Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Αναμένεται αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με την ευλογιά των πιθήκων

ΠΟΥ Ευρώπης: Αναμένεται αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με την ευλογιά των πιθήκων

ΠΟΥ Ευρώπης: «Με τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη, περιμένουμε να δούμε περισσότερους θανάτους», δήλωσε η Catherine Smallwood, Ειδικός Έκτακτης Ανάγκης στον ΠΟΥ Ευρώπης.

Το ευρωπαϊκό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε το Σάββατο (30/7) ότι αναμένονται περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με την ευλογιά των πιθήκων, μετά από αναφορές για τους πρώτους θανάτους εκτός Αφρικής, ενώ τόνισε ότι οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου εξακολουθούν να είναι σπάνιες. «Με τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη, περιμένουμε να δούμε περισσότερους θανάτους», δήλωσε η Catherine Smallwood, Ειδικός Έκτακτης Ανάγκης στον ΠΟΥ Ευρώπης.

Η Smallwood τόνισε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η γρήγορη διακοπή της μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη, ώστε να σταματήσει το ξέσπασμα. Ωστόσο, σημείωσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθένεια θεραπεύεται μόνη της χωρίς να χρειάζεται θεραπεία. “Η κοινοποίηση θανάτων λόγω της ευλογιάς των πιθήκων δεν αλλάζει την εκτίμησή μας για το ξέσπασμα στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι αν και αυτοπεριοριζόμενη στις περισσότερες περιπτώσεις, η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές”, σημείωσε η Smallwood.

Υπενθυμίζεται ότι το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον δεύτερο θάνατο που σχετίζεται με την ευλογιά των πιθήκων το Σάββατο, μια ημέρα αφότου η Ισπανία και η Βραζιλία ανέφεραν τους πρώτους θανάτους. Οι ισπανικές αρχές δεν έδωσαν τη συγκεκριμένη αιτία θανάτου για τα θύματα εν αναμονή του αποτελέσματος της νεκροψίας, ενώ οι βραζιλιάνικες αρχές υπογράμμισαν ότι ο άνδρας που πέθανε είχε «άλλες σοβαρές καταστάσεις υγείας». «Οι συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνουν βοήθεια στη διαχείριση του πόνου, [διαχείριση] δευτερογενών λοιμώξεων και σε μικρό αριθμό περιπτώσεων την ανάγκη διαχείρισης επικίνδυνων για τη ζωή επιπλοκών όπως η εγκεφαλίτιδα», εξήγησε η Smallwood.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερα από 18.000 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε όλο τον κόσμο εκτός Αφρικής από τις αρχές Μαΐου, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στην Ευρώπη. Ο ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα κήρυξε το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται παγκοσμίως, ο ΠΟΥ κάλεσε την Τετάρτη (27/7) την ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τον ιό –τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες– να περιορίσουν τους σεξουαλικούς τους συντρόφους.

Τα πρώιμα σημάδια της νόσου περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες και εξάνθημα που μοιάζει με ανεμοβλογιά. Η ασθένεια συνήθως θεραπεύεται από μόνη της μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες, μερικές φορές διαρκεί ένα μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ισπανία επιβεβαιώνει τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Νέα μελέτη καταγράφει διαφορετικά συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.