χώρας και συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα της ΕΚΕ, καθώς οι ανάγκες των ασθενών που πλήττονται από τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι συνεχώς αυξανόμενες. Το συγκεκριμένο αίτημα, όπως φάνηκε, τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφίστηκε σήμερα νέο νομοσχέδιο για διακίνηση φαρμάκων και Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

Να δοθεί τέλος στον διαχρονικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά στα σχολεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε αγώνα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της υγείας»

Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας ήταν κεντρικός ομιλητής στο 22ο Συνέδριο HealthWorld, με τίτλο «Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μουσική και μητρότητα: Καινοτομία ΠΟΥ στον τομέα της υγείας μέσω των τεχνών

Μουσική και μητρότητα: Μονοήμερη συνάντηση του ΠΟΥ αφιερωμένη στον ρόλο των τεχνών στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία περιλαμβάνει μια πιλοτική μελέτη πολλών χωρών με τίτλο «Μουσική & μητρότητα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την «Αμυμώνη», τον «Ερμή», τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου.