Πολιτική Υγείας

Πλεύρης:Αποκαθίσταται το πρόβλημα πρόσβασης στα νοσοκομεία

Πλεύρης:Αποκαθίσταται το πρόβλημα πρόσβασης στα νοσοκομεία

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Η κακοκαιρία Ελπίς δημιούργησε προβλήματα και στο Σύστημα Υγείας με τους κλειστούς δρόμους να δυσκολεύουν τα ασθενοφόρα να κινούνται.Οπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας: «Αυτή τη στιγμή είμαστε ακριβώς στη στιγμήτης μάχης και γίνονται όλες οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Προφανώς, πρέπει να ολοκληρωθεί το φαινόμενο για να γίνει πλήρης αποτίμηση από την Κυβέρνηση. Σίγουρα η ταλαιπωρία του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη, δεν τίθεται θέμα επ’ αυτού. Από εκεί και πέρα, όλη η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο καθένας από τον τομέα που είναι προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό που τον αφορά.

Και εμείς έχουμε μεγάλη πίεση ως Υπουργείο Υγείας. Χθες η λειτουργία των νοσοκομείων ήταν κανονική. Στο λεκανοπέδιο εφημέρευαν το Θριάσιο, το Ασκληπιείο, ο Ερυθρός και το Ιπποκράτειο και λειτούργησαν κανονικά, ενώ έγιναν προσπάθειες ώστε να μπορέσει το προσωπικό να αποχωρήσει και να έρθει το προσωπικό που το αντικαθιστά. Προτεραιότητά μας είναι ο ασθενής. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με όλες τις διοικήσεις, με τις ΥΠΕ και το πρωί υπήρξε αντικατάσταση στις βάρδιες των εργαζομένων, ενδεχομένως με κάποιες καθυστερήσεις.Κατά βάση, η πρόσβαση ήταν ομαλή στα νοσοκομεία. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βάση στα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα γιατί καταλαβαίνετε ότι έπρεπε να έχει πάει το προσωπικό το οποίο θα εργαζόταν για να μπορούν να εφημερεύσουν»

Μιλώνατς στο στο Ρ/Σ του ΣΚΑΪ , αναφέρθηκε στην τεράστια  προσπάθεια του ΕΚΑΒ στην κακοκαιρία: «Αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε την κατάσταση. Γίνεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και το ΕΚΑΒ. Όλα τα οχήματα του του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα έχουν αλυσίδες και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική φθάνουν σε κάθε σημείο και προσπαθούν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Δυστυχώς, υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν εξυπηρετηθεί ακόμα γιατί τα σημεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα.Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί γρήγορα η πλήρης λειτουργία και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού και από την Αττική οδό. Ήταν σε 4 σημεία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, μιλάμε συνεχώς με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Φανταστείτε ότι και το ΕΚΑΒ είχε πρόβλημα ως προς την πρόσβαση των οχημάτων στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Αντιμετωπίστηκε και αυτό.

  • Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό για εμένα που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Να μην έχουμε κάποιο περαιτέρω απρόοπτο συμβάν. Να γνωρίζουν οι πολίτες ότι στο λεκανοπέδιο εφημερεύουν το «Κωνσταντοπούλειο», το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΙΤΣ, το ΚΑΤ και είναι και το «Αλεξάνδρα», το «Λαϊκό» και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Γίνονται κανονικά οι εφημερίες».

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Άμεσα ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τους εμβολιασμούς: Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα και στους προγραμματισμένους εμβολιασμούς, με τον Θάνο Πλεύρη να δηλώνει σχετικά: «Ως προς τους ενήλικους συμπολίτες μας, αυτοί θα μπουν στην πλατφόρμα και θα κλείσουν νέα ραντεβού. Υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων ραντεβού και θα μπορέσουν να τα προγραμματίσουν άμεσα. Για τους εμβολιασμούς των παιδιών, θα αποσταλούν SMS, προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να δουν ποιο θα είναι το επόμενο ραντεβού».

Αποκαθίσταται το πρόβλημα πρόσβασης στα μαγειρεία του «Σωτηρία»

Ενα ακόμα πρόβλημα που προέκυψε ήταν η πρόσβαση στα μαγειρεία του «Σωτηρία», ένα ζήτημα που λύθηκε, όπως είπε ο υπουργός Υγείας. «Επειδή οι κτηριακές εγκαταστάσεις του «Σωτηρία» είναι απλωμένες σε δάσος, εχθές υπήρχε πτώση δέντρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία. Εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Ωστόσο το βραδινό δόθηκε. Υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό.

Σήμερα το πρωί δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας.
Αυτή ήταν μια δυσλειτουργία, για την οποία, προφανώς, δεν ήταν υπεύθυνο το Νοσοκομείο. Όσον αφορά τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας, μίλησα με τον Διοικητή και έχουν αποκατασταθεί», δήλωσε.

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο «Σισμανόγλειο». Παραμένουν κάποια προβλήματα στο Παίδων Πεντέλης

«Υπήρχαν κάποια προβλήματα πρόσβασης στα νοσοκομεία του βορείου άξονα, στο Παίδων Πεντέλης και στο Σισμανόγλειο. Στο Σισμανόγλειο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως. Στο Παίδων Πεντέλης υπάρχουν κάποια προβλήματα. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη δυνατότητα του καθαρισμού των δρόμων. Θεωρώ ότι από τώρα που μιλάμε και δεδομένου ότι δεν θα έχουμε άλλη χιονόπτωση, ακόμα και αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν πλήρως».

Μέριμνα για πλήρη επάρκεια οξυγόνου στα νοσοκομεία

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μεγάλη κατανάλωση οξυγόνους που παρατηρήθηκε λόγω κορωνοϊού, με το υπουργείο να φροντίζει για πλήρη προμήθεια: «Άλλο ένα θέμα που διαχειριστήκαμε είναι ότι επειδή έχουμε μεγάλη κατανάλωση οξυγόνου στα νοσοκομεία λόγω Covid, υπήρξε πλήρης προμήθεια οξυγόνου.Παράλληλα, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, τα οχήματα που θα παρέδιδαν οξυγόνο και ήταν εγκλωβισμένα- παρόλο που τα νοσοκομεία δεν είχαν πρόβλημα, είχαν οξυγόνο- φροντίσαμε κα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναστέλλονται αύριο οι εμβολιασμοί στους νομούς Αττικής και Εύβοιας

Έκτακτη επίσκεψη του Πλεύρη στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε την ισχύ των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων με πρόβλεψη για παράταση των μέτρων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.