Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Το 2022 θα είναι μια ισορροπημένη χρονιά για το clawback

Πλεύρης: Το 2022 θα είναι μια ισορροπημένη χρονιά για το clawback

Πλεύρης: Αναμένονται διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στο 2022 για την εξισορρόπηση του clawback.

Από το βήμα της ημερίδας του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως το 2022 πρόκειται να είναι μια ισορροπημένη χρονιά για το clawback. Προφανώς και χρειάζονται διάφορα στάδια ως προς την αντιμετώπιση του clawback, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αμέσως. Αναμένεται η έκδοση 6-7 Υπουργικών Αποφάσεων μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οι οποίες απηχούν τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική που νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

Μεταξύ αυτών, είναι η κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης σε δύο κλειστούς προϋπολογισμούς:

  • έναν για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους
  • και έναν για τα φάρμακα της κοινότητας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, οι αλλαγές αυτές γίνονται προς την κατεύθυνση της προβλεψιμότητας. Αναφερόμενος στις επιμέρους αλλαγές, ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για αντισταθμιστικές ρυθμίσεις ως προς την εισαγωγή νέων rebate, για την κατάργηση του 80-20 και του 90-10 στον υπολογισμό της ανάπτυξης στον τύπο του clawback. Όσο για τον επιμερισμό της δαπάνης, σημείωσε ότι ο κλειστός προϋπολογισμός μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει, ειδικά τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία γρήγορα θα πρέπει να πάνε στις διαπραγματεύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΙΣΑ-Παρέμβαση Πατούλη για να διασφαλιστεί η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής

ΣΦΕΕ : Η μείωση του clawback δεν επιτυγχάνεται με την εκ νέου ανακατανομή του

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ΠΦΥ & να βρεθεί λύση για το clawback,ζητούν οι γιατροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".