Πολιτική Υγείας

Rochelle Walensky: Αρνήθηκε να ακυρώσει μια επιτροπή του Οργανισμού που είχε αρνηθεί να εγκρίνει τις αναμνηστικές λήψεις

Rochelle Walensky: Αρνήθηκε να ακυρώσει μια επιτροπή του Οργανισμού που είχε αρνηθεί να εγκρίνει τις αναμνηστικές λήψεις

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Rochelle Walensky: Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), Δρ. Rochelle Walensky, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Παρασκευή το απόγευμα., αρνήθηκε να ακυρώσει μια συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού που φέρεται να είχε αρνηθεί να εγκρίνει τις αναμνηστικές λήψεις Pfizer-BioNTech. “Θέλω να είμαι πολύ σαφής ότι δεν παρέβλεψα μια συμβουλευτική επιτροπή”, δήλωσε η Walensky μιλώντας σε μια ενημέρωση μαζί με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Joe Biden, τον Dr. Anthony Fauci, τον Αμερικανό Χειρουργό Γενικό Δρ Vivek Murthy και τον συντονιστή ανταπόκρισης COVID-19 Jeff Zients για τον Λευκό Οίκο. Η Walensky σημείωσε ότι είχε ακούσει με προσοχή τόσο τη συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) όσο και την “εξαιρετική ομάδα επιστημόνων” που είχαν συζητήσει για μια ώρα για πολύ δύσκολες ερωτήσεις και “πού ήταν η επιστήμη”.

«Άκουσα τα σχόλια για τις ψήφους και αυτό ήταν μια επιστημονική επαφή», είπε. «Και νομίζω ότι θα μπορούσατε να πείτε από τη διάρκεια της συνάντησης και τις συζητήσεις ότι αυτό ήταν μια επιστημονική στενή επαφή». “Αν ήμουν στην αίθουσα, θα είχα ψηφίσει” ναι “, και έτσι … προέκυψαν οι συστάσεις μου αφού άκουσα όλες τις επιστημονικές σκέψεις τους. Στον βαθμό που οι άνθρωποι ανησυχούν για την εμπιστοσύνη, θα έλεγα ότι πρέπει να ακούσουν τις συζητήσεις οι ίδιοι.

Το κάναμε δημόσια, το κάναμε με διαφάνεια και το κάναμε με μερικούς από τους καλύτερους επιστήμονες στη χώρα “, πρόσθεσε. Την Πέμπτη, τα CDC ενέκριναν ενισχυτικά πλάνα για εκατομμύρια ηλικιωμένους ή κατά τα άλλα ευάλωτους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος αστειεύτηκε την Παρασκευή ότι ήταν “δύσκολο να αναγνωρίσει” ότι ήταν άνω των 65 ετών.

«Παρουσιάζοντας όλα στην άκρη, θα κάνω τον αναμνηστικό πυροβολισμό μου μόλις το καταφέρω», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο. Οι επιλέξιμοι για τα ενισχυτικά Pfizer-BioNTech που ξεκινούν την Παρασκευή περιλαμβάνουν άτομα 65 ετών και άνω, ενήλικες 18 ετών και άνω με υποκείμενα προβλήματα υγείας και εκείνους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων ατόμων στις φυλακές, εργαζόμενων σε παντοπωλεία, εργαζόμενων στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαιδευτικών.

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Είπε ότι πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διαφυλάξει την υγεία της χώρας και ο Murthy διαβεβαίωσε ότι η υγεία των αποδεκτών των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson έχει σημασία “όσο και οι άλλοι εμβολιαστές” με στόχο να δώσει ενισχυτικές συστάσεις για να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

Η παραλλαγή δέλτα COVID-19 περιπλέκει το ερώτημα του πότε πρέπει να χορηγούνται ενισχυτικά εμβόλια.  

Μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους λέει η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher

Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό-Προς έγκριση β’ δόση της J&J

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.  

Πλεύρης: Από τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, μίλησε αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και για το εάν θα επιτραπούν φέτος οι παρελάσεις. Τι είπε για τα νέα φάρμακα κατά του ιού.

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.