Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Ζητά περισσότερα δεδομένα για την Covid από την Κίνα

ΠΟΥ: Ζητά περισσότερα δεδομένα για την Covid από την Κίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι "αναλύει αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες καλύπτουν τις αρχές Δεκεμβρίου 2022 έως τις 12 Ιανουαρίου 2023, και επιτρέπουν την καλύτερη κατανόηση της επιδημιολογικής κατάστασης και των επιπτώσεων αυτού του κύματος στην Κίνα.

ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε το Σάββατο την Κίνα να παράσχει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα σε σχέση με τον ιό Sars 2 covid, αφού το Πεκίνο ανέφερε σχεδόν 60.000 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό μέσα σε μόλις ένα μήνα. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus υπέβαλε το αίτημα σε συνομιλία με τον Ma Xiaowei, διευθυντή της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, ανέφερε ανακοίνωση του Oργανισμού. “Ο Δρ Τέντρος επανέλαβε επίσης τη σημασία της βαθύτερης συνεργασίας και της διαφάνειας της Κίνας”, ανέφερε η ανακοίνωση. Η Kινεζική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ευρέως ότι υποδηλώνει τον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό από τότε που εγκατέλειψε την πολιτική της μηδενικής covid.

Μόνο μερικές δεκάδες θάνατοι είχαν καταγραφεί επίσημα τον Δεκέμβριο πριν από την ανακοίνωση του Σαββάτου, παρά τις ενδείξεις ότι τα κρεματόρια και τα νοσοκομεία είχαν κατακλυστεί. Αλλά ένας αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC) δήλωσε το Σάββατο ότι η Κίνα είχε καταγράψει 59.938 θανάτους που σχετίζονται με την COVID μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου. Ο αριθμός αναφέρεται μόνο σε θανάτους σε ιατρικές εγκαταστάσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι “αναλύει αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες καλύπτουν τις αρχές Δεκεμβρίου 2022 έως τις 12 Ιανουαρίου 2023, και επιτρέπουν την καλύτερη κατανόηση της επιδημιολογικής κατάστασης και των επιπτώσεων αυτού του κύματος στην Κίνα. “Ο ΠΟΥ ζήτησε να συνεχίσουν να μοιράζονται μαζί μας και με το κοινό αυτού του είδους οι λεπτομερείς πληροφορίες”, προστίθεται στην ανακοίνωση. “Ο ΠΟΥ σημειώνει τις προσπάθειες των Κινεζικών αρχών για την κλιμάκωση της κλινικής φροντίδας για τον πληθυσμό της σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής θεραπείας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα ανοίγει ξανά τα σύνορα για τους τουρίστες μετά από 3 χρόνια

Τα αυξανόμενα κρούσματα COVID φωτίζουν το χάσμα της υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας

Τα κρεβάτια τελειώνουν στο νοσοκομείο του Πεκίνου καθώς η COVID φέρνει περισσότερους αρρώστους

Οι κάτοικοι της Κίνας αναλαμβάνουν κινδύνους για τα φάρμακα της μαύρης αγοράς καθώς η COVID αυξάνεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.