Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Το 2022 θα είναι μια ισορροπημένη χρονιά για το clawback

Πλεύρης: Το 2022 θα είναι μια ισορροπημένη χρονιά για το clawback

Πλεύρης: Αναμένονται διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στο 2022 για την εξισορρόπηση του clawback.

Από το βήμα της ημερίδας του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως το 2022 πρόκειται να είναι μια ισορροπημένη χρονιά για το clawback. Προφανώς και χρειάζονται διάφορα στάδια ως προς την αντιμετώπιση του clawback, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αμέσως. Αναμένεται η έκδοση 6-7 Υπουργικών Αποφάσεων μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οι οποίες απηχούν τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική που νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

Μεταξύ αυτών, είναι η κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης σε δύο κλειστούς προϋπολογισμούς:

  • έναν για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους
  • και έναν για τα φάρμακα της κοινότητας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, οι αλλαγές αυτές γίνονται προς την κατεύθυνση της προβλεψιμότητας. Αναφερόμενος στις επιμέρους αλλαγές, ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για αντισταθμιστικές ρυθμίσεις ως προς την εισαγωγή νέων rebate, για την κατάργηση του 80-20 και του 90-10 στον υπολογισμό της ανάπτυξης στον τύπο του clawback. Όσο για τον επιμερισμό της δαπάνης, σημείωσε ότι ο κλειστός προϋπολογισμός μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει, ειδικά τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία γρήγορα θα πρέπει να πάνε στις διαπραγματεύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΙΣΑ-Παρέμβαση Πατούλη για να διασφαλιστεί η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής

ΣΦΕΕ : Η μείωση του clawback δεν επιτυγχάνεται με την εκ νέου ανακατανομή του

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ΠΦΥ & να βρεθεί λύση για το clawback,ζητούν οι γιατροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.