Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Τα πρόστιμα αναστέλλονται για τους άνω των 60 έως 31/08, δεν καταργούνται

Πλεύρης: Τα πρόστιμα αναστέλλονται για τους άνω των 60 έως 31/08, δεν καταργούνται

Πλεύρης: Τα πρόστιμα για τους πολίτες άνω των 60 ετών δεν καταργούνται αλλά αναστέλλονται για να επανεξεταστούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε αρχικά στα self test που πρέπει να κάνουν οι μαθητές. Υπήρξε ένα μπέρδεμα με το πόσα σελφ τεστ θα κληθούν οι μαθητές να κάνουν και αυτή την εβδομάδα λόγω της επερχόμενης μείωσης από 2 σε 1. Ωστόσο, λόγω των εορτασμών για την 25η Μαρτίου κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια 3 αυτοδιαγνωστικών κιτ. Προχωρώντας, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στους πολίτες των άνω των 60 ετών δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά να ανασταλεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Τέλος, τόνισε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή έως και το τέλος του έτους χωρίς να πληρώνονται.

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας για το διοικητικό πρόστιμο στους άνω των 60

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης αποσαφήνισε πως το διοικητικό πρόστιμο για τους πολίτες άνω των 60 ετών δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται. Το ίδιο ισχύει με όλα τα μέτρα που αίρονται και θα επανεξεταστούν από Σεπτέμβριο, με βάση τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, αυτά τα μέτρα πρόκειται να αίρονται και να επιβάλλονται εκ νέου για να καλύψουν τις ανάγκες που ανακύπτουν.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πώς θα κινηθεί η Πολιτεία απέναντί τους;

Σύμφωνα με τα όσα έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ο Υπουργός επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως η αναστολή για τους υγειονομικούς που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν θα ισχύει κανονικά μέχρι και τις 31/12. Δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα να επανέλθουν στην εργασία τους ή να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να λαμβάνουν έστω κάποιο ποσοστό του μισθού τους. Ο κ. Πλεύρης ήταν κάθετος σε αυτό και συγκεκριμένα ανέφερε πως κανένας ασθενής δεν θα πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με την φροντίδα από έναν υγειονομικό που δεν είναι εμβολιασμένος.

Από τις 17 Απριλίου τι θα συμβαίνει;

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά. Αυτό που εξετάζεται είτε από 18 Απριλίου είτε από τον Μάιο είναι να σταματήσει η επίδειξη του πιστοποιητικού τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές αντιδράσεις υπάρχουν γιατί αυτή η αναστολή της χρήσης του πιστοποιητικού φαίνεται πως σχετίζεται με τον Τουρισμό. Ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το νέο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και όχι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές

Πλεύρης: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα με ορίζοντα το καλοκαίρι

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των μέτρων χάρη στον εμβολιασμό, το πρόστιμο επανεξετάζεται από Σεπτέμβρη

15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.