Πολιτική Υγείας

Πολιτική Covid: Οι πολιτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν την άποψη για τον κορωνοϊό

Πολιτική Covid: Οι πολιτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν την άποψη για τον κορωνοϊό

Πολιτική Covid: Η μελέτη δείχνει ότι όταν πρόκειται για την COVID-19 οι άνθρωποι επηρεάζονται πολύ περισσότερο από το ποιος αντιπροσωπεύει την πολιτική παρά από το τι είναι αυτή η πολιτική.

Οι πολιτικές απόψεις των ανθρώπων επηρεάζουν πράγματι τις απόψεις τους σχετικά με τις πολιτικές της COVID-19, επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι συμβουλές από έμπιστους ειδικούς μπορούν να παρακάμψουν αυτές τις πολιτικές προκαταλήψεις. “Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουμε επικοινωνίες που προέρχονται από επιστημονικές πηγές που δεν θεωρούνται πολιτικές και να κρατούν εξέχοντες πολιτικούς μακριά από το προσκήνιο της επικοινωνίας κρίσεων”, δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης Alexandra Flores από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Η Φλόρες, φοιτήτρια διδάκτορα στην ψυχολογία και τις νευροεπιστήμες, παρακινήθηκε από την πόλωση της κοινής γνώμης σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη συνεχιζόμενη πανδημία. Στα τέλη του 2020, αυτή και οι συνάδελφοί της εξέτασαν 13.000 άτομα σε επτά χώρες:

  • τις Ηνωμένες Πολιτείες
  • τη Βραζιλία
  • το Ισραήλ
  • την Ιταλία
  • τη Σουηδία
  • τη Νότια Κορέα
  • το Ηνωμένο Βασίλειο

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε η γνώμη τους σχετικά με δύο προτάσεις διαχείρισης της πανδημίας της COVID-19 που βασίστηκαν σε πραγματικά σχέδια υπό εξέταση. Τα σχέδια περιελάμβαναν μέτρα όπως η κοινωνική απόσταση, οι κανονισμοί στο χώρο εργασίας, ο εντοπισμός επαφών, αλλά και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Το ένα σχέδιο είχε αυστηρότερους περιορισμούς και έδινε προτεραιότητα στη διατήρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το άλλο σχέδιο έδινε έμφαση στην “ανάκαμψη της οικονομίας όσο το δυνατόν περισσότερο, αποτρέποντας παράλληλα την αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19”.

Στους συμμετέχοντες είπαν ότι οι πολιτικές υποστηρίχθηκαν είτε από φιλελεύθερες ελίτ, συντηρητικές ελίτ, έναν δικομματικό συνασπισμό ή μη κομματικούς επιστημονικούς εμπειρογνώμονες. Σε όλες τις χώρες, οι φιλελεύθεροι και οι συντηρητικοί ερωτηθέντες ήταν πολύ πιο πιθανό να υποστηρίξουν μια πολιτική όταν τους είπαν ότι οι ελίτ του κόμματός τους την υποστήριζαν. Ωστόσο, μια πολιτική κέρδισε τη μεγαλύτερη υποστήριξη όταν είπαν στους ερωτηθέντες ότι υποστηρίζεται από δικομματικούς συνασπισμούς ή ουδέτερους ειδικούς. Τα ίδια αποτελέσματα βρέθηκαν σε ένα ξεχωριστό πείραμα που διεξήχθη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό, ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες η γνώμη τους για δύο διεθνή σχέδια διανομής εμβολίων: ένα με στρατηγική για την Αμερική και ένα άλλο με πιο σφαιρική προσέγγιση.

Η σημασία των ευρημάτων

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 18 Ιανουαρίου στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences. “Αυτή η μελέτη δείχνει ότι όταν πρόκειται για την COVID-19, όπως και για άλλα σύγχρονα ζητήματα, οι άνθρωποι επηρεάζονται πολύ περισσότερο από το ποιος αντιπροσωπεύει την πολιτική παρά από το τι είναι στην πραγματικότητα αυτή η πολιτική”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Leaf Van Boven, καθηγητής ψυχολογίας. και νευροεπιστήμη. “Δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται και συμπαθούν τους ειδικούς περισσότερο από τους πολιτικούς — ακόμα και εκείνους από το δικό τους κόμμα”, δήλωσε ο Βαν Μπόβεν στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 62% των ψευδών ειδήσεων σχετίζονται με την υγεία

Διαψεύδει ο Θάνος Πλεύρης τις VIP κλίνες ΜΕΘ

Ιταλός υγειονομικός σε αναστολή καταγγέλθηκε στην αστυνομία για απόπειρα παραπλάνησης νοσοκόμας σε εμβολιαστικό κέντρο

Προσαγωγή του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Η Κινεζική επαρχία Χενάν διέταξε τα σχεδόν 100 εκατομμύρια κατοίκους της να κάνουν τεστ Covid κάθε δύο ημέρες

Οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας.

Η Κίνα με πρόφαση την COVID-19 προσπαθεί να κάνει αναποτελεσματικό το ταξίδι του ΟΗΕ στη Σιντζιάνγκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang. Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Ευλογιά των πιθήκων: Ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων δεν υπάρχει, λόγω των επιδημιολογικών και κλινικών χαρακτηριστικών της νόσου, σημειώνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και συνιστά επιλεκτικά τον εμβολιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν τον Μπάιντεν να προωθήσει επιθετικές μεταρρυθμίσεις για τη «διαφθορά» του ΠΟΥ

Οι νομοθέτες έχουν αποκαλέσει την οργάνωση «μαριονέτα» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι εργάζεται για την απόκρυψη της προέλευσης της COVID-19.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή εν μέσω πανεθνικής έλλειψης γάλακτος για βρέφη

Οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη που χρεώνονται υπερβολικά για τη φόρμουλα για μωρά μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στη διεύθυνση nyc.gov/dcwp, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό υποστηρίζει τη συνέχιση της χρήσης μασκών σε εσωτερικούς χώρους

«Χωρίς αυτήν την επόμενη γενιά εμβολίων, χωρίς θεραπείες και διαγνωστικά, αυτό θα καταστήσει πολύ, πολύ πιο δύσκολο για εμάς να φροντίσουμε και να προστατέψουμε τους Αμερικανούς».

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες μπορούν να περιοριστούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

H Van Kerkhove είπε ότι η μετάδοση γινόταν μέσω «στενής σωματικής επαφής: επαφή δέρματος με δέρμα» και ότι τα περισσότερα από τα άτομα που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής δεν είχαν σοβαρό κρούσμα της νόσου.