Πολιτική Υγείας

Πρόεδρος ΗΠΑ Μπάιντεν: Επενδύει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στον έλεγχο των λοιμώξεων

Πρόεδρος ΗΠΑ Μπάιντεν: Επενδύει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στον έλεγχο των λοιμώξεων

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Πρόεδρος ΗΠΑ Μπάιντεν: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες – η μεγαλύτερη διάθεση του είδους στην αμερικανική ιστορία. Η διανομή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα κατευθυνθεί προς τη βελτίωση των εργαστηριακών δυνατοτήτων, την κατάρτιση των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, την επέκταση των δεδομένων και τη βοήθεια των γηροκομείων όπου το προσωπικό είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

“Η ουσία είναι η εξής: Η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων σώζουν ζωές σε ολόκληρο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, MD, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Παρασκευής στον Λευκό Οίκο, “είτε θα σταματήσει η εξάπλωση του SARS-CoV-2 είτε θα περιοριστεί η εξάπλωση άλλων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων ανθεκτικών στα φάρμακα». Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξήθηκαν το 2020 μετά από συνεχή πτώση για αρκετά χρόνια, είπε.

Τα κεφάλαια θα διανεμηθούν τα επόμενα 3 χρόνια. Τον Οκτώβριο, τα CDC θα χρησιμοποιήσουν 500 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξουν «ομάδες απεργίας» για να βοηθήσουν τα γηροκομεία και τις εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας να ενισχύσουν το προσωπικό και να δώσουν αναμνηστικά πλάνα για τον COVID-19. Τα χρήματα, που εγκρίθηκαν ως μέρος του σχεδίου διάσωσης του προέδρου Joe Biden, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα διανεμηθούν μεταξύ 6.000 νοσοκομείων, 15.400 γηροκομείων και άλλων εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης, 7.900 κλινικών αιμοκάθαρσης και 4.700 περιπατητικών χειρουργικών κέντρων. Συνολικά 880 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε συνεργάτες υγειονομικής περίθαλψης, ακαδημαϊκά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών πρόληψης και συλλογής δεδομένων.

“Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά”, δήλωσε η Walensky.

Η ομάδα του Λευκού Οίκου COVID -19 έδωσε επίσης μια ενημέρωση για τους εμβολιασμούς:

Περισσότεροι από 210 εκατομμύρια άνθρωποι – το 75% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω – έχουν κάνει τουλάχιστον τον πρώτο τους εμβολιασμό. Υπάρχουν 180 εκατομμύρια Αμερικανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει, είπε η ομάδα – 70 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν λάβει ακόμη την πρώτη τους λήψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η νέα εντολή Mπάιντεν θα επηρεάσει περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανούς

Νέο σχέδιο δράσης Μπάιντεν για την ήττα της covid-19

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι μια απαίτηση εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια είναι ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων

Ούτε καν μέτρια καλό δεν θεωρεί τον έλεγχο στην πανδημία των ΗΠΑ ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Δρ. Fauci

Ο Μπάιντεν κατηγορεί τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς για τις αποτυχίες του στην Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.