Πολιτική Υγείας

Προειδοποίηση Αξιωματούχοι: Ο χρόνος τελειώνει για την αναβίωση της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ

Προειδοποίηση Αξιωματούχοι: Ο χρόνος τελειώνει για την αναβίωση της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Προειδοποίηση Αξιωματούχοι: Ο ΠΟΥ για να αναβιώσει την έρευνα για την προέλευση της COVID-19, οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο χρόνος τελειώνει Ένας άγνωστος εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε στο WSJ ότι η προτεραιότητα της ομάδας «πρέπει να είναι τα δεδομένα και η πρόσβαση στη χώρα όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες αναφορές» Η Lancet ενεργοποιεί τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου COVID εν μέσω αναφορών επιστημόνων που έχουν συνδέσεις βίντεο στο Wuhan Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναπτύσσει μια ομάδα περίπου 20 επιστημόνων που θα αναλάβουν να ανακαλύψουν την προέλευση της επιδημίας της COVID-19-και οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο χρόνος μπορεί να τελειώσει, σύμφωνα με μια έκθεση.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι αξιωματούχοι του δημόσιου τομέα υγείας του ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι ο κόσμος μπορεί να μην μάθει ποτέ την προέλευση του ιού. Ο Lawrence Gostin, διευθυντής του Ινστιτούτου O’Neill για το Εθνικό και Παγκόσμιο Δίκαιο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Georgetown, δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν είναι σαφές εάν η εντολή της ομάδας θα είναι αρκετή για να σημειώσει πρόοδο στην έρευνα.

“Η Κίνα εξακολουθεί να κατέχει όλα τα χαρτιά, ο ΠΟΥ στερείται ισχύος και είναι αδιανόητο για μένα ότι μια νέα επιτροπή θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την πρόσβαση στην Κίνα … Αυτό χτίζει μια όμορφη επιτροπή που δεν έχει πού να πάει”, είπε.

Το ξέσπασμα έχει επίσης δημιουργήσει πρόσθετη ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η έκθεση του περιοδικού ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει τον διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, να ανανεώσει την έρευνα.

Ένας άγνωστος εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε στην εφημερίδα ότι η προτεραιότητα της ομάδας “πρέπει να είναι τα δεδομένα και η πρόσβαση στη χώρα όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες αναφορές”. Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών νωρίτερα αυτόν τον μήνα απέτυχε να προσδιορίσει οριστικά την προέλευση του κορωνοϊού μετά από έρευνα 90 ημερών που διέταξε ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι ειδικοί διίστανται για το γιατί.

Μια έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικής Νοημοσύνης (ODNI) διαπίστωσε ότι οι αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να αποφασίσουν εάν ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο ή εξαπλώθηκε στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου ζώου. Ο Klon Kitchen, πρώην αξιωματικός πληροφοριών της ODNI, δήλωσε στο Fox News ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας να συνεχίσει να εμποδίζει την πρόσβαση στην αποκάλυψη της προέλευσης του ιού.

“Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες”, δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι – είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση – είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα”.

Η έκθεση του περιοδικού επεσήμανε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι η χώρα του “θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να συμμετέχει σε παγκόσμιες επιστήμες που βασίζονται στον εντοπισμό και αντιτίθεται σθεναρά στους πολιτικούς ελιγμούς σε οποιαδήποτε μορφή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

"Έκκληση για αντικειμενική, ανοιχτή και διαφανή επιστημονική συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2" σε άρθρο του The Lancet

Η Κίνα επικρίνει τις ΗΠΑ για διακίνηση θεωριών συνωμοσίας ενόψει της έκθεσης για την καταγωγή του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».