Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Καλεί για περαιτέρω προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών

ΠΟΥ: Καλεί για περαιτέρω προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών

ΠΟΥ: Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών δίνει προτεραιότητα στην έγκαιρη παρέμβαση για την πρόληψη βλάβης των ασθενών από μη ασφαλείς συμπεριφορές που σχετίζονται με τα φάρμακα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε περαιτέρω προσπάθειες και δράσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών σε μια συνάντηση στο Ανόι στις 16 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2022 (17 Σεπτεμβρίου). Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες άκουσαν ότι οι μη ασφαλείς πρακτικές φαρμακευτικής αγωγής και τα λάθη της φαρμακευτικής αγωγής είναι οι κύριες αιτίες αποφυγής βλάβης στην υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.

Σφάλματα φαρμακευτικής αγωγής συμβαίνουν όταν αδύναμα συστήματα φαρμακευτικής αγωγής και ανθρώπινοι παράγοντες όπως η κόπωση, οι κακές περιβαλλοντικές συνθήκες ή η έλλειψη προσωπικού επηρεάζουν τις πρακτικές συνταγογράφησης, μεταγραφής, διανομής, χορήγησης και παρακολούθησης, γεγονός που μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη του ασθενούς, αναπηρία, ακόμη και θάνατο.

“Τα λάθη της φαρμακευτικής αγωγής μπορούν να συμβούν σε κάθε στάδιο της διαδικασίας θεραπείας και διαχείρισης και επομένως τα εργαλεία για την πρόληψη, την παρακολούθηση και την αντιμετώπισή τους θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Κάθε εργαζόμενος στον τομέα της υγείας πρέπει να έχει την υποστήριξη ώστε να μπορεί να λάβει ενημερωμένες και σωστές αποφάσεις στη διαχείριση και τη φροντίδα του ασθενούς, συμπεριλαμβανομένης της συνταγογράφησης και της χορήγησης φαρμάκων”, δήλωσε ο Escalante Socorro, Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος του ΠΟΥ στο Βιετνάμ.

“Η ασφάλεια των φαρμάκων απαιτεί πολλαπλές παρεμβάσεις που επικεντρώνονται στη διαθεσιμότητα ασφαλών, αποτελεσματικών και διασφαλισμένης ποιότητας φαρμάκων σε όλα τα επίπεδα υγειονομικής περίθαλψης:

  • υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας ώστε να είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι, να εργάζονται ως ομάδα ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά τη φροντίδα και τις αναφορές
  • οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος φαρμακευτικής αγωγής με ισχυρή εποπτεία σε όλο το σύστημα υγείας
  • συμμετοχή του ασθενούς και του κοινού στην αναφορά σφαλμάτων φαρμακευτικής αγωγής”, πρόσθεσε.

Ο Socorro τόνισε επίσης τις προσπάθειες του Βιετνάμ για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών, προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο Βιετνάμ για την ασφάλεια των φαρμάκων και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας των πολιτών του. Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών στοχεύει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού, να ενισχύσει την παγκόσμια κατανόηση και να εργαστεί για την παγκόσμια αλληλεγγύη και δράση για την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και τη μείωση της βλάβης των ασθενών.

Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών δίνει προτεραιότητα στην έγκαιρη παρέμβαση για την πρόληψη βλάβης των ασθενών από μη ασφαλείς συμπεριφορές που σχετίζονται με τα φάρμακα. Αυτές οι συμπεριφορές περιλαμβάνουν καταστάσεις ανάληψης κινδύνου κατά τη φροντίδα, όπως η λήψη πάρα πολλών φαρμάκων (LASA). Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί επίσης συγκεκριμένα στον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στην ασφάλεια των φαρμάκων, που σχετίζεται με τις σοβαρές διακοπές στην παροχή υπηρεσιών υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει πολλά έγγραφα για να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής εξέτασης και θεραπείας, όπως τα Κριτήρια Ποιότητας του Νοσοκομείου του Βιετνάμ, η εγκύκλιος για την καθοδήγηση της πρόληψης ιατρικών περιστατικών σε ιδρύματα ιατρικών εξετάσεων και θεραπείας, το έγγραφο υλοποίηση έξι στόχων για την ασφάλεια των ασθενών του ΠΟΥ. Αυτά τα έγγραφα έχουν τεθεί ενεργά σε ισχύ, συμβάλλοντας στο να γίνει το περιβάλλον της ιατρικής μονάδας ασφαλέστερο, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ιατρικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. (VNS)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Ραντ Πολ απειλεί να ερευνήσει τα δικαιώματα προς τον Φάουτσι και άλλους αξιωματούχους, αν το GOP καταλάβει τη Γερουσία

Οι άνω των 65 έχουν σοβαρό κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ

Πώς μπορεί να επηρεάσει η ατμοσφαιρική ρύπανση την υγεία των εφήβων;

Παρέμβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας επί των ελλείψεων αναισθησιολόγων στο Ε.Σ.Υ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.