Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων – Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

ΠΟΥ: Συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων – Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

ΠΟΥ: Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων, πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 150 κρούσματα του ιού Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει την Πέμπτη για να συζητήσει το ξέσπασμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και να αποφασίσει εάν δικαιολογεί την κήρυξη παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Με χιλιάδες κρούσματα να έχουν αναφερθεί σε δεκάδες χώρες σε όλον τον κόσμο, η δήλωση θα σήμαινε ότι η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ότι η εξάπλωση της νόσου είναι ένα «εξαιρετικό γεγονός», με κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε το ξέσπασμα «ασυνήθιστο και ανησυχητικό».

Στην Αφρική, όπου η ευλογιά των πιθήκων είναι ενδημική σε ορισμένες χώρες, έχει αρρωστήσει ανθρώπους για δεκαετίες, με μια εκδοχή της να σκοτώνει έως και το 10% των μολυσμένων.

Ωστόσο, πέρα ​​από την Αφρική, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι και οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη σημαντικές γενετικές αλλαγές στον ιό.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάρχουν τώρα περισσότερα από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και ορθοπόξου.

Σαράντα από αυτά τα κρούσματα βρίσκονται στην Καλιφόρνια, 22 στη Νέα Υόρκη, 19 στο Ιλινόις και 16 στη Φλόριντα.

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Οι άνθρωποι συνήθως μολύνονται από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων μέσω επαφής με δερματικές βλάβες ή σωματικά υγρά μολυσμένων ζώων ή ανθρώπων ή μέσω επαφής με υλικά μολυσμένα με τον ιό.

Η ευλογιά των πιθήκων, που σχετίζεται με την ευλογιά, έχει πιο ήπια συμπτώματα. Μερικά από αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, εξάνθημα και πόνους, πριν εμφανιστούν βλάβες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ενημέρωση περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

ΠΟΥ: Ποιες επιδημίες κατατάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως διεθνείς έκτακτες ανάγκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.